Премијер Албаније Еди Рама поново у Београду позвао Србију да призна самопроглашено Косово

Премијер Албаније Еди Рама поново је данас позвао Србију да што прије призна самопроглашено Косово, али и нагласио да снажно подржава дијалог Београда и Приштине.

Еди Рама (лево) и Александар Вучић (десно),

Еди Рама (лево) и Александар Вучић (десно) у Београду (Фото: Ал џазира /Танјуг, Зоран Жестић) 

„Косово је питање о којем се не слажемо потпуно јер мој став је – што пре Србија призна Косово, то ће бити боље за све. Али, истовремено постоји процес који у потпуности подржавам, а то је дијалог као веома важно средство на којем ће се заснивати моћ у будућности“, рекао је Рама у дебати о српско-албанским односима са премијером Србије Александром Вучићем на форуму у београдском хотелу „Хајат“.

Поводом спора Београда и Приштине око „Трепче“, Рама је рекао да се „Трепча“ налази на територији Косова и да припада његовим грађанима.

„Да не желите можда да је пренесете? Људи морају да схвате да је ‘Трепча’ рудник на тлу Косова и да припада грађанима Косова, без обзира да ли су Албанци или Срби“, навео је Рама.

Вучић је одговорио да су у вези са комбинатом „Трепча“ прескочене све процедуре, да нема ниједног Србина на Космету који ће се сагласити са одлуком Приштине, те да је највјероватније да је цијела прича о комбинату покренута из одређених интерних разлога.

(Срна/Искра, 13. 10. 2016)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар