Дејан Берић: Злонамерници нису успели да обезвреде улогу српских добровољаца у Донбасу (видео)

Разговор Драгане Трифковић, директора Центра за геостратешке студије са Дејаном Берићем, најодликованијим српским добровољцем из Донбаса. Интервју је снимљен 6. новембра 2016. у Москви у српској кафани „Кафана“ у Добровољачкој улици.

Драгана Трифковић и Дејан Берић

Драгана Трифковић и Дејан Берић

Дејан Берић је српски добровољац који је од почетка украјинског конфликта у Донбасу. Он је најодликованији српски добровољац, познат не само по изузетној храбрости већ и по својој хуманости. Поред тога што је штитио руски народ, за Донбас је обезбедио хуманитарну помоћ из Србије.

И поред тога, одређене структуре из Србије, уз подршку руске пете колоне, су покушале да га дискредитују као и комплетну улогу српских добровољаца у Донбасу.

Случајно су те исте структуре умешане у покушај дискредитације Русије на Балкану и у покушај увлачења Русије у државне самоударе режиране од стране Ђукановићевог и Вучићевог режима.

Драгана Трифковић је неколико пута за време конфликта боравила у Донбасу, где се на лицу места упознала са ратним околностима, о чему је писала у ауторским текстовима и говорила на трибинама у Србији и иностранству.

(Центар за геостратешке студије@youtube)Categories: Трагање са Драганом Трифковић

Tags: , , , ,

Оставите коментар