Драгослав Пакић: Читати у себи (због предизборне ћутње)

Ево прогнозе за небулозе и шта се претпоставља да ће се десити у понедељак ујутру. Моле се евентуални читаоци да, због предизборне ћутње, овај текст читају у себи. Никако наглас.

kutija-izbori-2016-1-800x44

Председник државе г. Николић Томислав (да је Хрват звао би се Краљ Томислав Измишљени), изразиће дубоку захвалност свим учесницима изборне трке на фер и спортском понашању.

У знак признања за учешће у изборима, Председник ће одликовати медаљама трећаг реда најзначајније губитнике такмичења. Србија је јединствена земља у свету која додељује медаље онима који не победе због заслуга што су победили они који не би победили.

Тако ће групу грађана Чеда Борис Чанак, додуше не по овом редоследу, одликовати медаљама стриктно се држећи њиховог доприноса овако значајним догађањима.

Борис Тадић ће добити златну медаљу на којој ће се најтоплије захвалити дародавцу и од свег срца извинити својим гласачима, макар колицним партнерима и свим лидерима у региону којима, због заузетости, до сада није стигао да се извини. Обећава је да ће наставити своју борбу и оправдати злато као садашњи и свакако будући шампион извињења очекујући од Владе. Дивца и будуће владе да се надметање у извињењу призна као олимпијска спортска дисциплина.

Чанак, магистар Ненад ће за своју сребрну медаљу изјавити да је она одувек посебног сјаја јер се сребро не осваја победом него поразом у борби за злато. Медаља би у сваком случају била златна да Београд не пљачка Војводину, немилосрдно не односи све војвођанске новце и не дозвољава војвођанским сељацима остварење њиховог вековног сна – да сви постану паори. Сећа се, иако од предака то нико није могао да му објасни, како су Лале некад рмбале војвођанску црницу док су спахије у Банату, као данас тајкуни у целој Србији, уживале у свили и кадифи. Банаћани су били срећни што су паори па би сада, ако им Чанак у томе помогне, опет да буду исто.

Чеда ће поскакујући саопштити да за сваког ко иоле познаје скалу европских вредности, бронзана медаља не представља треће место. Насупрот, додаће не улазећи у детаље такве тврдње, осим што ће свој тројици слушалаца добацити да је важно бити против. Уосталом, рећи ће Јовановић, ја сам срећно удомљен са Фиделинком што ми бар за наредних неколико деценија обећава реалну наду да ћу једног дана постати, ако не Фидел, онда бар Кастро. “У ту сврху је и пуштам браду да ми израсте сребрнасто седа која је најлепша кад је бронзана.”

Бојан Пајтић ће се јадати да је био свестан шта га очекује, али због свог одговорног положаја на челу највеће опозиционе странке, није имао ни срца, ни душе, а ни храбрости да се колеба. Знао је да они који су покрали деведесет милијарди динара државног буџета који је, захваљујући њиховом незнању, већ био испражњен до самог дна, неће презати нити страховати од страних посматрача да и највећој опозиционој странци покраду осамдесет милијарди гласова, не рачунајући његов сопствени глас. На опаску да је без гласа остао још у предизборној кампањи, спремно као и увек, одговориће да је то учињено намерно. Убудуће бар неће моћи да га бије лош глас.

Дачић ће се, користећи Тадићеве методе, извинити за повике „Вучићу, педеру!” од стране његових присталица. Објасниће да они у томе нису имали никакве лоше намере. Рећи ће, плагирајући Чеду, они су мислили да Вучићу тако ласкају и да му подилазе. “А онај који свесно подилази једном педеру мора бити свестан да најсветији део свог карактера излаже непосредној опасности са дугорочним последицама. Узмите мој пример.”

За време док се водила огорчена битка за српски престо, млади принц Карађорђевић је, по фото доказима таблоидне штампе, по белом свету склапао једнополни брак са брадатом принцезом. Очекује се да ће се на српском двору убудуће рађати деца са три прста и брадата. То ће околним непријатељима свега српског дати за право да све будуће Србе називају – четницима.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7uHКатегорије:Сатиристика

Ознаке:,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s