Виктор Орбан: Хришћански идентитет ЕУ угрожава инвазија муслиманских миграната

(Visegrad Post, 2. 4. 2017)

Мађарска –  На конгресу Европског парламента на Малти мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да се ЕУ мора бранити од растуће „инвазије муслиманских миграната”.

Виктор Орбан је рекао да се испоставило да је миграција тројански коњ тероризма, краткорочно решење за недостатак радне снаге и извор ангажмана за невладине организације. Потом је вођа централистичко-десног крила нагласио одговорност Европе и САД. „Ми морамо реформисати спољну политику ЕУ и разговарати искрено, иако је то болно. Правимо велике грешке и наша неуспела политика је довела до дестабилизације Северне Африке и Блиског истока.”

Виктор Орбан је такође нагласио да „језиком либерално политичке коректности није могуће одредити и схватити истинску опасност од миграције“. „Ми из Централне Европе сматрамо уколико се ствари наставе овако, да ће у западном делу Европе настати доминантно муслиманско присуство већ током живота припадника наше генерације”, рекао је он испред немачке канцеларке Ангеле Меркел, која је наклоњена илегалној имиграцији.

Мађарски премијер је потом охрабрио своје партнере из европске Народне партије, групе у Европском парламенту, да не подлегну идеолошком притиску с левице. „Ја разумем да нас левица ставља под идеолошки притисак. Да Запад осећа кривицу за крсташе и колонизацију, али левичарска политика је интелектуално разоружавање Европе против инвазије муслиманских миграната.”

„Ми из Централне Европе желимо да у потпуности реформишемо миграциону политику. Границе морају бити под пуном контролом. Не верујте онима који кажу да је то немогуће. Заправо ми Мађари штитимо границе ЕУ у дужини од преко стотину километара без икакве знатније помоћи Уније, а заузврат трпимо осуде из Брисела. Ми смо живи доказ да је одбрана могућа”, рекао је он.

Он је оптужио европске социјалисте због намере да приме милионе миграната, уклоне пореске олакшице и увећају порезе. Орбан је рекао да „сутрашњица баца сенку на данашњи тренутак” и упозорио да ЕУ мора да заштити своју конкурентност, породичне вредности и хришћанство. Додао је: „Ми смо популарна странка, па не треба да страхујемо што нас зову популистима.”

Мађарски премијер је такође позвао на реформу Суда за људска права. „Суд за људска права се мора хитно реформисати јер су њихове пресуде опасност за безбедност европског народа и позивница за мигранте”.

Виктор Орбан је поновио да он жели да обезбеди помоћ на локалном нивоу онима којима је потребна, а не да увози проблеме.

Он је такође упозорио да је утицај ЕУ на Балкану и у Источној Европи у опадању – за разлику од растућег утицаја Русије, Турске и САД. Орбан је позвао на промену овакве европске политике и рекао да ЕУ због тога треба да убрза пријем Црне Горе, Македоније и Србије како би се осигурала стабилност у региону.

Са енглеског посрбио: Стефан Космајац

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.Categories: Посрбљено

Tags: , , , ,

Оставите коментар