Драго Перовић: Зашто владати не значи давати најбоље из себе (видео)

perovic-skrinКолика је моћ мишљења у реалном животу? Како сагледати цјелину проблематике са којом се савремени свијет суочава?

Питање моћи и питање власти – зашто владати не значи давати најбоље из себе? Употребе и злоупотребе философа у идеолошким пројектима. Куда иде европска цивилизација? Како повратити изгубљени смисао људског постојања? По чему је специфична руска религиозна философија? Питање опстанка Црне Горе.

Ове и мноштво других тема покренуто је у несвакидашњем разговору у емисији Српско становиште. Несвакидашњем по обиму кретања кроз проблематику и по нивоу одговара који даје проф. др Драго Перовић.

Драго Перовић рођен је 8. јануара 1970. године. Основну, средњу школу и факултет завршио у Никшић а магистарске и докторске студије у Београду. На Филозофском факултету у Никшићу ради од 1994, прво као асистент, а од 2007. као доцент. Предаје Философске појмове и проблеме, Философске дисциплине, Историју њемачке класичне философије, Историју философије 19. вијека. Објавио је Књигу „Левинас versus Хајдегер“ и више философских студија. Предсједник је Матице српске – друштва чланова у ЦГ.

Са проф. Перовићем разговарао Веселин Матовић, емисија је „Српско становиште“ Српске РТВ, а емитовано је новембра 2014. године.

За Стање ствари приредила: Милана Бабић


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6snCategories: Поново прочитати/погледати

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар