Мило Ђукановић: На дан црногорских избора Русија покушала да изазове крвопролиће

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић отворено је оптужио Москву да је на дан парламентарних избора у Црној Гори, 16. октобра прошле године, покушала да изазове крвопролиће „како би остварила појачани утицај на Балкану“.

Мило Ђукановић (Фото: in4s.net)

Мило Ђукановић (Фото: in4s.net)

„То је био покушај који је генерисан од актуелне московске политике која желећи да оствари појачан утицај на Балкану жели да, заправо, намирује своје рачуне са западним партнерима или противницима, зависно од времена у којем то гледамо, прије свега са Европом и Америком. Тај покушај се није могао извршити без помоћи домаћих извиђача“, рекао је Ђукановић, пренијеле су Вечерње новости.

Ђукановић је казао да у црногорским политичким редовима дио политичких структура, превасходно окупљен око политике Демократског фронта, изнајмљен од иностраних политичких центара ставио се у функцију рушења Црне Горе и њене будућности.

„Оно што је још горе јесте да то раде без имало стида, истичући с поносом та своја путовања, све своје комуникације, сву трошњу пара у којој су били прије неколико дана у Москви, са намјером да обезбиједе додатне фондове како би завршили посао који нису завршили 16. октобра“, казао је Ђукановић.

Ова осуда Ђукановића дошла је након изјаве секретара предсједника Русије Дмитрија Пескова који је рекао да је однос Руске Федерације према даљој експанзији НАТО на исток је добро познат, те да је Русија против.

РТРС, Танјуг

(Искра, 10. 2. 2017)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар