Ознаке

, ,

Читам коментаре на Вучићев спот и пријатно сам изненађен колико људи је објективно рекло да је спот одличан.

pederu-2

Заиста, овај спот је рађен по једном кључном принципу маркетинга и ПР-а, који се зове „адресирање сумње“, а који гласи овако:

Уколико постоји неки проблем о којем цео народ прича, немојте никако бежати од проблема, већ се суочите са њим, директно у центар. Све оно најгоре што причају о вама, ви поновите сами, истим њиховим речима, и онда дајте на то смислен одговор.

Ако бежимо од проблема, ако се правимо да проблем не постоји, онда само чинимо да гласине и сумње у народу буду све јаче и јаче. Овако, овај приступ врши анихилацију проблема, јер га потпуно деконструише.

Вучић је овде отишао корак даље, он је себе ставио у најгору могућу ситуацију, сам у кафани, изложен исмевању хорде, што је суочавање са проблемом у реалном контексту – још боље.

А ови „урбани“ коментари типа „поврачачу“, „ја не могу“ и слично, само доприносе да Вучић делује још јачи… плус вређање свега што није квази „грађанска Србија“, коментари типа „ово пали код крезубе сиротиње из тамо неког села“.

Морам да вас разочарам, али ово пали код свих. Мени су се у Инбоx јавили разни паметни и образовани људи са речима „не смем да напишем јавно да не испаднем бот, али Вучић кида са кампањом“.

Реално човек кида, откачио је „Тому диплому који пече ракију“ и који му је само кварио имиџ. Још кад би откачио и неколико других око себе био би јачи него икад.

Kоментари који садрже у себи реч „сендвич“ биће блокирани.

Извор: Фејсбук профил Исток Павловић

(Видовдан, 4. 3. 2017)

Advertisements