Систем вредности: Шта ја тражим овде или Исповест најмлађег учесника „параде поноса“

najmladji-gej-paradaНогице ме носе колико могу, али не желим више. Уморан сам. Ходам већ дуго, не знам куда. Пробијам се кроз људе, тако их је много. Мали сам, не могу лепо сагледати, али видим много одраслих. Ходамо заједно, али не знам зашто.

Ово је требало да буде сасвим обичан дан, али уместо да се играм мајка ме је довела овде. Овде ми није забавно, нема друге деце. Уместо њих многе чике из полиције стоје наоколо. Нападају ли нас, или бране? Плашим се!

Начујем, боримо се за нека права. Која и чија, питам се. И зашто се само ми боримо за права? Око нас нема никог, осим полиције улице су пусте. Зашто се остали не боре за своја права? Кажу, зато што смо у мањини, зато што смо напредни, а остали покушавају да нас вежу ланцима прошлости и ми на то не пристајемо већ срљамо у прогрес, у Европу.

Ништа не разумем. У чему се то напредује, у образовању, економији или технологији? Не бих рекао, иако сам мали знам да се ти напреци остварују читањем књига, радом или развијањем идеја. Не, ово је нешто друго. Ово је напредак у демократији.

Ја, иако сам дете, знам да је демократија воља већине уз поштовање воље мањине, али не и тиранија мањине над већином. Зашто је онда због нас град окупиран, зашто се због нас негира слобода кретања осталима, зашто сви плаћају да полиција чува шачицу нас?

И за која ми то права, уопште, шетамо? За право да ти мама можеш да будеш са другом женом? Стани мало, сад ми баш ништа није јасно. Зар ја немам тату? Зар ниси са татом мене добила? И зар немају сви на овом свету маму и тату? Зар ја, дар од Бога теби и тати, нисам највећа радост у твом животу?

Или је то, ипак, та жена с којом би да будеш? Може ли она да ти направи дете, мени бату или секу? Можеш ли са њом да створиш породицу? Није ли породица, коју чине мама и тата са децом, основа друштва? Не покушавају ли људи да је сачувају у ова сулуда времена, како би им она била извор љубави, потпоре и снаге у животу?

Мама, молим те да размислиш. Нису ваљда сви људи на свету глупи што у супротном полу траже оно што им недостаје, како би се супротности сјединиле у хармоничну савршеност двојног бића? Ако мислиш да ти та жена може пружити дете, породицу, животну идилу… зашто си ме овде довела?

Молим те, кад следећи пут будеш хтела да ме искористиш на неким демонстрацијама, немој! Није у складу са мојим људским правима да ме користиш као реквизит на некој паради. Кад одрастем, сам ћу се борити за оно што будем сматрао за исправно. Парадом, борбом за законске промене или васпитавањем своје деце да им само особа супротног пола може поклонити савршенство видећу.

Како год, молим те да ме не користиш за промоцију својих погрешних уверења. Шта ћу ја на тој вашој паради, кад нисам попут вас, кад сам попут већине, кад тежим природној вези? Одведи ме кући, има тамо једна хаос лепа симпатија.

Наслов: Стање ствари

(Фејсбук страница организације „Систем вредности“)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5KiCategories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Ниџа је баш сладак дечкић,
    права би штета била, да због болесних родитеља постане педер ..

Оставите коментар