Славиша Ристић, Марко Јакшић и Слободан Самарџић: Поглавље 35 пут до признања Косова

БЕОГРАД – Представници Демократске странке Србије и Државотворног покрета Србије оценили су данас да отварање поглавља 35 у преговорима са Европском унијом служи да се Србија и „де јуре“ обавеже да ће признати независност Косова.

medija-c-kim

„Потписивање споразума о пуној нормализацији односа између Србије и Косова био би акт крајњег признања косовске независности, који Влада Србије де факто спроводи од 2008. године, а посебно од потписивања Бриселског споразума“, оценили су на заједничкој конференцији за новинаре у Медија центру, а пренето је у саопштењу.

Председник Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић подсетио је да је преговарачки оквир који је Влада Србије усвојила у јануару 2014. године у тачки 23. предвидео да Србија и Косово треба да потпишу обавезујући правни акт о потпуној нормализацији односа.

„Потписивање таквог споразума циљ је и преговарачког поглавља 35“, рекао је Самарџић и указао на то да „домаћа јавност није имала прилику да види преговарачку платформу коју је Европска унија доставила Србији“.

„Једино што знамо је да је платформу председник Владе Александар Вучић окарактерисао као ‘грозан папир’. Очигледно је да ће Влада Србије чинити додатне уступке и спроводити обавезе које има према Европској унији и САД, а да Србија од тога неће имати никакве користи. Србија никада неће постати члан ЕУ јер се ЕУ неће ширити“, рекао је Самарџић.

Члан Председништва Демократске странке Србије Славиша Ристић рекао је да је косовска тема у српским медијима врло слабо заступљена, јер представницима власти не одговора да се о томе говори и пише.

Он је оптужио директора Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић да државну функцију обавља искључиво у партијском интересу Српске напредне странке.

„Ђурић иде по Косову и Метохији и прави представе о колективном учлањивању грађана у СНС. У Зубином Потоку у СНС се наводно учланило 2.500 Срба, иако у општини има око 5.5000 бирача. Ако овако настави, СНС ће на Косову имати више чланова него што је преосталог српског живља. Целокупни смисао очигледних манипулација и лажи је да се прикаже да су Срби са Косова и Метохије одушевљени политиком председника Владе Србије, што је потпуно нетачно“, рекао је Ристић.

Ристић је изјаву Марка Ђурића да је „отварање поглавља добра вест за Србе“ оценио као „врхунац цинизма и политичког безобразлука“, јер је очигледно да „Европска унија не брине о интересима Србије, а посебно не о интересима Срба са Косова и Метохије“.

Члан Председништва Демократске странке Србије Марко Јакшић критиковао је актуелну власт због, како је оценио „поданичког односа према ЕУ и САД“.

„Представници власти не помињу питање повратка 200.000 прогнаних Срба, не помињу питање отете и узурпиране српске имовине, нити повратак на Косово 1.000 припадника војске и полиције“, указао је Јакшић.

(Бета/Србин.инфо, 10. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6HP



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Опет…Ово је већ ко зна који пут да Влада Србије признаје независност Косова. Када би га сада, после свих `издаја` и признала – више нико не би веровао том патриотском корпусу, `подељеном` у више колона са по једним човеком у свакој. Слично псеудо-православним `аналитичарима` који, држећи се масонско-протестантских кадрова у СПЦ, убише од смарања са `примањем уније`. Тако, веле – поједине владике мало-мало, па приме унију, ето: бачки владика је то урадио једно 20-так пута, бар. О Игњатију да не причамо. А тек патријарх! Испада да врх СПЦ ништа друго и не ради, но обитава у Ватикану, убеђујући папу да пређе на католицизам и одбаци екуменску свејерес.
    Ове конференције за новинаре, ове верске анализе – све више личе на `Аудицију` и синопсис за ову представу.
    Једино ми није јасно: зашто је то урађено?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading