Дарен Миливојевић: У центру Београда прослављао се свети Нектарије Егински речју и песмом

Благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја одржана је промоција књиге „Исцелитељ – Свети Нектарије Егински“ протојереја-ставрофора Ненада В. Андрића у Центру за истраживање наслеђа Николе Тесле у Београду који води г-ђа мр Милка Кресоја.

Прота Ненад Андрић

Прота Ненад Андрић

Вече какво се ретко виђа на нашим просторима, благословено вером у истинске и непролазне вредности Христове Истине, орадостило је многобројне присутне којима је мило било напајати душу благим и поучним речима проте Ненада који је у духу некадашњих великих проповедника и мисионара, постао рибар-избавитељ људских душа.

Присутни на промоцији

Присутни на промоцији

Не могу се побројати велика и многобројна чуда и исцељења св. Нектарија Егинског која није мимоишла ни писца ових редова. Та „ревност“ Небеског Човека и Земаљског Анђела показује да нема оног ко му се молио, а остао празне руке. Књига је сведочанство, књига је завет св. Нектарију, да се спомиње, да се слави, да и други чују, да се приволе, јер како рече апостол Петар на гори Тавор: „Лепо нам је овде бити“. Лепо је било свима који дођоше, а дођоше многи од којих су уз проту Ненада, говорили др Весна Срећковић Димитријевић, професор Медицинског факултета у Београду и мр Дарен Миливојевић.

Прота Ненад Андрић и мр Дарен Миливојевић

Прота Ненад Андрић и мр Дарен Миливојевић

Одломке из књиге су читали: Василија Кокотовић и Лепомир Ивковић, спој врсних глумаца, драмске уметнице у успону и великог доајена српског глумишта. Руске песме из старине певали су Татјана Андрић и Никола Милошевић, који не оставише никог равнодушним. Док је хор „Мојсеј Петровић“ Тропаром Светом Нектарију и ангелском мелодијом Agni Parthene подсетио на византијско појање некадашњих времена. Модератор вечери је био теолог Никола Гачић.

Хор „Мојсеј Петровић“

Хор „Мојсеј Петровић“

Мисионарском раду оца Ненада за опште народно етичко добро пружила је подршку и Општина града Ваљева, која је послала свог представника на ово велико духовно и народно сабрање у Београду г. Ђорђа Јовичића. Места није било довољно у великој сали Центра Никола Тесла па је велики број заинтересованих био напољу што је по речима аутора књиге о. Ненада, обавеза на њему и сарадницима да организују ново духовно вече у Београду, у већем простору за све који би желели да чују о св. Нектарију.

Мр Дарен МиливојевићCategories: Једномислије

Tags: , ,

Оставите коментар