Предраг Зликовац: Мандатар (не) мора бити премијер

Предсједник Србије предложио је можда и против своје воље за мандатара Владе Србије богату геј Хрватицу, Ану Брнабић, а да ће она бити његов избор објавио је хрватски портал Експрес.хр још прије десет дана.

Закључак се просто намеће, да о судбини Србије одлучују негдје изван Србије, а да другосрбијанци филтрирани у дубини државничког апарaта само извршавају налоге.

Мандатар ће предложити чланове Владе Скупштини Србије, а да ли ће бити премијер зависи од народних посланика.

Боду очи многи наслови у медијима типа „нова премијерка“, као да се Скупштини намеће одлука или већ неко зна да посланици не одлучују по својој савјести и у интересу грађана Србије, већ по диктату.

Има још времена да се нешто учини.

Потребно је кроз средства информисања обавијестити нaрод о организовању скупа испред Скупштине Србије у вријеме гласања за избор нове Владе и премијера.

Организовати бесплатан превоз до Београда за све оне који желе да подрже народне посланике да донесу одлуку по својој савјести, а не диктату, а пошто је највећи број посланика из Београда, трошкови превоза биће занемарљиву.

Поготово пошто присталице СНС-а и владајуће коалиције нису одушевљени мандатаром.

То је најбоље показао народни посланик Драган Марковић Палма када је исказао да Ана Брнабић неће бити „његов премијер“.

Сигурно је посланик Марковић изнио став већег дијела грађана Србије.

Зато је и потребно да се Срби у што већем броју окупе на дан засиједања Скупштине у Пионирском парку и, са потребним аргументима, убиједе посланике које су изабрали да предложени мандатар није по вољи народа да буде премијер Србије .

Ако се то не догоди можемо закључити да смо робље у најобичнијој колонији у којој владају интереси мултинационалних компанија, а да су посланици обичне статуе.



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading