Зицер: Фајгељ поручио да без Вучића не би било ни коктела

„Зицер“ ексклузивно преноси говор Андреја Фајгеља са недавно одржаног, традиционалног, српског и домаћинског обичаја гошћења, у народу познатог као „коктел“.

fajgelj-zicer

„Драги пријатељи, да није било Александра Вучића, не би било овог коктела и ја не бих био у центру ваше пажње. За ово што сам данас, Он је заслужан. Ја нисам као неки, којима је помогао у каријери, а одмах су заборавили на њега. Још од директорског места у Културном центру Новог Сада (КЦНС) и његове помоћи да пређемо Двери у Новом Саду, ја сам чекао згодну прилику да му од срца захвалим”, рекао је Фајгељ, видно дирнут.

На коктелу се, потом, присутнима са видео-бима обратио и АВ, који се извинио што није могао да дође на коктел, јер је имао неодложна државничка посла, али је рекао да се нада да „следећи коктели неће проћи без њега”.

Свој говор, чувени српски дисидент, видно измучен након цела два дана проведена у притвору, завршио је реторичким питањем: „Да ли ће слобода умети да пева, као што сам ја правио коктел о њој”, што је изазвало буран и одушевљен аплауз свих присутних.

Како „Зицер“ из незваничних извора сазнаје, чувши за бриљантну Фајгељову идеју, генерал Владимир Лазаревић пожалио се блиском пријатељу што и он, након повратка из Хага није направио коктел за своје малобројне пријатеље.

Исти извор рекао нам је да је генерал Лазаревић, ипак, схватио да је он био само десет година у Хашком трибуналу и да се његова патња не може поредити са страдањем Андреја Фајгеља.

„Зицер“ је нови блог посвећен сатири и „вестима у огледалу“

(Зицер, 5. 12. 2015)

Наслов и опрема: Стање ствари

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6DJCategories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Духовито и добро примећено да је од #sloboda za fajgelja стигло до #koktel za fajgelja

  2. Не знам што му је ово требало, прошетали су га до затвора и уемсто да бојкотује било какву свечаност која може бити повезана са властима (а у Србији је мало њих које не могу) Фајгељ још држи говоранције. Политички глупо и један велики зицер за СНС као, да се послужим речима Мише Ђурковића, нови СКЈ који у себи сажима све политичке противречности и политичке борбе у сопственим редовима. Нема везе ако мало шарате, све ће вам бити опроштено!

Оставите коментар