Александар Вучић: Није лепо што у Бујановцу није било српске химне на дочеку албанског председника

Председник Албаније стигао у Бујановац

Председник Албаније Бујар Нишани стигао је у Бујановац данас нешто после 12.00 часова чиме је започео једнодневну посету општинама Бујановац и Прешево где живи већински албанско становништво. Нишани је први председник Албаније који борави у Србији након Енвера Хоџе 1948. године.

Нишанија су испред зграде општине дочекали председник општине Бујановац Шаип Камбери и председник СО Бујановац Јонуз Муслију који је и председник Националног савета Албанаца.

Испред зграде општине Нишанију је уприличен и свечани дочек а чланови КУД из Бујановца носили су албанску народну ношњу. Том приликом интонирана је само химна Албаније.

Према проценама, испред зграде општине је више хиљада грађана који су Нишанија поздравили махањем албанским заставицама.

Према протоколу, председника Албаније очекује разговор са локалним албанским политичким лидерима у кабинету председника општине Бујановац након чега би требало да посети ОШ „Мухарем Кадрију“ у Великом Трновцу.

Председник националног савета Албанаца Јонуз Муслиу навео је раније да ће Нишани имати низ сусрета са Албанцима с југа Србије, али не и са представницима званичног Београда, што је образложио тиме да је у Србији почела предизборна кампања за председничке изборе у Србији.

У 15.30 Нишани посету наставља у Прешеву, где ће се у Дому културе „Абдула Крашница“ обратити, како се очекује и грађанима Прешева.

На улицама Бујановца није видљиво појачано полицијско обезбеђење, али се претпоставља да су мере обезбеђења појачане полицајцима у цивилу.

Бета, Блиц, Танјуг

(Интермагазин, 7. 3. 2017)

Александар Вучић: Није лепо што није било српске химне на дочеку у Бујановцу

Никоме нећемо дати да сања снове на рачун наше територије и виталних интереса нашег народа, поручио је премијер Александар Вучић.

Он је то истакао упитан да коментарише посету албанског председника Бујара Нишанија југу Србије.

„Ничим нисмо уплашени, отворена смо земља, свако је добродошао, али онај ко буде мислио да може или сме да нарушава интегритет земље, мој одговор је – немојте то да радите и немојте то ни да покушавате“, поручио је премијер.

Мислим да смо поступили на мудар и рационалан рачун, додао је Вучић, наводећи да је и албански премијер дочекан као сваки гост.

Поручио је да ми умемо да дочекамо сваког госта, да је тамо и председник Координационог тела за југ Србије Зоран Станковић, али је и приметио да није лепо што није било српске химне на дочеку.

Како је приметио, Станковић зна протоколе државе Србије, али је и поручио онима који сањају неке друге снове, а не нове фабрике, што су наши снови, да на њих забораве.

„Немојте то ни да покушавате, а ја им желим да се лепо проведу“, поручио је премијер.

(Интермагазин, 7. 3. 2017)

Фотографије: Интермагазин

Михаило Меденица: Крајпуташ за Србију

Је л’ ово та поносна, суверена, непокорна и благодатна Србија о којој телалите господине кандидату без авионске карте и лове да окренете туру у кафићу: Бујар Нишани, председник Албаније, башкари се по југу Србије као свој на своме док Ви и ваши чауши треперите, ко бачене кесе запеле о гране дрвећа, чекајући дозволу некаквих секретарица председника месних заједница с Косова и Метохије да се умилостиве и дозволе вам да крочите на ту свету земљу?!

Је л’ овако узрастамо у очима међународне заједнице: што више личимо на друмско свратиште за слабе бешике то ће нас више ценити као ролну све квалитетнијег тоалет папира, скоро ваљаног за њихове задњице?!

Је л’ сувереност подразумева да туђе нећемо јер ни са својим не знамо шта ћемо?!

Је л’ нормално да Нишани најпре обиђе Бујановац, Прешево, Медвеђу, злогласни Велики Трновац, или му је ваљало поклонити се српској застави у српској престоници уз звуке српске химне, ил је то тек ретроградни фолклор за који се нема времена јер сте Ви и намирени Николић презаузети скривањем у плакару док вам не јаве да је отишао?!

Знате ли коме ваши коалициони партнери данас скандирају као свом председнику у Бујановцу?!

Вама и Николићу засигурно не, јер за тако шта ваља бити државник а не придржавник празних овала бриселских и капута ММФ-овских дахија и ресто камариле с исуканом оном работом и широким осмехом на лицу!

Јесте ли у међувремену свечано положили још који темељац за крајпуташ који ће тужним епитафом сећати на Ваше историјске успехе: „Путниче, намерниче, застани и пре него што се олакшаш сети се да то чиниш по земљи која се некада звала Србија! Сад настави и извини на узнемиравању“!

Када сте последњи пут обишли чемерна српска села подно Бујановца, Прешева и Медвеђе, или и за то треба штамбиљ неке локалне мастиљаре, а и шта ћете доле- тамо још само венац можете да положите а тешко да би ико поверовао како ће из њега изнићи фабрика, мада…

Зашто не кажете како ће се мучено Србље с Косова и Метохије рачунати на предстојећим изборима: дијаспора, или..?

Нема ту никаквог „или“, ставих га тек онако, да личи на питање јер у одговорима не пливате вешто колико у бујици јалове реторике, ловећи већ мртву рибу „динамитом“…

Једино што се, факат, обновило јесу „административни“ прелази, сад некако личе на праве граничне мада знамо да никада Косово признати нећете, јер како признати нешто што не признаје Вас, осим ако ондашње ћате не одлуче да вам издају двосатну туристичку визу, ал да Марка Ђурића пријавите као ручни пртљаг…

Весело је, рекох, данас на југу Србије, или се југ свео до Врања док је оно под њим преименовано у слободну пешачку зону и парк природе у којем је забрањено роштиљање, бацање смећа и помињање Србије?!

Знам да нисте у кампањи, немате Ви времена за то, али чисто да Вам јавим- ено га председник Албаније табана свој на своме, можда бисте волели да му будете гост, чисто да Вам покаже како има Србије и ван кадра спотова које немате времена да снимате!

Или је нема, али биће да је и то још један од историјских успеха, јер, реално, сваки дудук с две руке и лопатом може да положи темељац, док само „божији“ посленици могу да положе читаву државу.

Потрбушке…

(Два у један, 7. 3. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

4 replies

  1. „Вучић разбио Велику Албанију на Бујановцу!“ – гласи сутрашњи полит-аналитички наслов на маснокопитарском Вучићевдану. Ми уопште нисмо свесни, читаћемо, какву је специјалну операцију, хирушки прецизно а геополитички генијално, против великоалбанског пројекта одиграо Alexander Vuchich. Од данашњег „није лепо“ држи сву шиптарију у шаху до матирања у тренутку отварања NATO-аутопута Ниш-Тирана 😉

  2. Није лепо? Баш су неваљали ти Арнаути 🙂

  3. Не само да „није лепо“ него је, штавише, и врло несташно. Нека их газда деспот и покара, али све да је само љуЦки.

  4. Премијер Вучић је најавио да ће у оквиру изборне кампање посетити Србе на Косову. Предпостављам да је за ту посету тражио дозволу од Албанаца, који су се сложили, под условом да њихов председник обиђе Албанце у Србији. Без икаквих химни.

    Мали додатак поводом избора :
    Није довољно само проверити да ли сте сами уписани у бирачки списак. ДАЛЕКО ЈЕ БИТНИЈЕ проверити да ли су вам покојни рођаци и пријатељи избрисани из истог – а обично нису и то је проблем свих проблема.

Оставите коментар