Драгослав Пакић: Подметни ми колена…

Наши политичари и кад скачу у вис, отворе падобран. За сваки случај. Само је Гашић пао на колена без заштите. Да ствар буде још трагичнија, пао је на њена колена. Да су то била колена госпођице Левински, Гашић би постао Клинтон. Овако му остаје прочишћење у пургаторијуму опозиционе штампе све док се неко не појави да откупи министрове грехе. Индулгенције ће бити све док је тајкуна, политичара и римокатоличке цркве.

Извор: Твитер

Извор: Твитер

Њих не занима што је Гашић извукао дебљи крај. Њих интересује само његов крај. Да је којим случајем извукао живу главу, сачекала би га поглавља. А ту шале више нема. Однео ју је враг. Тако смо добили дављеника који никако да се докопа волшебне сламке и поред тога што су главе најближе му околине препуне сламе. Није, додуше, волшебна, али је слама.

О коленима и паду већ су одржани многи опроштајни говори. Једина сламка спаса за министра могла би бити српска традиција да овде сви могу да одрже дуге и заморне говоре, а нико не успева да одржи реч. Поготову ако је прејака, она Бранка Миљковића, која убија. Уосталом, министар је мини стар, што ће рећи мала звезда, а мале звезде најлакше и најбрже падају. На колена.

Промућурни трговци су већ лансирали нови производ: „Димљена коленица а ла Гашић.“ Погодна је за пребранац, подварак и са њом се најлакше нађете у сосу.

santos-2

Извор: Јутјуб

Све наше седнице су историјске. Ми историју стварамо седећи. Пошто то, бар до сада, није дало задовољавајуће резултате, предлог је да се на историјским састанцима, уместо седења, заузме клечећи став. Тако се не ствара историја, али се рађају поколења достојна својих предака. На крају крајева, пузећи или четвороношке, најлакше се долази до четрнаестог колена које се у српском језику зове – курајбер. Шеснаести предак је бели орао, али нам Европа не дозвољава да се тако далеко враћамо у прошлост.

У великој моди геј правила основно правило је да нико ником не окреће леђа. Судбина је ипак Гашићу окренула леђа поставши тако горком, опором и тешко прихватљивом. Једини лек је да се српски министар усправи – иако и тако усправљен Европи није ни до колена. А тек онда су колена где год да се окренеш.

Колико су путеви политике непредвидиви и без правила види се и по случају Дачић. Весели, распевани и вечити Дачић је заинтересовано погледао у обнажено међуножје враголасте ТВ водитељке и прошао без последица – осим што је осетио убрзани рад срца и схватио шта значи правилан распоред ногу. До тада се знало како пролазе они којима се подметне нога, али подметање међуножја ствар је анализа, мишљења свезнајућих коментатора и семинара у бањским лечилиштима за нероткиње и зимским скијашким центрима високог ранга.

ivica-dacic-u-nemogucoj-mis

Британска штампа о Дачићевом преживљавању „ниских страсти“

Пошто се говорка да би на место министра одбране било најбоље довести женског кандидата, предлаже се да то буде Зана са прослављеним хитом „Додирни ми колена, то би баш волела.“ Зана би, на опште задовољство незадовољних, успела да обори укупан мушки део владе што није занемарљиво. Остала би само Зорана Михајловић што, такође, није занемарљиво.

На свечаном отварању Његошеве капеле на Ловћену, рекли су краљу Александру: „На колена, ваше величанство! Налазимо се на олтару отаџбине.“ И краљ је клекао. Онда је отишао у Марсеј на службени пут без повратка.

Ововремени Александар, у деликатном политичком тренутку отварања поглавља и затварања околних граница, када међународни тероризам куца на многа врата, обраћа се немачком министру речима: на коленима смо, испунићемо вам сваку жељу а после свако на своју страну. И свако на свој службени пут.


ИСПРАВКА: Овај чланак је промењен 15.12.2015. у 10:41 – у претпоследњем пасусу је прецизирано да је краљ Александар клекао а не да је он другима наредио да клекну. Различити извори као онога ко је краљу рекао да клекне наводе светог владику Николаја, митрополита Гаврила или патријарха Варнаву – па смо оставили безлично „рекли су“.

Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6JICategories: Сатиристика

Tags: , , ,

1 reply

  1. Oвај Вучићев ‘министар’ је клошар готово исти као и сам председник владе 😀

Оставите коментар