Драгослав Пакић: Да су мигранти праве избеглице, Хрвати би бомбардовали њихову колону

Сваки пут кад се хрватски премијер Зоран Милановић појави на екрану мог ТВ пријемника изгледа све коцкастији и све значајнији. Неки га и зову Премијер Коцкица. Као ми нашег Бранка. Обојица забављају наивну дечицу.

Зоран Милановић

Зоран Милановић

Ко га шиша да тако изгледа, питање је које ће дуго остати без одговора. Једино се зна да га за оно што говори нико не шиша ни за суву шљиву, чувени српски извозни артикал још из времена пријатељских односа са прекоморским силама.

У сваком случају, коцкица је најједноставније геометријско тело, – споља ограничено, а унутра празно.

Једина, бар за сада позната интересантна коцкица је она Рубикова која је прославила Мађарску.

Коцка је уосталом бачена још у старом Риму: alea iacta est (коцка је бачена) рекао је Јулије Цезар и прешао Рубикон. Шта ли би рекао и шта ли би био принуђен да уради Јулије Цезар у покушају да пређе хрватску границу? И без шлепера са српским регистарским таблицама.

Цезар, који је заступао српску страну, ако већ морамо да се лажемо, покушао је да пређе хрватску границу позивајући се на покварљиву робу у шлеперу, али су хрватски цариници, навикли на све врсте српских ујдурми, врло брзо и једноставно открили да се у камиону налази скоро пола европског парламента и читав кабинет премијера Коцкице. Цезар јесте био у праву, роба јесте била покварена, али време славног Рима је одавно прошло а Ватикан, као наследник Рима, није у стању да управља ни Фијатом произведеним у Крагујевцу а камоли камионом шлепером непојмљиве носивости.

Срби су покушали да укажу комшијама на њихову ограничеnост, али су доживели још жешћа ограничења. Сада у Хрватску могу да уђу само пешице и у опанцима шиљканима. Јелек и антерија се подразумевају. Да једу, ако имају шта, могу само прстима јер су нож и виљушка доказани терористички убилачки арсенал. Бар Хрватима о ножу не би требало много зборити. То је својевремено покушао Вук Драшковић па се види докле је догурао. Није боље прошао ни Добрица Ћосић иако је четнички нож театрално бацио у Мораву.

Игре без граница су замениле играрије са границама. Поред граница, ту и тамо се помену и неки азиланти или избеглице или паћеници убијених им земаља и разорених домова за које никад нису ни били спремни. Тако им и треба! Да су они праве и истинске избеглице, Хрвати би њихову избегличку колону бомбардовали и без логистичке подршке пензионисаних генерала, бораца за светске Нобелове награде за мир. Хрвати би употребили руски Миг као европски миг за акцију. Европа би их, у знак захвалности, по други пут примила у ЕУ само да напакости Србима.

Тако Хрвати, који су, по речима премијера Коцкице, дали незапамћени и немерљив допринос борби против фашизма борећи се до последње капи српске крви и значајно утицали на стварање лика и дела овакве Европе у коју би сви да уђу, па макар и пешице. Сада се по други пут налазе на бранику европских католичких вредности одбијајући најезду исламских хорди и доказујући да су и „За Европу спремни!“

Љубав Хрвата и њихове полиције према мигрантима

Љубав Хрвата и њихове полиције према мигрантима

Док се Енглези не могу начудити податку да је најчешће име које се у Лондону даје новорођеном мушком детету – Мухамед, дотле Хрвати, вешти и мудри, у Дубровнику Ибрахима Јусића крсте у Ибрицу, у Ријеци Ђузепе Вердија у Јована Зеленог, а само Зоран Милановић и даље остаје Зоран Милановић што је тешко поднети. Зато му се мора веровати кад каже да воли Србе, док су Србијанци нешто сасвим друго.

Због тога се нико и не усуђује да устврди како је, не дај Боже, Зоран Милановић Србијанац.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5N6Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

Оставите коментар