Дејли мејл: Вучића у Поточарима напали Срби!

Британски „Дејли мејл“ је овог пута претерао!

Пишући о немилом догађају који се десио у Поточарима, у коме је српски премијер Александар Вучић нападнут од стране Бошњака и том приликом повређен, написали су да су Вучића напали, у ствари Срби!

У опису прве слике пише: „Српски премијер у заклону обезбеђења јер му добацују Срби који су бесни на њега што је отишао на комеморацију“.

У опису прве слике пише: „Српски премијер у заклону обезбеђења јер му добацују Срби који су бесни на њега што је отишао на комеморацију“.

У опису друге слике наводи се: „Обезбеђење уздигнутим рукама штити лидера – Забринут Вучић на сигурном док гомила гневних Срба иде ка њему“.

У опису друге слике наводи се: „Обезбеђење уздигнутим рукама штити лидера – Забринут Вучић на сигурном док гомила гневних Срба иде ка њему“.

Истинитост извештавања требало би да буде основни принцип сваког новинара. Уверили смо се да није тако, и да је велики „Дејли мејл“ уствари мали јер неке од својих текстова базира на лажима.

(Србија данас, 13. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5a0Categories: Противу дезинформација

4 replies

 1. Непосредно после напада сам на „УСA тудеј“ прочитао вест да је све почело тако што су „српске жене које су дошле из Београда“ викале „одговорност, геноцид“. На основу тога сам закључио да је реч о „Женама у црном“ и то одмах објавио у коментарима на НСПМ, али, после више нисам могао да пронађем та два коментара, изгледа да су их уклонили.
  Ево те реченице из првог извештаја после инцидента:
  As Vucic entered the cemetery to lay flowers, thousands booed and whistled. A group of women from Belgrade, Serbia, yelled „responsibility!“ and „genocide!“ (http://www.usatoday.com/story/news/world/2015/07/11/tens-thousands-20-srebrenica-massacre/30006595/)

 2. ШЕШЕЉ:
  “Сав белосветски шљам, који се данас окупио у Сребреници, просто
  се надметао у антисрпској мржњи тврдећи да се у Сребреници десио геноцид.“

  И у Београду је било домаћег шљама који је подржавао тај беловсветски
  шљам – “ЖЕНЕ У ЦРНОМ“, НАТАША КАНДИЋ, СОЊА БИСЕРКО И СВИ
  ИНИ ЛИКОВИ КОЈИ ИХ ПОДРЖАВАЈУ – ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ ВУК
  ДРАШКОВИЋ, НЕНАД ЧАНАК, СОЊА ЛИХТ И ОСТАЛИ СРБОМРСЦИ
  КОЈИХ ПОБРОЈАТИ НЕ МОЖЕШ!!!
  И тај домаћи шљам, и те како доприноси распиривању атмосфере из
  1992 – када оно беху побијени СРБСКИ СВАТОВИ НА БАШЧАРШИЈИ.
  Ни Алекасндар Вучић, а ни Томнислав Николић не помињу тај домаћи шљам
  који је из Београда подгревао атмосферу ЛИНЧА /А МОЖДА И ЛИКВИДАЦИЈЕ/?!
  Нико из тог поменутог, домаћег, шљама није се јавно огласио и осудио
  напад на председника Владе Србије, а тиме и на државу Србију и сав српски народ?!
  Дакле, и активности тог домаћег шљама, овде у Србији, престоном гараду Београду, су били оркестрирани, организовани и подржавани од иностраних наредбодаваца, доказаних непријатеља Бога и Човека!
  Интереснатно је, да државни органи ништа не предизимају против тих домаћих
  подстрекивача и “навијача“ за геноцид?

  Драган Славнић

 3. Онај ко цитира нешто, а не даје извор (линк) баца сенку сумње на оно што тврди. То се односи и на чланак тог латиничног сајта Srbija Danas (SD) (http://www.srbijadanas.com/clanak/sramotni-dejli-mejl-objavio-vucica-u-potocarima-napali-srbi-13-07-2015 ) пренетог на Стању Ствари.
  Нисам био лењ – одо` на Гугл, али нисам могао одмах да нађем оно скандалозно што SD наводи. Зато сам нашао ово: http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3157496/Srebrenica-ceremonies-marred-attack-Serbias-premier.html . Тај чланак Дејли Мејл овако почиње: “ A crowd of furious Bosnian Muslims jumped over fences and attacked Serbia’s prime minister with stones and water bottles on Saturday, marring the 20th anniversary commemorations of the Srebrenica massacre…“. (Гомила бесних босанских муслимана је у суботу прескочила ограде и напала камењем и флашама воде премијера Србије, прљајући на тај начин комеморацију 20-годишњице масакра у Сребреници“). Ту нема помињања ни Срба, ни геноцида.
  Осим њега, нашао сам још један чланак (http://www.dailymail.co.uk/news/article-3157356/Serbian-Prime-Minister-forced-flee-20th-anniversary-Srebrenica-massacre-STONED-angry-Bosnian-mob.html) са насловом: “Shocking moment Serbian Prime Minister is forced to flee memorial for 20th anniversary of Srebrenica massacre after being STONED by angry Bosnian Muslim mob“ (Шокантни тренутак: Српски премијер принуђен да бежи са комеморације 20-годишњице сребреничког масакра пошто га је КАМЕНОВАЛА руља бесних босанских муслимана). Ту се налазе и инкриминсани потписи испод двеју (од 17 приказаних) фотографија, али у самом тексту тог чланка се уопште не помиње да су га Срби напали.
  Закључујем да је“Srbija Danas“ из Дејли Мејла узела само оне две фотографије које су јој одговарале због (случајно? намерно? погрешног) потписа и то приказала као целокупни садржај чланка под насловом: “Skandalozna laz `Dejli Mejla`….“. Питање је чак и да ли је и то потпуно погрешно – јер због општеприхваћене иностране терминологије – ако су нападачи били муслимани из Србије (Рашка Област – “Санџак“), држављани Србије – они се (допадало се то њима, или не) сматрају Србима (не етнички, него по националности – држављанству).

 4. Hteli su da kaze, da su ga napali Srbi islamske veroispovesti.

Оставите коментар