Драгослав Пакић: Крик Вучићевих некретнина

Истраживачко новинарство није модни КРИК само овог предизборног тренутка. Ловци на сензације још увек гаје свежа сећања на чувена открића некада нашироко познатог Радио Јеревана.

На вест да су руски археолози, копањем претражујући археолошки локалитет у забитом делу Велике родине, на дубини од осам стотина метара наишли на парче жице које је подсећало на телефонски кабл и закључили да су Руси пре осам векова имали телефон, новинари истражитељи Радио Јеревана су саопштили сопствено откриће. Јерменски археолози су, како се каже у вестима овог радија, наставили са копањем и на хиљаду метара нису нашли ништа. Закључено је да су Јермени пре хиљаду година имали бежични телефон.

Настојање европских новинара да, копајући по папирима банака у земљама пореског раја, пронађу нешто што би опањкало Путина, наишли су на милионе докумената у којима нема Путиновог имена, али се нашло понеко лице које је једном на пијаци срело Председника – што је било довољно да се интензивира даља истрага са циљем да се Путину нађе длака у јајету. Ту, на њихову срећу, нису остали кратких рукава јер су, како је саопштила Радио Москва, уместо длаке у јајету, налетели на нешто друго.

putin-panama

Путин и „панама пејперс“

Нису се истраживањем сумњивих појава бавили само новинари. Познат је случај једног ветеринара у малој вароши провинцијалне Србије у времену непосредно после ослобођења од мрског непријатеља. Млад, наочит и веома активан ветеринар, који је уз учитеља, сеоског лекара, а већ увелико без свештеника, представљао елитну групу првих људи мале вароши. Другим речима, први демократски изабрани ветеринар, са својим тек купљеним „Фићом“ обилазио је ондашње фарме на којима је, као и данас на ТВ фармама, било разноразне стоке. Због велике љубави према животињама добио је надимак Ћале ветеринар. Обилазећи кокошињце, свињце, оборе и друге штале, онако стасит и наочит није могао промаћи знатижељи ондашњих белих удовица које су, због новонасталих друштвених промена, свој статус преименовале у Жене у црвеном.

Понашање младог ветеринара под називом „Ћале“ опремљеног фићом у возном стању и лепим спољашњим изгледом, из разумљивих разлога, није се могло допасти локалном удружењу швалера активиста.

Било је сасвим разумљиво што су се швалери дали на истраживање свега што је било у вези са пореклом ветеринара. Тако су открили да је Ћале ветеринар, ни мање, ни више, него – капиталиста. Оптужба, дакле, са једино могућим судским исходом у виду капиталне пресуде, јединој правди за све капиталисте. Као доказ за своје тврдње, швалери су навели да ветеринар од покретне имовине има фићу, а од некретнина ону мушку ствар, што су ипак узимали као олакшавајућу околност.

Наравно да су се Жене у црвеном успротивиле оваквим неоснованим политичким оптужбама лепог ветеринара и своје незадовољство изражавале на јавним протестима испред локалне општинске зграде истичући транспаренте са натписом: „Ми знамо ЗАШТО, али због родне неравноправности, наш положај је крајње понижавајући!“ Неко је дописао, а многи сумњају управо на ветеринара, „па промените положај, мени је ионако свеједно!“

Кликните на слику за увећање (Извор: Крик.рс)

Кликните на слику за увећање (Извор: Крик.рс)

Наш други демократски изабрани премијер, који је одавно Први, од имовине нема апсолутно ништа. Чак нема ни ништа против. Бирачима је, у претходном изборном окршају, рекао: „Са вама ћу поделити све што имам. Радићемо заједно и ево вам рука! Ево вам и лакат, мани не треба ништа.“ Обећање је, као што се види, испунио.

Нови изборни слоган је „Уједињени можемо све!“ „И сваког“. „У главу“.

И то обећање ће, верује се, дословно испунити.

Некретнине које изазивају Крик, Вапај, Љубомору и Завист биће пребачене у Бугојно чиме ће аутоматски постати покретна имовина.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7trКатегорије:Преносимо

Ознаке:, ,

1 reply

  1. За г. Вучића је светиња „држава која га неправедно опорезује“, и неће да је тужи, иако су сви који су то урадили добили? Неправедна држава – светиња? Држава га покраде – он није против тога?
    Занимљив однос према држави …

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s