Никола Варагић: Зорана Михајловић кандидат СНС-а на председничким изборима 2018.

Извештај из будућности

На председничким изборима одржаним 2017. године победио је Александар Вучић. Он је постао нови председник Републике. Председник владе и председник СНС-a постала је Зорана Михајловић.

З. Михајловић и А. Вучић (Извор: Слободни медији)

З. Михајловић и А. Вучић (Извор: Слободни медији)

Прошло је нешто више од шест месеци од последњих председничких избора, и Вучић, наравно, најављује нове парламентарне и локалне изборе. Популарност је у паду, на видело су изашле неке нове афере. Зорана Михајловић тражи да се истовремено одрже и нови председнички избори.

Председништво СНС-a (а то значи Ист-Вест, Шекспирова…) почетком 2018. године изабрало је Зорану Михајловић за председничког кандидата. Вучић је одлучио да се и он кандидује, упркос томе што није добио подршку странке. То је изазвало бес код Зоране Михајловић и осталих напредњака (као и коалиционих партнера), тражи се кажњавање Вучића.

Новинар: Због чега нисте подржали Вучића?

Зорана Михаjловић: Ми морамо да идемо даље. Важно је идемо даље.

Новинар: Зар није Вучић заслужан за успехе ваше странке?

Зорана Михајловић: Као што сам говорила када је била иста ситуација са Томом[1], тако смо и сада захвални Вучићу за све добро што је урадио, али ми морамо да идемо даље, нама је потребан кандидат који може да победи, морамо да гледамо у будућност.

Новинар: Због чега је одлука Вучића да се кандидује против вас дестабилизација државе?

Зорана Михајловић: Ми имамо јасан пут и морамо да идемо даље. Одлучено је да ја будем нови председник, држава мора да има председника, институције морају да функционишу, није добра кохабитација, није добро ово постављање клипова у точкове, ми једноставно морамо да идемо даље…


[1] Kažiprst: Gost Zorana Mihajlović, В92, ČETVRTAK 16.02.2017.Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Радикална еволуција, не-традиционална породица:

    Војислав Шешељ-Тома Николић-Александар Вучић-Зорана Михајловић-Ана Брнабић

    Или:

    Позвао Воја Тому, Тома Ацу, Аца Зорану, Зорана Ану и ишчупаше, уместо репе, Ивицу и Палму, Чеду-Чанка, Вука и Расима…

Оставите коментар