Ознаке

, , , ,

Поводом текста Сергеја Правосудова „Нико до самих Срба неће учинити Србију богатијом”

Милана Бабић

Дакле, примједбе:

1. Ако узмемо Словенију као добар примјер, због њене наводне економске стабилности, то значи да смо економски принцип ставили као извор, услов и мјерило успјешности једне државе. СССР се није растурио због економских прилика већ, најприје, због издаје своје елите које са трансформисала из патриотске у компрадорску, управо бивајући заведена голим економским принципом. Тај процес свакако није био спонтан, али је он „посијан“ (пао је) на повољно духовно тле.

Снага једне државе (империје) превасходно је садржана у духу, у стремљењу, тежњи на којој је она саздана. Ако држава изгуби своје духовно тежиште она силази са историјске позорнице!

Стајати на бранику једне идеје – идеје праведности, крајем 20. вијека могла је само једна држава – а то није био СССР, и то није била Русија – то су биле земље српског корпуса. И они Руси који су дошли код нас, и овдје оставили кости борећи се са нама, знали су да бране и Русију колико и Србе и српске земље!

2. Казати да су Срби већином опредијељени за ЕУ је напросто непознавање прилика. То су фабриковане лажи по којима се види колико се неозбиљно прати ситуација на терену, и у Србији, и у Републици Српској, али и у Црној Гори.

3. Рећи за Србе да су нерадни, такође, значи насиједати на лажи којима нас обасипају наши непријатељи већ вијековима. То је исто као да ја гледам на Русију очима русофоба.

Милана Бабић у Кремљу

4. Очекивати да ће се ситуација у Србији промијенити, да може доћи до смјене власти, тако што то „Срби могу сами урадити“ значи пренебјегавање (превиђање, губљење из вида, контекста) ситуације у којој се налази готово сва Европа.

Већином су ти процеси брижљиво осмишљени, планирани, ПРОЈЕКТОВАНИ; са јасном жељом за освајањем, а ми још немамо јасан (и Руси, и Срби) стратегијски одговор. На снази је, још увијек, подјела, на комунисте и монархисте, на црвене и бијеле.

У ствари, нема идеје која би имала снагу да уједини и мотивише. Непрестане критике у којима се величају наши вијековни непријатељи, који су за циљ имали да истријебе и вас и нас, напросто су поражавајуће.

Срби су исцрпљени, Срби су уморни, али им понудите јасан савез, јасну идеју, уважите их и поштујте и они ће се одазвати. Нисмо ми без разлога остали на међи, крајини, бранику Источне цивилизације! Вијековима!

Када Рус, дође Србину са ароганцијом и свијешћу о својој величини, загледан у западни принцип економичности и успјешног пословања као у свој идеал, он код Србина не може да наиђе на разумијевање. Ми смо тај сан презрели и одбацили, и против Запада, уједињеног и разгњевљеног на нас, борили се дуго и храбро. И тај западни дух, поред свег напада на институције, на школство, на систем у цјелини – НИЈЕ ОВЛАДАО НАМА. И не дамо му да овлада!

Ми волимо да чујемо лекције и придике, али њих мора да прати поштовање према нашој историји и култури!

Дакле, лекције које Рус држи Србину мора да прати самокритика и смањена империјална самодовољност. Јер, ми смо и једне крви, и једне вјере, и једне историјске судбине! И што рече један мој пријатељ: „Ако смо млађи брат – нисмо малољетни!“

Кад год је Русија губила овдје, предавши српске земље, она је губила свој кључни положај! Када је Русија враћала свој положај на Балкану, она се враћала свом исходишту, и, у, коначници, смислу свог историјског позива као Трећег Рима, оне која твори смисао!

Срдачно, из Републике Српске, са прве линије фронта,
Милана Бабић

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.

Advertisements