Драгослав Пакић: Осиромашени хашки морал

Неки извори тврде да је у колони 28. дивизије војске БиХ, која се ка Зеници под оружјем пробијала кроз српске положаје, погинула и Шиптарка која је живом српском дечаку извадила срце и ножем на грудима означила крст. За Хашки трибунал је то довољан доказ да се Младић осуди на доживотну робију због стрељања војних заробљеника и страдања невиних жена и деце

Насловне странице у Србији после пресуде генералу Младићу

У децембру ће Хашки трибунал, после вишегодишње агоније, дефинитивно умрети. Боље да се никад није ни родио. Све је учинио да за њега не може важити латинска сентенца De mortuis nihil nisi bene – о мртвима све најбоље.

Основан је дрско и смело. Мада није смело.

И све му је, као Едипу, полазило од руке. Уз доларску помоћ и ревносне испоручиоце могао је да ухапси кога год би наумио. Највише Србе. И да осуди кога год је пожелео, а Срба је био највише жељан. Могао је и да ослободи сваког на кога му газде укажу прстом само њима познате правде. Најмање Србе. Њихови прсти правде за Србе су биле бомбе са осиромашеним судијским моралом.

Богови, међутим, нису подносили Едипов успех. Зато су га осудили да убије оца, ожени се мајком и најзад ослепи. Исти је случај и са трибуналом. Убио је Американца, оженио се Правдом, која ће тим чином постати блудница, и ослепео за сваку Истину. Пре свега српску.

У хашким судницама долари су летели као по српским бирцузима хиљадарке у време галопирајуће инфлације. Да је жив, Александар Поповић би поново написао: „Пиј гољо – рита плаћа“! Долари су личили на употребљен клозет папир што судијама и другом особљу ни најмање није сметало де не покажу алавост и огромну глад за таквом наградом.

Кловнови се на циркуској сцени појављују у шареним панталонама. Њихов наступ се назива панталонада. Панталонада у Хагу се крила иза до земље дугачких разнобојних тога и маскирних одора. Ни Инквизиција се не би постидела.

Тужиоци и судије су преко лица носили црне и црвене чарапе да их историја сутра не би препознала. Једино Џефри Најс није успео да сакрије своје розе чарапе.

Нормално је да у Хагу није могло бити правде јер је немогуће праведно поделити два пара „најк“ патика на три актера – Србина, Хрвата и Муслимана. Једино прихватљиво решење је могло бити да се двојици одсече по једна нога. Како се у трибуналу грозе и на саму помисао да би се нешто крваво могло десити, решено је да се Србима одсеку главе. Полазило се од успешне и проверене, а ничим кажњене, праксе муџахедина у Босни. Са главама се може играти и фудбал док одсечене ноге ничему не служе.

Експерти суда, који су свачему знали цену, а вредност ничему, тумачили су судијама, који нису знали ни где је Србија, гнусну и злочиначку идеју Срба о Великој Србији. Као подлога за такво сведочење послужили су им Начертаније и Меморандум, које, и да су прочитали, не би разумели.

Неки су захвални експертима што су се задржали на само ова два документа. Да су, којим случајем, прочитали и јеловник неке кафане из србијанске провинције, а и престоница у томе не оскудева, могли су схватити да јеловник који помиње свињске папке у сафту, гурманске шкембиће, шарана на подварку и ћурку на пекарском кромпиру, затим мућкалице, вешалице, ћулбастије, крвавице, цревца на жару, розбратне, коленице, бризле, ражњиће, свадбарски купус са три врсте меса, медаљони на кајмаку… да је такав јеловник необорив доказ о Србима као веома калоричним кољачима.

Неки извори тврде да је у колони 28. дивизије војске БиХ, која се ка Зеници под оружјем пробијала кроз српске положаје, погинула и Шиптарка која је живом српском дечаку извадила срце и ножем на грудима означила крст. За трибунал је то довољан доказ да се Младић осуди на доживотну робију због стрељања војних заробљеника и страдања невиних жена и деце.

Наивна је нада Бошњака, екс Муслимана и тако даље, да ће им Хашки трибунал исписати најзад пронађену историју без права на коментар и научне анализе. Наравно да се варају. Овакав суд ће свакако ући у историју, али као блам и људска срамота према Праву као достигнућу људског ума и потпуног дерогирања Међународног кривичног права.

Аферим!Categories: Судбина као политика

Tags: , ,

Оставите коментар