Младен Обрадовић: Има ли икога ко нас је убијао а да га AV и ID нису дочекали хлебом, сољу и песмом на увце?

Председник Покрета Образ Младен Обрадовић жестоко критикује власт због начина на који је у Србији дочекан председник Турске Реџеп Ердоган. Обрадовић сматра да се председник Србије Александар Вучић и министар Ивица Дачић понашају испод сваке границе достојанства.

– Има ли икога ко нас је убијао, пљачкао, спаљивао цркве, отимао Косово, а да га Александар Вучић и Ивица Дачић нису дочекали хлебом, сољу и песмом на увце? – упитао је Обрадовић.

Лидер Образа је рекао да треба успостављати добре дипломатске односе са свима али да не треба прећи границу чувања достојанства свог народа.

– Нисмо чули од Ердогана ни једну поруку која би показивала да је он истински пријатељ Србије, чиме би заслуживао овакав пријем – рекао је Обрадовић.

Он је подсетио да је Турска учествовала у НАТО-агресији и каснијој окупацији Косова и Метохије, да су признали тзв. „Косово“ и да је Ердоган изјавио да је Косово Турска.

– Вучић је хлебом и сољу дочекао генералног секретара НАТО, са Клинтоном се мазио, Блер и Шредер су му саветници, а Харадинај и Тачи коалициони партнери – објаснио је Обрадовић.

Он је Ивицу Дачића назвао циркузантом због његовог држања током посете Ердогана и певања на пријему.

– Да ли можете да замислите Лаврова како у Москви пева на увце Трампу? Дачић је обичан циркузант – каже Обрадовић.

Извор: Ослобођење (oslobodjenje.rs)

Опрема: Стање ствариCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар