Драгослав Пакић: Анте из времена Јасеновца и Анте из времена Олује

Србија је за последњих двадесет и пет година изгубила близу 600.000 становника.

То је још један успех владе у смањењу броја незапослених.

У том погледу сваког дана све више напредујемо.

2012-12-zks_skica01_649914333

Извор: Story.rs

За разлику од Американаца, који, због тога што је на Космету остао још понеки залутали Србин, Косово сматрају за „недовршен посао“, ми оно што можемо да урадимо данас, не остављамо за сутра.

Остављамо за мало сутра.

На Космету нико никада није нашао неки културни или историјски споменик из тамошње шиптарске прошлости. Онда су дошли Срби и све им порушили и сравнили са црном земљом. Због тога су Шиптари морали поново да граде Високе Дечане, Богородицу Љевишку, Грачаницу, Пећку Патријаршију и друга национална и верска обележја за које се УНЕСКО већ затрчава да их УНЕСЕ у ћитапе албанске културне заоставштине. Тако ће УНЕСКО постати ПОТРЧКО под покровитељством нојева тркача са главом у песку беде, срама и неморала једне потпуно нове цивилизације. Као да су, опрости нам Боже, у Пешчанику.

Калуђери ће у бившим српским манастирима убудуће, под притиском међународне заједнице, бити принуђени да на седим главама носе бело кече. Живеће од продаје бозе, кабезе, семенки и љимунаде. На телефонски позив по новом позивном броју одговараће: „Жао нам је, нисмо код куће“!

За време док се последњи Срби на Космету уписују у онај списак од 600.000 изгубљених, Хрватска, довођењем Анте Готовине на место специјалног саветника министра одбране Хрватске, сматра да ће дефинитивно решити све могуће несугласице евентуалног „српског питања“ и све планове на српске теме учинити „довршеним послом“, па нек се Американци једу колико год им је воља.

Готовина зна да нема чисту савест, али врло добро зна како се чисте Срби и за дом је спреман да саветима помогне безбедносним пословима Хрватске, чланице НАТО алијансе.

Готовина је иначе бивши припадник Легије странаца због чега је добио и француско држављанство.

Анте Готовина са француским војним аташеом у Загребу 1997. (Извор: Nacional.hr)

Анте Готовина са француским војним аташеом у Загребу 1997. (Извор: Nacional.hr)

Хашки трибунал је Готовину, као Хрвата, неправоснажно осудио на 24 године робије, због злочина почињеним над Србима у Операцији Олуја 1995. Међутим, Жалбено веће Хашког трибунала га је, као француског држављанина, ослободило свих оптужби и истог дана пустило на слободу. Сада је слободан да, корисним саветима и по француским и по хрватским прописима, настави тамо где је 1995. стао.

То је исти онај суд који је плавушу, после трећег ванбрачног детета, прогласио невином јер није било довољно доказа да је иједно, од троје рођене деце, њено дете. У брак је, дакле, по правоснажној пресуди, ушла као невина. По истом суду, и Хрватска је из рата изашла, такође, као невина.

Готовина је у Француској три пута осуђиван због пљачке и уцена, али не признаје учешће.

У Хрватској се три пута женио и свакој жени је направио по ћерку, али не признаје учешће.

Над Србима је такође направио стравичан злочин, али ни овде не признаје учешће.

Жалбено веће Хашког суда је прихватило сва Готовинина непризнавања учешћа и донело ослобађајућу пресуду. Готовина, према томе, испуњава све услове за квалификованог и искусног саветника у влади Хрватске. Због њега се Хрватска, уместо кредита, одлучила за готовину. И она у ратним дуговима и злочинима не признаје учешће.

Млади и револуционарни саборски заступник Хрватског сабора Иван Пернар тврди како је у Јасеновцу извршен геноцид над Жидовима. И тачка. Као да тамо, поред Јевреја, није био нико други. Или, ако је и био, није вредан помена.

Исто, иако није ни млад ни заступник, мисли и Филип Давид када је реч о логору на Сајмишту.

Иван Пернар (десно) у Скупштини Србије (Фото: Спутњик Србија)

Иван Пернар (десно) у Скупштини Србије (Фото: Спутњик Србија)

Тако се млади саборски заступник Иван уврстио у нове Антине саборце. И Анте из времена Јасеновца и Анте из времена Олује. Има дечко широку лепезу могућег избора кога би да заступа.

Филип Давид остаје по страни и наставља борбу против Голијата.

По Ивану, Срби су драговољно напустили Хрватску и нико им не брани да се тамо врате када год то пожеле. У хрватским затворима за Србе ће увек бити довољно места.Categories: Судбина као политика

Tags: , , , , ,

Оставите коментар