Миланко Шеклер: Историјски успеси владе Србије и премијера Александра Вучића

„У Србији су тренутно на власти људи који су за свога
живота много више написали него што су прочитали! 

А нису написали скоро ништа!“
Mој пријатељ са Дунава

Фото: Telegraf

Фото: Telegraf

Коначно откривена дуго чувана тајна некадашњих радикала а данашњих напредњака – тајна њиховог великог политичког успеха!

Не бојте се: није издаја! Да вам одмах свима скинем камен са срца: нема никакве белосветске, „католичко-муслиманко-ватиканске“ завере против „напаћеног и голоруког српског народа и његове нејачи“ (што би рекли некадашњи „радикали“ а садашњи „напредњаци“), а веровали или не, нема ни ничега издајничког у том начину и механизмима, на основу којих „некадашњи“ радикали, а данашњи „напредњаци“ тако убедљиво владају Србијом!

Та, дуго чувана, Велика тајна политичког успеха, некада „радикала“ а сада „напредњака“ је коначно откривена и биће овде обелодањена, и то пре свега захваљујући случајном разговору аутора овог текста, са једним виспреним сељаком, подно Гочких планина, одмах изнад Врњачке бање!

Ова тајна може многима од вас, променити живот, а нарочито онима, који се из неких разлога (свакако не оправданих!) још увек нису придружили или учланили у тренутно владајућу половину „радикала“, то јест „напредњачку“ половину странке!

То је веома неодговорно, како према себи, тако и својој ужој и широј породици, али и са гледишта данашњих „напредњачких“ принципа, то је неодговорно и према својој властитој политичкој каријери, и на крају, то је неодговорно и према мајчици Србији!

Свестан сам, да ће многи од вас, који су у свом животу, из разноразних разлога остали ускраћени за своје образовање, који су по својој природи и карактеру били незаинтересовани за тај сегмент свог развоја, који су остали неваспитани због разноразних, само њима познатих разлога, или који су просто остали само неуки, самим увидом у овај текст, добити тако потребно охрабрење за покретање своје политичке каријере у Србији (чак и ако нису до сада о томе уопште размишљали!), и то јако стрмом и узлазном! Коначно, од данас, треба да је свима занавјек јасно, зашто је Србија на тако добром путу, најбољем од свих: зато што се ова власт не боји, да стави „праве људе на право место“!

Шта је то, што у политичком раду и деловању владајуће странке у Србији, толико фасцинира, а већину грађана Србије, потпуно депримира?

Не верујем да има више икога у Србији, ко се бар једном није запитао, и то бар за некога (бар једнога!), од највише рангираних челника владајуће „напредњачке“ странке, „Где га само нађоше, и одакле га извукоше, мајко моја мила“? Е, на то питање, (уз несебичну помоћ нашег виспреног сељака), одговор је коначно нађен! Нема више никаквих тајни, ни за то! Сви можете успети! Сви колико вас има! Сви до једнога! А да ли ће Србија успети, да све њих преживи, то је нека друга прича…

Кренућемо са једним општим и свима добро познатим примерком, пардон примером. Сви сте сигурно чули и видели посланика Зорана Бабића. То је онај симпатични посланик у Скупштини Републике Србије! Његов претходни (пре отпочињања политичког ангажмана) допринос развоју, како његовог града, тако и српског друштва, као и његови дотадашњи резултати у струци, нису нигде поменути у његовој доступној и званичној биографији, или бар мени нису били доступни! Сељак са Гоча каже, да су ти резултати или скромни или да уопште не постоје! Али, без обзира на то, Зорана Бабића то није обесхрабрило! Није ту стао! Није се предао! Није се лажно стидео! Већ је скупио снаге и храбрости, и активирао се политички! И? Пукао је као бомба! Видите и сами фантастичне резултате, те „експлозивне“ каријере, којима је засенио све нас ( и нашу простоту!), а Србију нарочито! Сви смо од тог страховитог бљеска, завршили у сенци његовог успеха!

Фото: Курир

Фото: Курир

Да ли ико од вас верује, да је посланик Зоран Бабић, баш тај просвећени и интелектуални тип способњаковића и праве „зверке“, такозвани представник политичке „елите“ данашње Србије, који може да унапреди „политички систем Србије“, те је баш због тога и постављен на место председника Акционог тима за промену Устава?! Какве је то земља, у којој ће нам баш он, већ небројено пута доказана интелектуална „громада“, „преписмена“ преко сваке мере, („преписмена“ – то значи да га ми уобичајено и стандардно писмени људи, често отежано разумемо или не разумемо), унапредити „политички систем“ Србије?

Да ли је баш тај и такав Зоран Бабић у стању, или, може ли он толико унапредити и реформисати политички систем Србије, да он трајно и заувек буде затворен и неприступачан, за такве људе као што је он сам?!

Да ли је, и како је могуће, да од толико квалитетних и стручних људи, које Србија има у овој области, (толики силни правни и филозофски факултети!), а на том проблему реформе „политичког система Србије“, мора да ради нико други, него Зоран Бабић, дипломирани машински инжењер?!

Дакле, пређимо сада директно, без околишања, на ту „велику тајну напредњака“!

Идемо редом. Кључно питање гласи: како препознати припадника „напредњака“ на политичкој сцени Србије, а да га предходно нисте нити знали нити познавали? Или, како препознати „напредњака“ у маси других политичара?

Дакле, сви знамо, да су се њихови садашњи „припадници“, у свом политичком развоју, дуго и тешко мучени, и да им је врло често ускраћивано чак и оно основно људско право и слобода, а то је да мисле својом главом и да се слободно и јавно изјашњавају о свом личном мишљењу и ставу, о било чему, а посебно и нипошто о политичким темама! Временом, то је створило потпуно пасивну бирачку и симпатизерску масу, која је само служила за пасивну подршку, и на дан гласања! Све време, они су били осуђени да „своје“ ставове сазнају тек након јавно дате изјаве за медије свог некадашњег лидера, шефа, тотема и Бого-човека Војислава Шешеља! Сва данашња „напредњачка“ врхушка, је прошла кроз ту сурову обуку и дрил!

У тој и таквој „радикалној“ политичкој организацији, у којој је огромна већина њих стасала и формирала се у политичком смислу, једно од најгорих искустава које су стекли, било је то, да су у сваком тренутку морали бити добро „науљени“! Да, добро сте чули: „науљени“!

Важило је то, како код старих „српских радикала“, тако и сада код њихових генетских и биолошких потомака, „напредњака“. Иако се на сва уста причало да су „напредњаци“ у ствари потпуно безгрешно зачети, онако баш „европски и модерно“, и малтене у истополном браку, знало се да то није цела истина. Она је ипак настала, на исти начин, као и све наше остале „проевропске“ странке. Нико данас у Србији не сумња, да се ипак радило, као и увек до сада, о „вештачком зачећу у епрувети“, али уз несебични дар страних донатора – што у финансијама, опреми и материјалу (јајној ћелији и семену!), а богами и знању, тако да су у ствари „страни донатори“, уједно и њихови „прави родитељи“!

Дакле, добро „науљени“ напредњаци, као и некадашњи „радикали“, не знају за препреку, када се треба „снажно и дубоко завући“ онима који су у политичкој хијерархији странке високо изнад њих, или када треба показати „снагу и понос“, тако што ће се „снажно и дубоко“ и „у најбољем светлу“ показати и приказати, свима онима који су у хијерархији странке испод њих!

Зато су данашњи „напредњаци“, као и „радикали“, једини политичари на сцени Србије, који се уљем увек мажу на два, дијаметрално супротна места на телу, и то: по сопственој глави и по сопственој задњици! Погледајте мало детаљније сваког од њих (а посебно њихове масне фризуре), и уверићете се у истинитост ових речи!

У сваком случају, ту ни код једних, ни код других, никада није играла улогу, не дај Боже, дубина и снага и оригиналност њихових мисли: напротив! Код њих је, захваљујући описаном хијерархијском систему странке, најважније, колика ти је глава (ако је велика може да заболи надређеног!) и колико ти је та глава „дубоко отишла“, и то много пре, од некакве твоје оригиналне и мудре „мисли“, јер рекох, чак и величина главе понекад зна да буде проблем, а камо ли величина неке мудре „велике“ мисли!

Захваљујући том принципу, није ни чудо, што када слушате разне „напредњаке“ (макар их било и стотине хиљада!), увек имате тај неописиво одвратни осећај да слушате увек једно те исто уњкало, које уз обиље фраза, општих места, и бескрајних понављања мисли, изговорених већ од оних (или боље рећи оног!), који су то исказали пре њих (и то са високе позиције!), јер све ван тога је строго „кажњиво“, а знате већ и како! И јел` вас и даље чуде, те науљене фризурице, ти третмани лица и подваљака, затезање бора, скидање масних наслага, затезање коже, када знате, да све то, има за циљ само једно: да олакша „улазак онима горе“!

С обзиром на то да су „напредњаци“, убедљиво најмлађа проевропска странка на политичкој сцени Србије, не треба да чуди, да је та њихова „модерност“, која се тиче тог на први поглед, (али само на први поглед!) потпуно новог односа, између главе и задњице! Напротив, тај однос је суштински важан за успешан „европски каријерни развој“ сваког амбициозног „напредњака“, и он је пре свега дубинске природе, то јест, што је тај однос дубљи, а глава мања (и мисао мизернија!), то је и висок углед и важна позиција, таквог њиховог члана, загарантовано виша!

Зато, сви ви који се, из неког разлога, још увек нисте прикључили „победничком напредњачком тиму“, а знате и сами да сте потпуно неуки, неспособни и необразовани, (а уз то и некултурни), и да нигде и онако нећете имати тако добру прођу, поготову сада када знате како треба да се понашате у том новом „европском“ тиму, немојте више ни тренутак седети и чекати скрштених руку, и питати се: „Где га само нађоше, и одакле га извукоше, мајко мила“?, зато што већ сутра, уз мало среће и ви можете бити на тој истој позицији, јер и вас сада могу коначно „наћи и извући“ за неко такво високо и одговорно место“!

Зато, сви ви, који још нисте јурнули у „напредњачке редове“, сетите се речи америчког председника Канедија: „Не питајте се шта то може држава да учини за вас, већ шта ви можете да урадите… за саме себе“! Знам, знам! Шта сте одмах скочили!? Знам да то Кенеди није баш тако рекао, али пробајте ви то да објасните „напредњачкој“ елити, а не мени, кад сте баш толико паметни!

Уз мало Божје помоћи и ваше добре воље и слободног времена, али и неке нове, младе и здраве памети, које свакако тренутно нема нигде, на политичкој сцени Србије, и то ће проћи. Никада у прошлости Србије није ни било другачије. Неће ни сада.

Здрави били.

(ФБ репортер, 18. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5s8Categories: Преносимо

Оставите коментар