ИН4С: НАТО окупатор није добродошао у Црну Гору

НАТО није добродошао у Црну Гору, то је порука организатора вечерашњег великог анти-НАТО протеста испред зграде Скупштине, гдје се окупило више хиљада грађана из свих дијелова Црне Горе.

antinato-protest-(1)

Велики број грађана који се одазвао протесту као и скандирања упућена НАТО-у и режиму јасна су порука шта је воља народа Црне Горе.

„Убице, убице“ , „Не у НАТО на у рат“ и неизоставне поруке упућене последњем европском диктатору, односно Ђукановићу. „Мило убицо“, скандирали су окупљени грађани.

Бивши предсједник Владе Југославије и бивши предсједник Црне Горе Момир Булатовић, дочекан је уз скандирање и аплауз. Он је казао да питање уласка Црне Горе у НАТО је питање пред којим народ не смије да ћути.

„Бомбе су падале по цијелој Црној Гори 1999-те, не само по Мурини, него и по Подгорици и нашем приморју. Да ли мисле да једно извињење да промијенити све? Црногорци то не могу да забораве“, поручио је Булатовић.

protest-anti-nato-3-pg

„На нашим рукама нема невине крви, а на НАТО рукама постоји. Као озбиљни људи ми имамо обавезу да се суочимо са озбиљним приликама. Онима који нису овде морамо да кажемо да смо ми сами себи најближи. Ово је жеља да се други дио Црне Горе усагласи са нама и да се не поткусуравамо због успомена из прошлости“, истакао је бивши предсједник Црне Горе Булатовић.

Према ријечима Милана Кнежевића, лидера ДНП-а, режимска сервилност иде по НАТО стандардима „до тога да мијењају наш свети крсташ барјак са НАТО чича глишом. Ђукановић је преузео обавезу на себе да у случају рата између НАТО и Русије шаље Црногорце и Србе на нашу заштитницу Русију“.

Испред покрета Слобода народу грађанима се обратио Бошко Вукићевић који је истакао да је захтјев слободних грађана Црне Горе фер референдум са само једним јасним питањем:

„Да ли желите да Црна Гора остане војно неутрална?“

„Ми тражимо слободни и фер референдум са равноправним условима на то нас обавезује мноштво разлога, првенствено наша историја, и сва за слободу проливена крв да одбранимо Црну Гору од Монтенегра и дукљанског злог цара који призива још једном зло над нама“, поручио је Вукићевић.

antiNATO-protest

„Нећу се користити речником Ђукановића кад говорим о њему, јер битанги уосталом има доста. Ђукановић заслужује једно друго име које га издваја од свих његових претходника не само у нашој историји, већ у свјетској. Ђукановић је по ријечима француског предсједника Жака Ширака и америчког Била Клинтона, тражио да се бомбардује сјевер Црне Горе. Управо га то чини јединственим. Он је једини врховни командант који је тражио од непријатеља да бомбардује свој народ и државу, а након тога га призвао да дође и да га окупира“ казао је Гојко Раичевић испред мреже НВО Мировни покрет „Не у рат не у НАТО“, додајући да се покрету од данас придружила и група Србадија барска, што чини Мировни покрет, како је казао, богатијим.

„Циљ данашњег окупљања носи једну јасну поруку, НАТО окупатор овдје није добродошао, а наша обавеза је да користимо сваку прилику да ту поруку јасно пошаљемо“, поручио је он додајући да не прихватају нејасну и штетну дилему која се чује ових дана да причом о НАТО-у иде се на воденицу Милу Ђукановићу.

„Просто је неприхватљиво да још једном будемо преварени“, истакао је Раичевић.

Професор Љубо Коматина, чији је отац страдао у бомбардовању 1999-те, поручио је да није дошао да плаче за жртвама већ да каже да НАТО-у нема мјеста у Црној Гори.

„Не треба да се плашимо никога. Ми смо слободарски народ“, казао је Коматина.

anti-nato-3

„У херојској одбрани отаџбине од НАТО терориста, гинули су војници из Црне Горе у Војсци Југославије, да би данашња власт славила позив за улазак у НАТО“, истакао је Радан Николић испред Удружења бораца ратова од 1991 до 1999. године.

„Што се мене тиче и младости која штити и воли независност, референдум нам није ни потребан. Вечерас сте показали Европи као 13. јула 1941. године и што смо им ми отворили поглавље љубави и мира“, поручио је Владимир Вукићевић, члан ЛСЦГ и организације „Акција-реакција“.

„Позивница за улазак у НАТО значи да су само свјетски мафијаши који харају и пљачкају свијетом позвали локалне мафијаше који харају и пљачкају Црном Гором, ето то знаци позивница“, истакао је Јанко Вучинић испред Радничке партије.

Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије, рекао је да једино како грађани могу одлучити о уласку Црне Горе у НАТО је преко референдума, а да бољитка за државу од самог чланства у овој војној алијанси нема као што се види на примјеру Румуније и других земаља некадашњег социјалистичког блока.

„Било каква недемократска одлука за улазак Црне Горе у НАТО би водила грађанским сукобима. Погледајте Украјину и сјетите шта су им обећавали на Мајдану, а данас имате сукобе у тој земљи док им у државном парламенту сваки дан гледамо неку нову срамоту“, рекао је Мандић.

Он је затим позвао грађане на шетњу до споменика Св. Петра Цетињског са посланицима НСД и ДНП-а и представницима других присутних организација гдје је водитељ програма Марко Ковачевић прочитао изводе из тестамента светога владике Петра Првог Петровића Његоша.

(ИН4С, 12. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6IICategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , ,

Оставите коментар