Дојче веле: Билдерберг – светска влада у сенци?

Тек што је прошао самит Г7, они који воде главну реч у политици, економији и војсци у свету – поново се састају. Мистериозна Билдербершка конференција одржава се у једном хотелу у Тиролу. Све остало је тајна.

bildeberg

Шта је Јирген Тритин 2012. тражио у америчком месту Шантили – хтели су тада да знају његови партијски другови. Чак и у самом том питању јасан је био призвук огромног незадовољства, јер одговор је био познат: један од главних функционера немачких Зелених учествовао је на Билдербершкој конференцији. Увреда за странку. Један левичар на тајном кружоку богатих и моћних – то је апсурдно! Тритин је проблем решио тако што је истакао да Зелени баш треба да буду заступљени тамо где нису већина.

Учесници Билдербершке конференције морају да поштују посебна правила. Најважније се зове Chatham House Rule (важи од 1927. године, саставио га је Краљевски институт за међународне послове) и оно обавезује сваког учесника конференције на апсолутну тајност о садржају и изјавама говорника. И због тога је овај састанак моћника (ове године се одржава од 11. до 14. јуна), критикован – због недостатка транспарентности. Организатори и учесници пак инсистирају на томе да је реч о ретким приликама да глобални доносиоци одлука отворено разговарају. Медији немају приступа конференцији, мада су одређени новинари више пута били позивани као учесници.

Оно што се о Билдербершким састанцима зна, није спектакуларно. Тамо се воде се дискусије у интервалима од 90 минута. Према речима једног учесника, пре две године у луксузном хотелу The Grove северно од Лондона, није било ништа нарочито: храна – типични шведски сто, а вино је морао свако себи да плати.

Билдерберг – омиљен међу теоретичарима завере

Између ризлинга и говеђих стејкова обично је реч – ни мање ни више – него о спасавању света, или барем решењу глобалних проблема. Према мемоарима бившег амбасадора САД у Берлину Џона Мекгија, Билдербершка конференција имала је одлучујућу улогу у настанку Римских уговора, претходнице данашње Европске уније. Етјен Давињон, белгијски предузетник и почасни председник Билдерберга, тврди да је био очевидац настанка евра у том кругу. И увек се ниоткуда појављују питања: ко стоји иза нафтне кризе 1973, како је дошло до поновног уједињења Немачке… Теорије завере цветају.

Безбедност на највишем нивоу

Безбедност на највишем нивоу

Откако постоје Билдербершке конференције и критичари живо учествују у покушају тумачења тога шта је права суштина тог догађаја. Социолог медија Рудолф Штумбергер сматра да тај круг одабраних има тенденцију ка поновној феудализицији. И холандски политиколог Кис ван дер Пијл сматра да интереси који се тамо заступају имају врло мало везе са демократијом.

Очигледно да тајни круг Билдерберг и у седмој деценији свог постојања није изгубио ништа од своје привлачности. „Братимљење са неким од најутицајнијих људи на свету делује као психолошки афродизијак“, написао је 2011. британски глумац Јан Ричардсон.

Како је све почело?

То мора да је било тако још 1954. на првом састанку те врсте у холандском Остербеку. Место на којем је одржана премијера зове се Hotel De Bilderberg, по којем су ти сусрети потом и добили име. Првих 20 година функцију домаћина виском друштву имао је принц Бернард, док није морао да се повуче због умешаности у корупцијски скандал око Локхида, произвођача оружја. То је прави аргумент и доказ критичарима којима су Билдерберговци увек били сумњиви: наводна испреплетаност политике и бизниса.

Фолкер Вагенер

(Дојче веле, 11. 6. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4KVCategories: Преносимо

8 replies

 1. Bilderberska konferencija koja se odrzava u Tirolu, po svojoj prirodi je tejno oligarhisko drustvo bogatih. To nije jedino drustvo svetskih mocnika, iluminata, masona i drugih koja nastoje da ovladaju svetom na tudj racun i trudju muku, odnosno da bogatsvo koje se stice na bazi profita vlada savremenom civilizacijom.

  Sa aspekta danasnjice i bliske buducnosti to su zastarela shvatanja koja ne korespondiraju sa savremenim tehnologijama i kompjuterskim ligikama Nova logika po prirodi potiskuje stara shvatanje i dosadasnje civilizacijske norme iz sredista postojeceg sistema vrednosti i bogatstva.

  U skoroj buducnosti svet ce da stvara i modelira, ako vec to nije slucaj, teholoska inteligencija, ukoliko to ne spreci treci svetski rat.

 2. Htio sam da Vas malo dopunim.
  .
  Upravo ce buducnost kreirati „STARA INTILIGENCIJA“, koja je jos za vrijeme Vavilona napravila neki koktel Starog Zavjeta i panteizma, odnosno neke kombinacije izvrnutog Bozijeg ucenja i vavilonskog panteizma i crnomagijastva.

  To ucenje je ta gospoda pocela siriti medju jevrejskim narodom tajno, pa ih je zato i Hristos razoblicio, rekavsi da je njihov otac djavo a poslije Gospodnjeg raspeca, ta gospoda je to njihovo bezbozno i crnomagijasko ucenje sirila kroz razna tajna drustva od kojih posebno treba pomenuti templere a kasnije masoneriju, koju su stvorili odbegli templeri, koji su se inflitirali u stara udruzenja slobodnih zidara i onda ih „obogatili“ svojim ucenjem koje su do skoro praktikovali u templerskim organizijama.

  Naravno, centar svih tih ucenja i glavnokomandujuce ljude masonerije treba traziti medju nekim jakim judejskim sektama, kao naprimjer sekta Hasidi.
  Tu bi trebao da se krije i judejski sinedrion.

  Sigurno vam je poznato da i masoni najvisih stepeni ne znaju ko rukovodi masonerijom, osim sto znamo da je svaki mason maltene agent britanske tajne sluzbe a Britanija je instrument svetske masonerije i svetskog judejstva.

  I Britanijom i masonerijom vlada isti centar a najvjerovatnije i USA i Sovjetijom.

  U danasnje vrijeme stvoreno je mnostvo filijala tih crnomagijaskih sektasa, od kojih su i ovi koje nazivaju „Bilberg klub“.

  Oni su jednostavno jedna od mnogih crnomagijaskih filijala, ali centar je medju judejskim sektama, najvjerovatnije medju sektom „Hasidi“ a ciljevi su isti kao i prije 2000 godina. Dakle njihov cilj je vladavina svijetom i sluzba satani.

  Ipak, glavna organizacija nije ni bilberg ni rimski klub, nego je glavna organizacija svetski savez crkava, koji ce biti duhovni centar svetske drzave i u tom duhovnom centru ce se propagirati noahisticka religija.

  Ta religija ce biti judeizam za goje i noahiti (judeizirane goje) ce se svjesno staviti pod upravu onih koji razapese Hrista a koji i onda i danas sluzahu satani.

  Ne znam da li vam je promaklo da su se ove i prosle godine nekoliko puta sastajali Simon Perez i mason par exelelans papa Franjo i da je tema svih tih razgovora bila stvaranje ujedinjenih nacija religija, gdje bi prvi predsjednik trebao da bude upravo papa. To je bio predlog Simona Pereza a ta organizacija ujedinjenih nacija religija bi trebalo da zamijeni ujedninjene nacije.

  Znaci, ono na sta posebno treba da se koncetrisemo je ekumenizam. To je krem de la krem svih globalistickih stremljenja. Sve ostale filijale su samo usluzne. Krajnji cilj je stvaranje svetske crkve i unistenje hriscana, ukoliko se ne pretope u noahite.

  Znajuci ovo onda treba da bude jasno zasto Irinej niski paljase svijecu u sinagogi i zasto niko ne dize glas protiv clanstva SPC u svetskom savezu crkava.

  To je za njih apsolutna tabu tema.

 3. Цејовиц очигледно не види, да спада у исто друштво о коме негативно пише. Како иначе објаснити, да пише на латиници. И то оној коју користи масонерија и остали, које он као ОТКРИВА и на које нас, као упозорава.

 4. Mlinarevicu, mnogo b******.
  Izvini, stariji si covjek, bivsi kadar KPJ, ali moram da te kritikujem.

  SMRT FASIZMU!

 5. Цејовицу, држи се чињеница! Нисам толико матор, да бих могао, да будем „бивши кадар КПЈ“. То у моје време није постојало, а још мање у твоје. Према томе, могу бити бивши кадар СКЈ, што и јесам, ако сам икада био неки „кадар“. Рече ми вицегувернер У Народној банци Југославије 1975 године, да сам „кадар“, а ја одох из исте. Тек толико да знаш, моје „кадровање“. Ни у Билећу нису хтели, да ме приме. Ни у војму полицију. Послаше ме у пољску пешадију. Бејах КАДАР великим словима. Само ипак пишем ћирилицом, за разлику од тебе, „борца“ и „самопроглешеног дисидента“; Много је занимљив овај живот!

 6. A ne pricas kako si isao u partijsku skolu u Kumrovecu.

  Koje si pismo tada koristio, cirilicu ili latinicu, ili ovu osisanu latinicu, koju pisem iz nuzde, jer nemam drugu.

  I ono da si dva puta odlikovan za posebne zasluge u SKJ. O tome cutis!!!
  Evo koristim se cinjenicama.

  Sta imas da kazes u svoju odbranu?

 7. @Vukman Cejovic
  Где ме нађе? Алал вера! Ипак ти радиш за неку СЛУЖБУ. У оно доба био бих срећан, да ме неко предложи да сам за „допунско“ школовање. Ваљда сам довољно знао, па ми „дошколовавање“ није било потребно. Што се тиче ордења и тиме бих се дичио, да сам их добио. Нажалост и ту су ме мимоишли. Није ми пала идеја, да се „прогласим“ дисидентом. Благо теби! Ем „проналасци“, ем „самопроглашено дисидентство“ и од државе и од Цркве. Тог патента се још нико није сетио!

 8. @Vukman Cejovic
  Господине Цејовицу на врху ове странице имате ПРАВИЛА КОМЕНТАРИСАЊА, са упутством како да се инсталира ћирилица на компјутеру или паметном телефону.
  Ни ја нисам знао, па научих захваљујући Стању ствари.
  Некако се чини незгодним промовисати право православље латиничним енглеским алфабетом. Желим вам успјех у инсталирању и све најбоље!

Оставите коментар