У Београду одржан скуп подршке Републици Српској

Скуп „Србија за Српску“ у организацији Покрета „Образ“ и Српског народног покрета „Наши“ одржан је у суботу увече на Тргу републике у Београду у знак подршке референдуму у Републици Српској.

obraz-nasi-rs-0

Окупљени грађани носили су плакате са натписима „Србија за Српску“ и „Нећу да издам“, српске и руске заставе, као и обележја родољубивих организација „Образ“, „Наши“ и „Покрет за Србију“.

Пред око 300 присутних говорили су: проф. др Андреј Фајгељ, председник Српског народног покрета „Избор је наш“ из Републике Српске Дане Чанковић, председник „Покрета за Србију“ Владимир Кршљанин, председник Покрета „Образ“ Младен Обрадовић, председник Српског народног покрета „Наши“ Иван Ивановић и представник студената Милан Денчић.

Говорници су истакли потребу да српски народ покаже веру, јединство и истрајност у најважнијим тренуцима, у које спада и референдум о Дану Републике Српске. Дан Републике Српске је заправо њена Крсна слава, Свети првомученик и архиђакон Стефан, који је страдао за Христа управо зато што је смело указивао на издају и неправду својих савременика.

obraz-nasi-rs

Одржавање скупа подршке Републици Српској било је неизвесно готово до самог почетка, будући да су по налогу локалне власти на Тргу републике били постављени монтажни објекти друге манифестације, којима је ремећено окупљање присталица благовремено пријављеног скупа „Србија за Српску“.

НАПОМЕНА: У извештајима појединих новинских агенција и медија наведене су две нетачне информације о скупу „Србија за Српску“: прва, да је скупу присуствовало око 100 грађана; и друга, да је Покрет „Образ“ забрањена организација. Тачни су следећи подаци: прво, скупу је присуствовало приближно 300 грађана; и друго, Покрет „Образ“ је основан 2012. године након брисања из регистра некадашње организације „Отачаствени покрет Образ“ и делује у складу са законима Републике Србије.

Покрет Образ

Образ и Наши: Србија за Српску

Покрет „Образ“ и Српски народни покрет „Наши“ позивају све родољубе на скуп подршке референдуму у Републици Српској, под називом „Србија за Српску“, у суботу, 24. септембра, у 17 часова, на Тргу Републике у Београду.

obraz-nasi

На скупу ће говорити: проф. др Андреј Фајгељ, председник Српског народног покрета „Избор је наш“ из Републике Српске Дане Чанковић, председник „Покрета за Србију“ Владимир Кршљанин, председник Покрета „Образ“ Младен Обрадовић, председник Српског народног покрета „Наши“ Иван Ивановић и представник студената Милан Денчић.

Садашњи премијер и председник Србије одбили су да пруже подршку народу и руководству Републике Српске поводом одржавања референдума о Дану РС, за разлику од председника Русије Владимира Путина који је препознао важност садашњег тренутка за народ у Српској и подржао референдум. Зато позивамо све грађане Србије да заједнички кажемо НЕ Александру Вучићу и његовим западним менторима и да покажемо јединство са својим сународницима у Републици Српској.

Скуп „Србија за Српску“ представља јасан одговор режиму у Београду да се не слажемо са планском издајом српских националних интереса. Нека скуп „Србија за Српску“ буде почетак освешћења српског народа и недвосмислен позив на његово јединство.

Покрет Образ


ИЗМЕНА: Овај текст је промењен 25. 9. 2016. у 9:44 – додата је цела прва вест о одржаном скупу.Categories: Моба

Tags: , , ,

1 reply

 1. “…
  Снеба шаље благослов
  Свети отац Сава;
  Са свих страна сви Срби
  С мора и Дунава
  К небу главе подигните
  Саву тамо угледајте.
  Саву српску славу,
  Пред престолом Творца!
  …“

  https://www.youtube.com/watch?v=HQyu7bW9PME
  https://www.youtube.com/watch?v=ZOue4sou59Y

  Драган Славнић

Оставите коментар