Драгослав Пакић: Од руског протеривања Костреша до Трећег светског рата

Русија је још 2014. године протерала генсека ЛСВ Бојана Костреша са своје територије уз образложење да би она и оваквог Костреша, али да јој не уђе.

kostres-rtv

Бојан се и дан-данас пита што је онда Русија почињала кад не може да издржи. Уосталом, изјавио је генсек ЛСВ за РТВ да је Србија самостална и суверена држава она би, због овог инцидента, Русији објавила Трећи светски рат, односно ТСВ рат.

Тако мисли ЛСВ о ТСВ, а преноси РТВ.

Насупрот томе и против свих начела једнакости између С и В, за коју се залаже ЛСВ, председник српске владе придржава капут тамо неком Путину и још очекује бакшиш у виду С-300 и неколико хеликоптера и авиона приде.

За чије бабе здравље? – пита се ЛСВ – кад Србија ионако добија само кад губи.

Београд је, како тврди Б. К., померио датум Дана ослобођења само како би Путин, који се на пропутовању за Малу Крсну ту случајно затекао, могао присуствовати свечаном чину обележавања Дана ослобођења главног града од мрског непријатеља –који нам је данас најмилији и највећи пријатељ. Има чак и оних који мисле како Београд, да није било Руса, ни данас не би био слободан.

Као што аутономашка Војводина и ЛСВ мисле да управо због Руса, Војводина ни данас није слободна.

И поред тога што се ставови ЛСВ ни у најмањој мери не поклапају са званичном политиком српске владе, Генсек се слаже са изјавом премијера Вучића да је Карађорђе био слобода и етика, а Милош Обреновић држава и политика. Као разлог за подударање мишљења наводи податак да је држава убила слободу и њену главу у зобници предала Турцима, а политика и данас убија етику.

Народ Србије је увек у таквим и сличним ситуацијама био на добитку. Народ какав се само пожелети може. Ко не би пожелео да таквим народом влада.

Будући да је био неписмен, Милоша књиге нису стигле да искваре, па је био принуђен да буде природно лукав. Уз то је, као паметнији, био и шампион попуштања. Попуштао је кад народ заћути, а затезао, као и банке камате, кадгод му се укаже прилика.

Милош је избегавао битке, био сељачки лукав, мудар и брижан за своје ближње у које је убрајао све Србе. Био је аутократа. Волео је да се о њему прича као о страшном Милошу.

Да је данас међу нама, Милош би се презивао Вучић. И не би желео да се о њему прича као о страшном Милошу. Ту би причу сам о себи наглас причао и био врло строг према онима који не слушају.

Црна Гора је, за разлику од Србије, тврди Б. К., сасвим оправдано ускратила потпредседнику руске владе, Дмитрију Рогозину, право уласка на државну територију целе Црне Горе и Брда. Страховало се да Рогозин у Црној Гори случајно не пронађе трагове свог порекла што би довело у питање учлањење Монтенегра у хуманитарну организацију НАТО која, без активног учешћа Српске Спарте, не би смела ни да помисли о евентуалном нападу на озлоглашеног светског сатану – Русију. Ту чак ни помоћ Генсека ЛСВ, Б. К. који није Браћа Карић, не би била од неке значајније користи. Уз Црну Гору и Костреша, док су свима другима свезане, НАТО, у односу на Русију, има одрешене руке.

Док напредне, просвећене и демократске земље Запада Русији уводе санкције и очекују руски гас по багателним ценама тек кад Руси сасвим прдну у чабар, Србија се прави глува и невешта. Ништа не предузима да се приближи ставовима Црне Горе који су, како тврде познаваоци прилика на западном Балкану, добрано клечећи.

Србију ће да уведу у ЕУ тек кад Србија уведе Космет у УН, уведе Русима санкције и, као Хашки трибунал, свим Србима за погрешно паркирање уведе – доживотну робију.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-77FКатегорије:Судбина као политика

Ознаке:, , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s