Ознаке

, , , ,

Београд, 10. 10. 2017. (С*ање ствари) – „Србија осећа Турску као пријатеља, а ми смо пријатељи и Турске и турског народа“, рекао је данас председник Александар Вучић и, на заједничкој прес конференцији са председником Реџепом Тајипом Ердоганом. „Волим Немачку и Ангелу Меркел, али ако треба неко поново да нас окупира – ја гласам за Турску“, рекао је председник Србије.

Председници Турске и Србије Ердоган и Вучић (Фото: Ројтерс)

Вучић је додао да „није ово 1389. година“ и да „ако нас неће Европска унија, онда нас хоће ново Османско царство“. Председник Вучић је подсетио да је говорио о султану Мурату као великом јунаку и стратегу каквих сада нема у Србији, нити их је икад било: „Реџеп Тајип Ердоган има снагу једног султана Мурата, он је и велики јунак и одличан стратег.“

Ердоган је изјавио како изузетно цени Александра Вучића и зажалио „што у своје време, негде тамо 1389. године, Србија није имала тако кооперативног председника већ се Србима задесио кнез Лазар“. Председник Турске је нагласио да они маштају да ново Османско царство има лидере попут председника Вучића, који, како је рекао, „ако баш не може да буде султан онда може да буде најбољи велики везир“.

(С*ање ствари)

Advertisements