„Шарли ебдо“ се руга жртвама пада руског авиона

Комерсант: Сви параметри лета били уредни а системи исправни

Актуелна анализа података из црне кутије руског путничког авиона који је пао у Египту није помогла у откривању узрока те трагедије, пише данас лист „Комерсант“ позивајући се на изворе блиске истрази. 

Место пада руског авиона

Место пада руског авиона

Шеф руске агенције за цивилни авионски саобраћај Александер Нерадко рекао је раније да су подаци из уређаја који биљежи техничке податке о лету извађени и предати на проучавање специјалистима. Ускоро ће бити анализиран и садржај уређаја за снимање разговора у пилотској кабини.

„Транскрипција података из параметријског снимача `Когалимавијиног` авиона `ербас А321`, који се срушио на Синајском полуострву, није помогла да се утврди узрок највеће цивилне авионске катастрофе у историји Русије“, рекао је извор, преноси „Спутњик“.

Према неименованим изворима, црна кутија је показала да су сви параметри лета, који је трајао нешто дуже од 20 минута, били уредни и да су сви системи радили исправно. Послије „одређеног догађаја“, снимање је прекинуто.

Стручњаци су рекли „Комерсанту“ да је пад авиона могао бити изазван експлозивним падом притиска у авионској кабини, због чега се репна секција одвојила од остатка летјелице.

„Ербас А321“ пао је на лету од Шарм ел Шеика према Санкт Петербургу у суботу, 31. октобра. Погинуло је свих 224 путника и чланова посаде.

(Спутњик/Принцип, 6. 11. 2015)

„Шарли Ебдо“ исмејао жртве авионске несреће

Француски сатирични лист „Charlie Hebdo“, чије су сараднике у јануару 2015. године убијали терористи због објављених карикатура пророка Мухамеда, посветио је карикатуре паду руског путничког авиона А321 и погибији 224 људи.

Поводом ових карикатура званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је на својој Фејсбук страници поставила питање да ли се још неко осећа као Шарли, подсећајући на слоган „Je suis Charlie“ који је добио велику медијску подршку у свету након што су терористи упали у редакцију листа и убили десет новинара, преноси РИА Новости. 

ИД: Рускo ваздухопловство појачава бомбардовањ

ИД: Рускo ваздухопловство појачава бомбардовање

На једној „карикатури“ на милитанте „Исламске државе“ падају делови авиона и људи, текст гласи: „Русија појачала бомбардовање ИД“. На другој се види череп на којем се топе наочаре за сунце, разбацани по песку делови људског тела, авион у пламену: „Опасност за руског лоу кост туристу. Боље да сам узео карту за Air Cocaine (мисли се на случај откривања 600 килограма кокаина у француском путничким авионом на аеродрому у Доминиканској Републици).“

Опасности јефтиних руских авио-компанија. Требало је путовати Ер Кокаином

Опасности јефтиних руских авио-компанија. Требало је путовати Ер Кокаином

Испод ових цртежа редакција „Шарли Ебдо“ је додала да је срушити руски путнички авион једини начин да „исламски фашисти ИД“ добију 224 порције бесплатне хране.

ebdo-ruski-3

ИД преузела одговорност за пад путничког авиона који се срушио на Синају са 224 путника. Тужно, али је то био њихов једини начин да добију 224 бесплатна пакета хране

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

Илустрације и потписи: Fort Russ/Њуз фронт

(Руска реч, 6. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6iXCategories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар