Ниш: Трибина „Стазама славних предака – 100 година после“

У Малој сали Дома војске у Нишу, 1. децембра  2015, у организацији Удружења младих „Српска стаза“, Кола српских сестара и Удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, а уз помоћ Команде копнене војске, организована трибина „Стазама славних предака – 100 година после“.

nis-tribina-1

Трибина је била подељена у два дела. У првом делу своје излагање изнела је професор доктор Божица Младеновић, која је изнела прилике у Србији у време Колубарске битке и током 1915. године до напада окупаторских снага октобра исте године.

Други део био је посвећен повлачењу српске војске преко Албаније до Крфа, страдањима и каснијим васкрсом који је довео до херојске победе и ослобођења, о чему је говорила Анђелије Радовић, историчар Војног музеја из Београда.

Присутни, поготово млади официри Војске Србије, помно су пратили излагање тражећи своје узоре у славним прецима тог доба.

nis-tribina-2

Мала сала Дома војске у Нишу била је испуњена потпуно, што говори о врло великом интересовању за одржану трибину, као и да су наша славна историја и традиција још увек нешто из чега можемо да црпимо снагу како бисмо издржали притиске и однели победу над изазовима новог поретка који нам се намеће.

Текст и фото: П. З.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6BcCategories: Дневник читаоца/гледаоца

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар