Ознаке

, , , , ,

Лос Анђелес, 6. 11. 2017. (С*ање ствари) ­– Угледни амерички лист „Лос Анђелес тајмс“ преноси ексклузивно захтеве Америке које је у Београду недавно испоручио чиновник Стејт департмента Брајан Хојт Ји. Међу многим захтевима и наредбама, амерички дипломата Хојт Ји затражио је од председника Србије Александра Вучића да „мигови“ које је Русија поклонила Србији буду испоручени САД!

Брајан Хојт Ји (Фото Д. Ћирков)

Разлог за овај необичан захтев, пре свега, јесте пријатељство САД и Србије, као и посебно уважавање председника Вучића. Друго, пошто су америчке снаге ангажоване у миротоворним операцијама широм света постојећи  ваздушни, а ни остали борбени капацитети нису довољни.

Александар Вучић је америчком чиновнику одговорио, и то повишеним тоном, да ће он као врховни командант испоручити не само „мигове“, него и тенкове, авионе „Антонов“ и осталу војну технику коју Србија буде добила на поклон од Русије. Председник Србије је инсистирао да је ово поклон Србије (а у неку руку, и Русије) америчком народу и Доналду Трампу лично.

Брајан Хојт Ји му се повишеним тоном захвалио на разумевању и кооперативности, а четири пута се снажно руковао са нашим председником јер за „мигове“ неће тражити ни новац нити противуслуге. „Ако ме се сете за Четврти јули – сете“, рекао је председник Вучић.

Специјално из Лос Анђелеса за С*ање ствари: Љубиша Спасојевић

(С*ање ствари)

Advertisements