Владимир Коларић: Вођа и „вишак институција“

spot-vucicu-pederu-snsЗбог тренда разочарaња у политичке елите и Вучић се служи привидом директне, институцијама непосредоване, комуникације са народом. Институције су стога нешто непотребно, непотребно компликовање, усложњавање и успоравање политичког процеса, које само и служе томе да дају глас онима којима је једини циљ у томе да опонирају и да „стављају клипове у точкове нашег развоја“.

Институције стога треба да буду укинуте и обесмишљене, опоненти ућуткани позивањем на гнев обичног народа, чији је вођа само гласноговорник, а народ од вође лепо убеђен у оно шта и како треба да мисли.

То – да је вођа гласноговорник народа коме опет од истог тог вође бива наложено шта и како треба да мисли – само је привидни парадокс, а заправо разрађена ауторитарна пракса, врхунско политичко и социјално насиље, са тоталитарним претензијама.

Над лењим и дезоријентисаним народом, метонимијски представљеним у виду пијане и беспослене (иако их послови, захваљујући Немцима, чекају на сваком кораку) кафанске дружине, вођина супериорност је у раду и визији, а ред и мир су у јединству око вође у ком су сви дисонантни гласови ућуткани или макар обезвређени.

А ко пусти да му обезвреде глас или га ућуткају, сам је за то крив.

(Фејсбук страница Владимира Коларића)Категорије:Преносимо

Ознаке:, ,

1 reply

  1. Ја не знам кога Вучко може да убеди својим булажњењем?

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s