Миланко Шеклер: Само је лицемерје власти Србије веће од лицемерја ЕУ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић је изјавио „да толико лицемерје од функционера у Бриселу није могао ни да замисли, јер су они били главни који су учинили све да пропадне пројекат Јужни ток“. Другим речима, он је изненађен лицемерјем наших европских партнера! Он, министар спољних послова и бивши премијер Србије, по струци политиколог, веома изненађен, а ја – обичан доктор ветеринарских наука, који само прати информације из јавних извора, које су ми једино и доступне – нисам ни мало изненађен!

dacic-licemerje

Због природе свог посла, и извора информација, господин Ивица Дачић не би требало да буде ни најмање изненађен, а ако јесте – онда треба да дâ оставку и покаже да је одговоран! Али, нажалост, све је потпуно изокренуто и обрнуто. И поред свега, господин Дачић само упозорава „да ће тражити (мислим да лаже, и да неће ништа тражити, јер не сме, јер је обична кукавица!) „озбиљан разговор“ о томе, са својим „европским пријатељима“ (наравно његовим, а не нашим пријатељима)! Заиста смешно. И трагично. И лицемерно. Али не лицемерно од стране ЕУ, већ од господина Ивице Дачића!

Само је лицемерје власти Србије, и конкретно у овом случају – баш лицемерје Ивице Дачића – веће од лицемерја ЕУ!

Да се мало подсетимо!

Као да је тај исти Ивица Дачић заборавио да је та иста, лицемерна Европска заједница, на почетку кризе у Југославији, тачније 1989-1991. године, излазила са јасним и чврстим ставом да само „јединствена и целовита Југославија“ може бити партнер Европе. Говорили су тада, да никада неће признати „сецесионистичке“ тежње Словеније и Хрватске. Да вас подсетим, то је било у време када је већ била јавна тајна да је Хрватска прошверцовала и спремила оружје за рат, када је већ блокирала касарне ЈНА, када се ЈНА већ била повукла из Словеније, када су Словенија и Хрватска, свака понаособ, већ прогласиле независност, али их, слично данашњој Луганској и Доњецкој републици, нико није признао. Да их наши европски „пријатељи и партнери“ нису тада признали не би ни биле независне, не би гинули људи, не би било милиона избеглица…. Да, наши европски „пријатељи“ су и тада, као и сада, једно говорили јавно, а сасвим друго су говорили тајно… Али не нама, него онима, који су им „ближи“ и „пријатељскији“ – Словенији и Хрватској!

Ивица Дачић у седишту НАТО у Бриселу, 18. март 2015.

Ивица Дачић у седишту НАТО у Бриселу, март 2015.

Да ли је лицемерје, када Европа, и САД, наши „партнери“ и „пријатељи“, знајући врло добро, колико су злочина и зверстава направиле трупе Насера Орића над ненаоружаним српским цивилима (старци, жене, деца), а све по српским селима у околини Сребренице, и то углавном употребом хладног оружја и клањем (ваљда зато што је Сребреница била проглашена демилитаризованом зоном, што значи да је морала бити без наоружаних трупа, и под контролом УН, па да би се скрило, да оружја и те како има, највише се клало!), манипулишући преко својих обавештајаца и плаћеника, организовала повлачење муслиманске војске из Сребренице, и улазак српских трупа у Сребреницу, потајно очекујући и знајући да је у тим условима, емотивно стање српских осветника бити тако да ће бити веома тешко контролисати их! Да, они су створили услове и околности за српску „освету“ (како би они тада имали „разлог“ за бомбардовање српских трупа), а коју они данас траже да ми сами не зовемо осветом већ „геноцидом“, ругајући се милионима правих жртава геноцида у свету, оних мученика који то заиста и јесу!

Зар није лицемерје, да баш Велика Британија, та колевка геноцида, та најлицемернија нација на свету, која је сурово убијајући милионе, десетине, а можда и стотине милиона људи широм света, и то од Индијанаца у САД, па преко несрећне и мирне сиротиње Индије (док је управљала Индијом као својом колонијом, извозећи храну и сировине из Индије, за своје потребе, и потребе својих трговачких компанија, учинила је да од глади, у Индији, свако мало, умиру десетине милиона људи, скоро сваких неколико година), преко аутохтоних урођеника широм Африке, па до Опијумских ратова у Кини (где се борила за „слободно тржиште“ и продају опијума становништву Кине, и то директно од стране компанија које су биле у служби њихове државе!), да би сада та иста држава тражила резолуцију о осуди „Геноцида у Сребрници“! Земља у којој нестане на свака 3 минута једно дете брине се о деци у некој тамо Босни и Сребрници! Какво лицемерје! То тражи баш она Велика Британија, земља чија је истакнута чланица Британског комонвелта (Аустралија), све до 1969. године убрајала Абориџине (аутохтоне становнике Аустралије) у оно чиме се бавио „Акт о заштити флоре и фауне“! Да појасним, људима, Абориџинима, њиховим статусом и људским правима, напредна Велика Британија, односно њена чланица Комонвелта, бавила се законским актом чија је основна функција била заштита флоре и фауне (биљака и животиња) Аустралије! Погодите у коју од ове две категорије су напредни Британци сврставали Абориџине?! То је она иста Велика Британија, која је својом политиком, направила „гладне године“ у Ирској, од 1845. до 1849. године, током којих је од глади умрло скоро 2 милиона људи, мирно све време извозећи из Ирске храну за Енглеску! То је та „џентлменска и витешка“ Велика Британија, она иста, која је са топовима и пушкама „храбро“ ширила цивилизацију, ратујући и убијајући само оне народе, који нису имали савремено оружје, већ стреле и копља! Заиста храбро и витешки! Та Велика Британија, која је трговала робљем и људима, као стоком, вековима, ангажовала гусаре и пљачкаше, да буду у служби њене државе! Та Велика Британија је сада против „Геноцида у Сребрници“.

Какво је тек лицемерје чињеница да нашег премијера и нашу владу саветује бивши, моћни и ратнички расположен, премијер Велике Британије Тони Блер, а да резолуцију у Сребрници предлаже баш влада његове земље! И нико ту не види никакву везу!

Блер и Вучић

Блер и Вучић

Зар није лицемерје, да се у тој резолуцији Велика Британија позива на наводне злочине над децом у Сребрници, а да у исто време, у Великој Британији нестане једно дете на свака 3 минута! Па неко ко не зна да води рачуна о својој деци, и ко, како народ уништава сопствено потомство (не краду ту децу у Великој Британији Срби из Србије, већ вероватно у 99% случајева Британци!), и сексуално искоришћава и убија, нашао да нас оптужује за тако нешто! Какво је то лицемерје без страха и блама?!

Зар није лицемерје, када једну легитимну и легалну антитерористичку акцију државе Србије, спроведену против групе шиптарских терориста у околини Рачка (акцију надгледали посматрачи ОЕБС-а и неколико сниматеља француске телевизије), наши партнери у Европи и САД искористе као некакав повод за отпочињање потпуно нелегитимног (у односу на међународно право и Повељу УН!) напада НАТО-а против једне мале, суверене земље, која у том тренутку, није никога нигде напала! Зар није лицемерно напасти најјачом војном силом, икада формираном у историји света, једну малу и слабу земљу, слабију хиљадама и хиљадама пута! Зар није лицемерно тући много слабијег од себе, који нема никакве шансе да се равноправно брани?

Зар није лицемерно да се ти исти, који су нас бомбардовали, убијали, мучили, бацали на нас касетне бомбе (које су забрањене по свим међународним законима и прописима, а чији су потписници су и НАТО земље), сада називају нашим највећим „пријатељима и партнерима“? Ко их тако назива: па свака наша власт, после 5. октобра! Па јесу им они пријатељи, али само њима (не народу) којима су дали новац и „погурали их“ док су још били издајничка опозиција (како их је са правом називао Милошевић, али то тек сада видимо!), како би их довели на власт! И сада се још увек враћају ти дугови! Несретници које није имало за шта пашче да уједе, сада су „политичка елита“ Србије, пребогата и осиона!

Зар није лицемерно да они којима су легитимни и легални органи ове земље судили као носиоцима и организаторима војног напада (агресије) на нашу земљу, после тога долазе у нашу земљу као наши највећи пријатељи?!

Зар није лицемерно, да се споменик погинулој девојчици, Милици Ракић, својеврсном симболу све погинуле деце у акцији агресије и бомбардовања наше земље, од НАТО „пријатеља“, измести и склони из Ташмајданског парка, само зато што непрестано подсећа наше „пријатеље, на злочин који су извршили“, и јер подсећа становнике Србије на злочинства Европских земаља према Србији“!

Првобитни излгед споменика у Ташмајданском парку, са бронзаном бистом Милице Ракић

Првобитни изглед споменика у Ташмајданском парку, са бронзаном бистом Милице Ракић

Зар није лицемерно, да се са територије Косова и Метохије – које је, не заборавимо то, и дан-данас под контролом мисије УН (УНМИК) и европских институција (ЕУЛЕКС), уз присуство великих војних трупа НАТО-а (Бондстил) – преко стотину шиптарских терориста пређе и пренесе велике количине наоружања на територију суседне државе Македоније, и покрене оружане нападе на њене легитимне државне органе? Замислите само, колико војних сателита свакодневно снима Зону конпнене безбедности између Србије и Косова и Метохије (а то је управо та иста зона где су оперисали и терористи!), а све зарад праћења покрета наших војних јединица, као и активности руског хуманитарног центра у Нишу, а да нису снимили и регистровали, покрете ове велике групе наоружаних терориста?! Замислите да је са територије Србије ушла наоружана група људи на територију Косова и Метохије, и покренула оружану побуну? Шта би се десило са нама? Ко ће у УН, а ко у Европској унији, да икада одговара за тај злочин против мира, који је изведен са територије Косова и Метохије, која се званично налази под директном управом и контролом УН и ЕУ?!

Зар није лицемерно сарађивати са доказаним шиптарским терористима, лицима која су вршила нападе на легитимне органе државе Србије, и који су убили више својим сународника Албанаца, него Срба, само зато што су радили у државним органима Србије или државним предузећима? Они су убијали поштаре, шефове месних канцеларија, ватрогасце, локалне функционере општина, итд. Зар није лицемерно, сарађивати са људима који се налазе у политичком врху Косова и Метохије, а који су под сумњом за шверц наркотика и трговину органима?!

Зар није лицемерно једино Србију оптуживати за наводни прогон несрпског становништва, то јест Албанаца са Косова и Метохије, док у исто време у Београду ради и живи и дана данас скоро 20000 Албанаца – које нико не протерује!

Зар није лицемерно оптуживати руководство Србије и Србију за наводни прогон и етничко чишћење, при чему је практично једино Србија остала мултиетничка држава, без скоро никакве промене свог етничког састава, ни након распада Југославије?! Зар није лицемерно занемаривати такозвано „брисање“ несловенаца у Словенији, или протеривање Срба из Хрватске!? Колико је то хиљада или десетина хиљада несрба протерала Србија, а колико Хрватска или Словенија, које су сада чланице ЕУ?!

Зар није лицемерно, обећати председнику СССР-а Михаилу Горбачову како неће бити ширења НАТО на источну Европу, а онда просто рећи да сте га лагали?! Господине Ивице Дачићу, они су свесно лагали председника једне војне нуклеарне велесилу, а да не лажу вас, обичног чиновника из Србије, некадашњу Милошевићеву младу узданицу, кога се и он сам одрекао из Хашког казамата када је увидео како је „лицемеран“, тог малог и не много познатог извођача популарних народних песама из Србије!

Хајнц Вилхелм

Хајнц Вилхелм

Зар није лицемерно када немачки амбасадор, господин Хајнц Вилхелм, себи дозвољава да процењује каква је „реална слика Русије у Србији“? Он, посланик из земље чији су преци бомбардовали, без објаве рата, наш главни град, који је тада био проглашен „отвореним градом“ и при том убили неколико хиљада људи (цивила!) на спавању, и спалили наше уникатно и јединствено културно-историјско наслеђе које се налазило у Народној библиотеци Србије! Он, посланик из земље која је била злочиначки агресор на Србију, три пута у прошлом веку, даје себи за право да процењује „каква је реално слика Русије у Србији“? Он који долази из земље чији су војници стрељали ђаке из школских клупа у Крагујевцу, убијали 100 српских цивила за једног свог погинулог војника – он нашао да нама прича о „реалној слици Русије у Србији“?! Шта да су Срби, после завршетка Другог светског рата, донели ретроактивни закон по коме ће за сваког убијеног држављанина Србије од немачке руке у току рата сада убити најмање стотину било којих Немаца (како знамо и умемо, бомбом, тровањем, тероризмом)?! Шта ли би онда говорио? Али нису Срби Немци, хвала нашем Богу, а не њиховом!

Зар није лицемерно да тај исти господин (по функцији, не по понашању) прича о „побољшању имиџа Немачке у Србији“, и о јачини економске сарадње две државе, говорећи нам лицемерно колико је Немачка уложила финансијских средстава у Србију?! Као да је она то уложила да би нама било боље, а не да би она зарадила?! И тај исти господин (по функцији, не по понашању) прича да „економска сарадња Србије и Русије није тако свеобухватна, као што то мисли становништво Србије“?! А шта њега уопште брига каква је сарадња Србије и Русије? Ја никада нисам чуо од руског амбасадора да се бави оценом односа Србије и Немачке! Зар то није лицемерно од немачког амбасадора? Зар није лицемерно да нам тај човек – после НАТО бомбардовања, у коме је учествовала и његова земља, и нанете штете од скоро стотину милијарди долара – сада прича о неких бедних 1,8 милијарди немачких улагања у немачке компаније у Србији (не у српске!), као о некаквом залогу нашег великог пријатељства? Зар није лицемерно да амбасадор земље, која је слала 3 пута војне трупе на територију наше земље, у само једном веку, прича о томе да нам је у ствари велики пријатељ!? Бојим се да је у тих 1,8 милијарди евра заборавио да урачуна сва она силна Немачка војна улагања у Србију из Првог и Другог светског рата! Бојим се да није узето у обзир сва она силна рушења и паљења, и привреде и целокупне државе Србије, а да не причам о броју убијених цивила и војника, а које је Немачка, као доказани пријатељ Србије, извела у Првом и Другом светском рату! Молио бих господина амбасадора Немачке у Србији да се позабави и том рачуницом, па да накнадно саопшти јавности Србије колико је немачку државу коштала окупација Србије у два светска рата, а колико је успела да опљачка и однесе наше имовине, злата, рудног богатства, блага историјског, итд., и да ли је успела да извуче инвестирано! Такође бих га замолио да нам каже, колико рачуна да вреди један српски живот, а колико један немачки?! Да ли има разлике у цени, или је и даље тај однос један према сто?!

Господине амбасадоре Немачке у Србији, морате знати да Русија не мора да уложи ништа у Србију, јер је за однос народа Србије према њој довољно то што нас никада није напала, бомбардовала, пљачкала, убијала – све оно што нам је радила Немачка! Када год је Русија западала у неку кризу и била слаба, наши европски партнери, а нарочито ваша Немачка, попут хијене је то користила и покушавала да уништи Србију! И да, запамтите, у словенским народима, можда нисте знали, пријатељство се никада не купује! Оно нема цену! Није Русија наплатила ниједну кап крви коју је пролила ратујући за ослобађање Србије од Турака! Није Русија наплатила ни кап крви, улазећи у Први светски рат, да би заштитила Србију од напада Аустроугарске и Ваше земље! Није Русија наплатила ни кап проливене крви, коју су руски војници пролили ослобађајући Београд од ваше окупаторске војске. Сва та крв проливена је за Србију, из чисте солидарности савезничке, или ако вам је лакше, пријатељске! Отприлике исто онако како је ваша ондашња фашистичка и расистичка домовина помагала фашистичку и расистичку Независну државу Хрватску да врши злочине и истребљује српске цивиле у својим концентрационим логорима, угледајући се на оне које је ваша отаџбина правила да би истребила Јевреје, Пољаке, Русе, Цигане, и многе друге! Поштовали амбасадоре Немачке, Словени, поготову они православни, немају обичај да када причају о пријатељству, причају и о новцу! То је неукусно! Маните ме, молим Вас, тих ваших „протестантских“ фора и фазона, јер то није озбиљан религија! Можда то нешто „протестантско“ занима неког у Србији, можда Вучића, али мене и огромну већину народа Србије не!

kirbi-politika

Мајкл Кирби

Зар није лицемерно да амбасадор САД у Србији, господин Кирби, даје себи за право да критикује намеру Мађарске да изгради зид на граници према Србији, како би се спречио улазак имиграната у Мађарску и ЕУ? Зашто? Па зато што су ти имигранти, ти мученици и несретници, који беже од рата и безнађа из Авганистана, Ирака, Сирије, Либана, управо жртве, пре свега, политике земље коју представља – САД! И то није најлицемерније од свега, већ чињеница да је баш његова земља изградила преко 1200 км ограде на граници између САД и Мексика! Ту границу називају границом смрти! То је граница где годишње органи САД убију на стотине и хиљаде имиграната, само зато што покушају да уђу на територију САД!

Лицемерно је, најдража моја Србијо, да твоја данашња власт, њени данашњи представници, причају о лицемерју, јер су сами највећи лицемери који су икад виђени на овим просторима!

Извори:

http://www.nspm.rs/hronika/ivica-dacic-eu-nudila-rusiji-gasovod-koji-bi-zaobisao-srbiju-toliko-licemerje-od-funkcionera-u-briselu-nisam-mogao-da-zamislim.html

http://www.nspm.rs/hronika/hajnc-vilhelm-odnosi-srbije-i-nemacke-dobri-kao-nikad-pre-slika-rusije-u-srbiji-mnogo-bolja-nego-sto-je-to-realno.html

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/1953206/Ma%C4%91arski+zid+korak+u+pogre%C5%A1nom+smeru.html

http://www.nspm.rs/savremeni-svet/opijum-radijum-i-gmo-tri-primera-slobodnog-trzista.html

http://www.nspm.rs/savremeni-svet/opijum-radijum-i-gmo-tri-primera-slobodnog-trzista.html


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4T8



Categories: Судбина као политика

5 replies

  1. На крају су домаћи лицемери морали да се открију у пуном капацитету. У српској влади седе људи, страни агенти, сорошевци за које сви знамо ко су а сада они сами потврдили свој статус у српској влади поводом Резолуције о Сребреници и гласања у самој влади.
    Американци, Енглези, Немци…и сви остали имају права да буду лицемери и непријатељи Срба.
    Колико видим непријатеља Срба има и у српској Влади, српским институцијама, Цркви и свуда тамо где би, уствари, требали да седе они који бране српски народ. Пирамида је обрнута, непријатељ је на врху и шири своје пипке ка бази коју полако дави и трује својим лицемерством и Еуропејством од кога је отворена рак рана на српском бићу која га је увелико начела.
    Срби спавају ушушкани у свом кукавичлуку и чекају да их домаћи лицемери спасу од онога што су ти исти лицемери потписали у Бриселу. Дали су Косово, даће целу Србију а да се то дешава свакодневно доказ су избеглице које шетају кроз Србију као кроз своју дедовину, неометани и топло дочекани.
    Режим крије да је потписао њихов пријем, удомљавање и останак у Србији.
    Када буду почели да нас избацују из сопствених кућа и станова можда некима и сине да сада они треба да се селе.
    Али, онда бити касно!

  2. Василије, свака част!
    Ето у каквим условима се данас брани ћирилица. Српска просвета пуним капацитетом ради за хрватску латиницу већ и самим тим што се у њој примењује
    правопис Матице српске у коме је противно Уставу Србије написано да је и латиница стандардно писмо српског језика. Пре тога ћирилица је током шест деценија лажне равноправности писама у српскохрватском језику сатерана у пар постотака примене у јавном животу. Правописном одредбом о латиници као стандардном писму српског језика она ће бити сасечена у корену. Кад би Хрвати били на месту Срба дигло би се све од детета до академика и двоазбучје би било истерано за три дана. Изгледа да су српска равнодушност и оданост Титу и југословенству толики да се преостали трагови ћирилице неће ни доживљавати као тешки и можда коначни српски пораз, као срамота и издаја самог себе.

  3. Срби спавају ушушкани у свом кукавичлуку и чекају да их домаћи лицемери спасу од онога што су ти исти лицемери потписали у Бриселу.
    +++++++++++++++++
    Pogreših…!!! treba da glasi
    +++++++++++++++++
    Срби спавају ушушкани у свом кукавичлуку и чекају да их домаћи лицемери спасавају од онога што су ти исти лицемери потписали у Бриселу.

  4. …moje čestitke za sjajan opis “četvrtog rajha” (SADisti-NATO-EU-Vatikan)…i prisutno licemerje koje ga karakteriše…u koje nas “guraju” domaće političke sline…obratite pažnju na njihove izjave i ponašanje koje je karakteristično za fašizam…”ko nije sa nama..taj je protiv nas”…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading