Михаило Меденица: Душевно оздрављење Стефановић др Небојше

Стефановић „добио” НИН на суду

Министар полиције Небојша Стефановић добио је спор на суду против недељника НИН, који је у обавези да му исплати одштету због повреде части и угледа у износу од 300.000 динара, сазнају београдски медији.

Милан Ћулибрк (Фото: Танјуг/Оксана Тоскић)

Милан Ћулибрк (Фото: Танјуг/Оксана Тоскић)

Стефановић је НИН тужио због насловнице коју је тај недељник објавио 16. јуна прошле године под насловом „Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале”.

Главна расправа по тужби министра полиције закључена је за један дан, 29. новембра, а судија је објавио да ће пресуда бити донета за 30 дана.

Стефановић је на суђењу навео да се не ради о оспоравању мишљења, нити о исказивању ставова, већ да је тужио недељник НИН због директног навода у тексту да је помагао у чињењу кривичног дела, те да пожељна слобода мишљења и критика, али и да није могао да допусти да га означе као извршиоца кривичног дела без пресуде суда.

Министар је тада рекао да не жели да утиче на рад новинара што је показао, како је рекао, кроз бројне друге, веома критичке текстове о њему где се није послужио својим правом да их тужи, али да је НИН морао да тужи јер су га означили као извршиоца кривичног дела због чега трпи последице.

Главни уредник НИН-а Милан Ћулибрк, који је другооптужени у том предмету, рекао је да текст који је изашао спорног 16. јуна и без спорног наслова би могли сада поново објавити јер се, како је рекао, ништа ново није десило, а прошло је седам месеци, те да се њихов страх показао оправданим.

Како је указао, улога медија је да указују на проблеме које треба решавати како бисмо као друштво напредовали.

Ћулибрк је рекао није била намера ниподаштавање никога, и да би исто урадили и да би на ту насловну страну ставили не само Стефановића, већ и било кога другог ко је био на његовом месту, јер он је персонификација првог човека полиције и НИН-у би и тај други био кривац док се не пронађе прави кривац рушења у Херцеговачкој улици, које се сигурно догодило.

Стефановић је раније најавио да ће одштету, уколико добије спор, уплатити у хуманитарне сврхе, за помоћ породицама полицајаца страдалим на дужности.

(Танјуг/Политика, 4. 1. 2017)

Михаило Меденица: Душевно оздрављење Стефановић др Небојше

Волим срећне крајеве, без разлике дал је у питању турска, индијска, мексичка или напредњачка сапуница, тек волим срећне крајеве!

А, има ли срећнијег од данашњег, од одговора на питање које је месецима мучило Србију: „Шта ли се догодило са младим Небојшом из Београда, након што се ономад јавио у „Утисак недеље“ и једноставно ишчезао, остављајући нас у питанију да ли је попут толико младих срећу пронашао негде преко, одао се пороцима и посрнуо можда, посто Јеховин сведок или не дај Боже – докторирао и постао изабрани лекар Александра Вулина и проктолог Александра Вучића…?

Извор: НСПМ

Извор: НСПМ

Ах, толико питања а нигде одговора све до данас, до овог сунцем пошкропљеног зимског дана када се напокон сазнало: млади Небојша је ту, добро је, успешан је у послу којим се бави и душевно умирен за 300.000 динара!

Наиме, у сапуници званој „Душевно оболели доктор тужи НИН и добио спор пре него што је и заведен у писарници“- драго дете је, речено, заслужено тријумфовало у борби са силама мрака које су га на насловници реченог магазина својевремено назвали, пазите сад срамоте и гнусне лажи – главним фантомом из Савамале!

Еј, бре, па где доктора наука крстити фантомом, па још главним?!

У Србији – не! У држави владавине права и владавине правих – не!

У држави где судски спорови трају у просеку животни век тужитеља и пунолетство најближих сродника – Јустиција је, ето, доказала да нити је слепа, нити спора, већ, богами, и те како достижна каријерна старлета!

Дакле, доктор је након проказане насловнице душевно оболео (извините, али кад неко тужи за душевну бол како другачије назвати) што је домино ефектом изазвало и нарушавање његовог угледа, за који до тада сирома није ни знао да поседује, али је анализом крви и мокраће утврђено да је душевно обољење изазвало пад имунитет и појављивање осипа по препонама и црвенило угледа!

И шта него да тужи?!

И шта друго него да добије спор брже неголи што Зоран Бабић три пута изговори: „Ваздухоплов уз пушку- ваздухоплов низ пушку…“?!

И шта него да инкасира 300.000 динара кад је опште познато да осим душевног обољења и повреде угледа пати и од алергијских реакција на вуну, а свак добронамеран зна од ког материјала се праве фантомке, тако да сабрајући два и два долазимо до просте рачунице – нити је Стефановић др Небојша могао бити фантом из Савамале, нити је могао учинити било шта да спречи безакоње у центру престонице или касније барем реши случај, јер нити је министар полиције већ унутрашњих послова странке, а и таман кад је ушао у траг баби која штрика и продаје на Зеленом венцу опскурне капе зване „фантомке“ и највероватније вози багер – душевно је оболео након срамотног написа и уганућа угледа и части на клизању с Вулином!

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Вала, таман сам изгубио веру у правду и правну државу, али након овог случаја полако ми се враћа…

Из желуца углвном, али се враћа!

Да су паметни сад и остали, пардон, они који су се те ноћи под фантомкама зорили по Савамали да пресавију табак и туже, јер ако је нешто лако и експресно доказиво јесте душевна бол и повреда угледа и части!

Ту где народ боле празни стомаци политичаре и фантоме мора да боли душа, или барем да их заболе оно две- три шаке испод душе, а и за то неко мора да плати!

Докторе, па сад да частите за сефте, мада 300.000 динара и није нека лова у држави где је просечна плата 400 евра, кад се узајмите 200, али ваља се – за душу!

Вама за бол на истој, а Јустицији за душу, дословно!

Јес била спора, али није заслужила да оде тако брзо, само који дан пре уласка у „Парове“…

Опрема: Стање ствари

(Недељник, 4. 1. 2016)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар