Фудбалер Марко Јовановић: Благодарност светом Нектарију Егинском за исцељење

Писмо благодарности Светом Нектарију од чувеног фудбалера Марка Јовановића, послато проти Ненаду Андрићу

marko-jovanovic-2

Зовем се Марко Јовановић и овим путем желим да испуним завет који сам дао Светом Нектарију – да објавим чудо којим ме је Светац исцелио и помогао ми да не пијем веома опасне лекове, који би ми угрозиле каријеру јер сам професионални фудбалер.

Године 2014. лекари су ми установили једну аутоимуну болест која се зове „sarkoidoza”, која је, Богу хвала, била у најблажем облику. Међутим, пошто сам имао и један излив воде око срца посумњали су да ми је та болест прешла и на срце те сам морао радити додатна испитивања. У року од седам дана рађена су ми два веома озбиљна теста која су требала да утврде да ли је та болест обухватила и срце, јер ако се испостави да јесте морао бих да пијем много јаке кортикостероиде који би, као што сам већ рекао, довели би у питање наставак моје каријере, у ствари тешко бих се вратио фудбалу. Одрадио сам први преглед и после неколико дана клупски лекар ме је позвао и рекао ми да су уочене неке промене у мом срцу и да ћу вероватно морати да узимам те таблете. Иако ми је рекао да то још није дефинитвно, јер докторка која је водила рачуна о мени није хтела ништа да ми каже поводом тога, он ми је у поверењу то рекао и замолио ме да не причам никоме, пошто доктори хоће да ураде и тај други преглед да би били сигурни.

Пао сам у очајање. Знајући за Светог Нектарија – за кога ми је рекао један близак пријатељ и за чуда која је чинио и даље чини, иако сам му се неко време молио и посећивао манастир Раковицу где се налазе његове мошти – значи од самог почетка мог сазнања за здравствени проблем, чим сам добио ту вест од мог клупског доктора отишао сам у агенцију и резервисао авионску карту за следећи дан и одмах отишао за Атину, па после бродом на Егину, у манастир Светог Нектарија, да се поклоним његовим моштима и гробу и да му се помолим. Тамо сам остао два дана, једно вече сам преспавао у манастиру, молио се Светитељу, и осетио невероватан мир, смирење, испуњеност.

marko-jovanovicНакон тога сам отишао до Београда на два дана да видим породицу и после тога се вратио у Пољску, у којој сам тада живео, да урадим тај други тест који се зове „pet skener”. Одмах након теста сам се вратио у Србију, и након доста времена нејављања и недобијања никаквих информација од доктора одлучио сам да га позовем. Питао сам га шта се дешава, зашто ми се не јавља, и шта је било са другим тестом, а он ми је изненађеним гласом рекао да просто чудно, али други тест је био добар и није показао никакве промене. Та клиника која је водила рачуна о мени се консултовала са једном еминентном швајцарском клиником, која је потврдила да су резултати у реду!

Био сам пресрећан и захвалан Богу, Пресветој Богородици и Светом Нектарију. Морам да напоменем да сам се дуго, преко тог болног места, помазивао уљем Светог Нектарија. Целог живота славићу Бога и благодарићу Светом Нектарију који је увек у мојим мислима, и коме се увек молим.

24. децембар 2015. године

Кратка биографија

Марко Јовановић је рођен 26. марта 1988, игра у одбрани, а после наступа за Партизан од 2007. до 2011, био је члан Висле (до 2014) и Вождовца током јесењег дела ове сезоне. Некадашњи капитен Партизана Марко Јовановић ће се, после успешне полусезоне у Вождовцу, дефинитивно вратити у црно-бели табор.

(Блиц, 22. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6PP



Categories: Једномислије

Tags: , , ,

1 reply

  1. Raduj se Sveti Nektarije, cudotvorce! Slava tebi i Hristu koji te proslavi. Nas divni Hristos i Sveti Nektarije.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading