Доста је било: Вучић послао Железару у стечај

Из уговора о купопродаји имовине Железаре, који је објављен на сајту Министарства привреде, јасно је да се кинеском Хестилу не продаје предузеће, него његова имовина. Железара ће фактички бити ликвидирана, Кинези ће направити потпуно нову компанију у коју ће запослити раднике из ликвидиране Железаре, а све досадашње дугове и кредите платиће грађани Србије.

vucic-zelezara

Железара Смедерево је у децембру 2014. године од Фонда за развој добила кредит од 100 милиона евра који, сада је очигледно, неће бити враћен, а затим је направила нови губитак од 144 милиона евра. Ово је само део дуга који плаћају грађани, а који су направили неспособни премијер без дана непартијског радног искуства и министар привреде који је дипломирао у 45. години живота.

Модел који је Вучић применио на Железару јединствен је у свету: предузеће се ликвидира, његова имовина се у бесцење прода одабраном купцу, затим купац отвори нову фирму и у њој, уз богате субвенције из државне касе, запосли раднике из ликвидиране фирме, а читав овај циркус плате грађани Србије. Остаје да још сазнамо да ли ће кинески Хестил по тој формули добити субвенције по сваком “запосленом” у својој новој фирми која је купила имовину од Железаре и разне друге погодности о трошку грађана Србије?

Јавне међусобне оптужбе Вучићевог министра привреде и Вучићевог “страног спасиоца” који је водио Железару Смедерево у нове губитке, за 40 одсто веће него пре “спашавања”, само је фарса којом покушава да се прикрије велика пљачка буџета кроз Железару коју је спровео Вучић. Никакви послови не завршавају се у Србији без одобрења Вучића. Покрет “Доста је било” је пре готово две године јавно упозоравао да је Вучић предвидео да ће Камараш бити и главни добављач Железаре преко своје фирме. Очигледно да је мандатар имао још једну амнезију и сада се прави као да то тек сада сазнаје.

Уместо јасног утврђивања одговорности за милионске дугове, уместо да полиција и надлежне службе утврде ко је оштетио буџет и у чијим џеповима су вишкови од дуплиране цене гвожђа јер се неко уграђивао, јавност прати фарсичну расправу три верзије Вучића – мандатара који се пренемаже и позива на лошу срећу на тржишту, Вучићевог министра који кривицу пребaцује нa Кaмaрaшa и Вучићевог стрaног спaсиоцa Камараша, који Вучићевог министрa оптужује зa крaђу.

Мандатар Александра Вучић дужан је да грађанима изнесе тачан рачун и обавести грађане колико милијарди плаћају његове пословне промашаје и коруптивне дилове са “страним спасиоцима” и “страним инвеститорима”. Вучић наставља Динкићеву политику економских “спасилаца и огромних субвенција за њих. Жртва је домаћа привреда, домаће породичне фирме које запошљавају преко 1,6 милиона људи и које су највећи послодавац у Србији. Србији је потребна економска политика која је окренута ка њима.

Саопштење покрета Доста је било

(Фејсбук страница Бранка Драгаша)


ИСПРАВКА: Овај чланак је промењен 8. 7. 2016. у 22:05 – текст је преузет са Фејсбук странице Бранка Драгаша, али је касније утврђено да је заправо реч о саопштењу покрета Доста је било, па је промењено ауторство.

Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7VpCategories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

  1. “Време“ је објавило занимљив текст о “успешности“ професионалног менанџмента Железаре. Не знам да ли су га објавили у целости на интернету.

  2. Драгаш је један од ретко паметних код нас. И човек са атрибутима…

  3. Кад ова власт падне, а убрзано је цеђење оног што се од ње има исцедити и завршавање обавеза које су преузете да би се на власт уопште дошло, биће небројено много препуцавања и пребацивања кривице као између Сертића и Камараша. Проблем је само што то неће бити превише важно…

  4. Пребацивање кривице је већ у току, али врховни арбитар вештим спиновањем из тога излази неоштећен. Заправо стиче се утисак као да је окружен гомилом бараба а он мученик много поштен па не зна шта ће 🙂

  5. Постоје људи за разне послове и свака држава и свака администрација их има. Међутим, број полтрона у самом врху власти је напросто невероватан. Једноставно, Вођа не трпи било какав другачији став или другачије мишљење, самим тим не може бити окружен људима од интегритета, а њима свакако ни не пада на памет да неког таквог саветују :).

    https://www.gameofthronesquote.com/images/high-sparrow/a-true-leader-avails-himself-of-the-wisest-counsel-he-y_y.jpg

Оставите коментар