Кајл Скот: Мигранти из Пакистана, Авганистана и Ирака постаће Срби

Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту, рекао је амбасадор САД Кајл Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“. Иако су дошли из Пакистана, Авганистана и Ирака, они ће постати Срби, поручио је Скот

Кајл Скот (Фото: in4s.net)

Амбасадор САД Кајл Скот обишао је са министрима Зораном Ђорђевићем и Александром Вулином основну школу „Бранко Пешић“ у Земуну, коју похађа 47 деце избеглица.

Скот је рекао да ће за многе мигранте Србија бити крај дугачког пута, а да ће људи из Авганистана и Пакистана на крају постати Срби, пренела је Бета. Амбасадор САД Кајл Скот захвалио је Србији што је прихватила толики број миграната и омогућила школовање њиховој деци.

Они су стигли у Србију, која им није крајња дестинација, али околности су такве да су сада ту, рекао је Скот и констатовао да ће „за многе од њих Србија бити крај њиховог дугачког пута“. Иако су дошли из Пакистана, Авганистана и Ирака, они ће постати Срби, поручио је Скот.

Амбасадор САД је нагласио да је школа најважнији део процеса интеграција за децу мигранте, која су прошла тешка времена, и да су у томе важни не само наставници, него и деца са којом похађају наставу, јер им помажу у интеграцији и у учењу језика.

Наставу у школи „Бранко Пешић“ прошле године похађало је 70 деце избеглица.

(ИН4С/Искра, 21. 9. 2017)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

5 replies

 1. Мислим да би овом идиоту, с обзиром на праве узрочнике трагичног стања ствари у земљама одакле су емигранти избегли, прикладније стајало презиме у аугментативу!

 2. Скот је рекао да ће за многе мигранте Србија бити крај дугачког пута, а да ће људи из Авганистана и Пакистана на крају постати Срби, пренела је Бета ………
  ++++
  Могуће !
  Када је познато ко је за то већ примио аванс.
  И упрегао комплетну структуру овог логора на његовој реализацији.

  https://www.srbijadanas.net/sokantno-braca-vucic-ugovorili-dovodjenje-milion-migranta-islamista-u-nasu-zemlju/
  http://www.vaseljenska.com/misljenja/vucic-sprema-dobrodoslicu-novom-talasu-islamskih-imigranata/
  http://www.koreni.rs/vas-sam-kum-selam-alejkum/

  Даће Бог, примиће они своју плату и од грађана наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.
  Били у земљи, или изван ње.

 3. Možda je to dobro.

  Парафразираћу један стари виц: 40% је добро, 100% је лоше!

 4. Немојте људи да оптужујете браћу Вучић да су бизнисовала у вези са мигрантима. Подсећам ко се бавио овом проблематико. Зове се Александар али се не презива Вучић.

Оставите коментар