Михаило Меденица: Црна Гора и НАТО или Добро дошли сватови без музике

medenica-2in1Добро ти јутро, моја Црна Горо! Добра ти срећа удовице што те, ево, аветни проводаџија удаје за оног што те зави у црнину…

Добро ти дошли сватови без музике, барјака, буклије, девера, оне дивне што се запева још с краја ливаде: „Текла вода на валове“…

Има се данас рашта и наздравити флашом жучи, па је испијену разбит о зид куће, ил шупље главе, ваља се – има у нас још столетних камених зидова, Богу хвала, а и шупљих глава не мањка – једино флаша фали, накамарио Мило кауција по белом свету, па дошо ђаво по своје, ал не секирам се, и ђавола ће Мило изварат да неће знати ни где су му рогови ни где му је трозубац…

Какво ли је време јутрос над Подгорицом? Јел НАТОпљена кишом, мучена, ил то рида на задушници вековима које дан обесмисли?! Један спрам столећа! Вала, нема „часнијег“ попуста и снижења- Црна Гора живе ваге за мртво слово на папиру из алијансе поганих и крвавих до рамена!

nato-logo

Никада се постидео нисам Црне Горе, нити ћу, не смем, јер имам шта да браним: Црну Гору од Монтенегра, чукунђеда у налету на турске шанчеве у Липову, прађеда на мојковачком пољу, ђедове расуте кости без хумке и белега – за Црну Гору и Србију, бабу која је учила оца, стричеве и тетке да ђед није улудо погинуо и да јој није тешко самој одгајати шесторо, јер поштапа се о те гробове и кости, ал корача Морачом ко да је сва од заветног манастира саздана!

Није Мило први, сигуран сам ни последњи несој на стражи крај лудила, ал, опет, сви збирно нису опоганили моју Црну Гору колико он сам.

Паметнији од нас су то лепо срочили: „Што једна будала поквари – сто паметних не могу да поправе“, а Милов је конто ко најгорег алкохоличара што годинама пије на црту у најцрњем бирзуцу: признање Косова и Метохије, глас за чланство тог зла од тобож државе у Унеско и ево, на послетку, хатишериф из НАТО-а, позивница да играоницу у коју деца уђу насмејана, па би плачући напоље, али нема, не може се из хада никуда!

О чему ти, човече размишљаш кад не размишљаш?!

Milo-mmШта ти је Црна Гора толико скривила да је прежеж ко волове да ору камењаре?! Је ли ти се шта опасно замерила, па је водиш ко макро а не државник, државниче јада!!!

Ал, опет, не можеш да учиниш ништа чиме бих се постидео Црне Горе, јер ти живиш свој паралелни Монтенегро, кинески копију на лоше батерије, али ће нас твоја играча сатрти довека!!!

Окани се, шефе сале, Црне Горе због Црне Горе, молим те, молим те, јер већ сутра неће у њој бити довољно места ни за тај твој Монтенегро!

Ево, мој ће ти Момчило дати две ливаде па шефуј њима, играј се до миле воље, обећавам ти да те нико смењивати неће, оградићемо ти деспотовину да говеда не залазе у испашу, само љуке (знају пастири шта значи) од Црне Горе и гласни се кад затребају нове батерије за Монтенегро!

То су ваљда исте она као и за вибратор, да простите, па на њега окачи заставу НАТО и пободи насред ливаде – а ти нећемо рећи!

Оли о задушницама на гробове својима, смеш ли?

Нису сви Ђукановићи – Мило, ал и један је довољан да стотину умних не могу поправити што си учинио, ко бесно и погано дете кад сруши кулу од коцкица, па направи нешто накарадно, где ни један део не пасује другоме.

lego-mm

Срећа, није Црна Гора од „лего“ коцкица, само се ти мани играња више, има деце што чекају на ред да је доправе од крша и мора, и оних костурница што си нагнао пашчад у њих да се послуже…

Имају и због чега, данас се слави, је л’ да?..

Објављено уз дозволу аутора блога Два у један.

Наслов: Стање ствари

(Два у један, 2. 1. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6BWCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар