Српска листа одлучила да уђе у Владу Косова Рамуша Харадинаја

Српска листа ући ће у будућу владу Косова на чијем ће челу бити Рамуш Харадинај, одлучили су данас посланици те листе после састанка са директором Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Марко Ђурић (Фото: Танјуг/Д. Гол)

Како је речено на конференцији за новинаре у Београду, Српска листа ће добити министарства за повратак и заједнице, за пољопривреду и рурални развој и за локалну самоуправу, као и шест помоћника министара.

„Уласком у ту владу, добићемо прилику да се изборимо за програм Српске листе”, рекао је кандидат за министра Ненад Рикало.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић навео је да однос Србије према Рамушу Харадинају неће бити промењен.

„Он остаје оптужени ратни злочинац и став државе Србије према њему неће се мењати”, казао је Ђурић новинарима, а пренела агенција Бета. (Бета)

Марко Ђурић: Сви знамо ко је одговоран за измештање дијалога

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је данас да сви знамо ко је одговоран за измештање дијалога Београда и Приштине из Уједињених нација.

„Сви знамо ко је одговоран за измештање дијалога, они који данас бацају дрвље и камење на ове људе, а у чије време Срба није било у институцијама, а Срби нису бирани са 90 одсто подршке. Говорим о режиму Бориса Тадића, Вука Јеремића, који су изместили дијалог из УН, где смо могли да рачунамо на вето Русије и Кине, па се данас сви чешемо и питамо где да нађемо излаз”, рекао је Ђурић одговарајући на питања новинара на прес конференцији након састанка са представницима Српске листе у Влади Србије.

Он је додао да су Срби на КиМ, кад је реч о одлуци о облику учествовања у косовским институцијама, бирали „између куге и колере”, а да Србија неће окренути главу од Срба који су добили 90 одсто подршке на изборима и имају право да одлуче шта је за њих најбоље.

„Не пада нам на памет да окренемо главу од њих. Стајаћемо уз њих, са њима, као и увек, јер је то једино часно. А наша је обавеза, као државе да будемо уз народ на КиМ, а не да из лагодне позиције јуримо политички профит на људима који се боре за опстанак на КиМ”, рекао је Ђурић, а преноси агенција Танјуг.

(Политика, 9. 9. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар