Зоран Чворовић: Папин долазак у Јасеновац нема сврхе ако се Ватикан не одрекне свог погрешног учења

Да би кардинал Алојзије Степинац био проглашен за свеца, папа Фрања је спреман и да клекне у Јасеновцу, покаје се и извини за све злочине почињене над Србима у том злогласном усташком логору. Овај папин потез, калкулишу српски и хрватски медији, могао би да буде и пропусница за потоњи долазак папе у Србију.

Познат је став врха СПЦ, који је установио још патријарх Герман Ђорић, да пут сваког папе до Београда води преко Јасеновца и истинског покајања на стратишту српских жртава.

Од Ватикана ни жаљења, ни извињења: Усташки логор Јасеновац

Од Ватикана ни жаљења, ни извињења: Усташки логор Јасеновац

Др Зоран Чворовић, историчар црквеног права, сматра да би „евентуална посета папе Фрање Јасеновцу представљала лицемерну фарсу за превару лаковерних на православном истоку“.

– Папин долазак у Јасеновац не би имао сврхе ако се Ватикан пре тога не би одрекао свог хиљадугодишњег погрешног учења које је римокатолике удаљило од јединствене хришћанске Свете саборне апостолске цркве и које је, кроз историју, произвело и такве монструме какав је био и Степинац. Без тога би папино поклоњење у Јасеновцу припадало римокатоличкој традицији куповине опроштајница, чему је Ватикан вешт већ вековима и на основу чега је претворен у моћну банкарску државу – каже Чворовић.

Он сматра да би Ватикан папиним доласком у Јасеновац „од наивних Срба за мале паре купио крв њихових светих предака“.

– Та трансакција би била једна од вредносних хартија којом би се Срби легитимисали пред вашингтонско-бриселским надзорницима да су, дајући папи опроштајницу, спремни за ново евроунијаћење – сматра Чворовић.

Верски аналитичар Живица Туцић верује да би папа дошао у Јасеновац и помолио се за све жртве, Србе, Јевреје, Роме, али и комунисте, без обзира на то које су нације и вероисповести.

– Папа сам одлучује да ли ће отићи у Јасеновац, иако би га вероватно хрватски епископат одвраћао уз образложење да још није прецизирана историјска димензија Јасеновца и да постоје велика спорења око броја жртава. Чак и да папа оде у Јасеновац, питање је да ли би то неким круговима у Србији било довољно да папа потом дође у Србију – каже за „Вести“ Туцић.

Подсећања ради, Фрањин претходник, папа Бенедикт Шеснаести није хтео да чује за посету Јасеновцу док се не утврди пуна истина о страдањима у том усташком логору.

Београдски надбискуп Станислав Хочевар својевремено је рекао да „није реално очекивати од Светог оца да обиђе Јасеновац док год две стране користе то стратиште за међусобна препуцавања, уместо да се боре и изборе за непорециву истину“.

Канонизацију Степинца Хрвати очекују у јуну ове године. Тај чин треба да предводи папа Фрања, али из Ватикана још нема најаве када ће он доћи у Загреб одакле му званично још није уручен позив. Папа Фрања ће 6. јуна папа посетити Сарајево. Није познато да ли ће тада отићи и у Доњу Градину која припада комплексу логора Јасеновац.

Папа Фрања припада језуитском реду, те његово евентуално поклоњење у Јасеновцу римокатолици тумаче као уступак СПЦ и испуњење услова за будућу посету Србији. Ватикан је свестан да ће у СПЦ бити негативних реакција због проглашења Степинца за свеца и сматрају да би то могло да се „омекша“ папиним одласком у Јасеновац.

Протестна нота

СПЦ је прошле године папи упутила протестну ноту због Степинчеве канонизације. Истим поводом са патријархом Иринејом у Београду се састао и ватикански кардинал Курт Кох. У двочасовном разговору, како је штуро саопштила Патријаршија, „разматране су многе важне теме које су тренутно отворене у међусобним односима Римокатоличке и Српске православне цркве, са нарочитом анализом историјске перспективе збивања на тлу бивше Југославије у периоду Другог светског рата“.

Спреман да клекне: Папа Фрања

Спреман да клекне: Папа Фрања

Подмукло за добробит Католичке цркве!

Папа Фрања припада римокатоличком језуитском реду Дружба Исусова који је основао Игнацио Лојола у Паризу 1540. Према сведочењу бившег језуите Алберта Ромера Ривијере у књизи „Ватиканске убице“, језуити полажу заклетву у којој се наводи да су научени „да играју прикривено“ и да „не верују никоме“, да међу Јеврејима буду „највећи Јевреји“, међу протестантима „још већи протестанти“, а по потреби да се идентификују и са реформистима, хугенотима, калвинистима…

„Научен си да подмукло сејеш семе мржње и љубоморе међу народима, регионима и државама које живе у миру, и подстичеш их на крвава дела, гурајући их у ратове једне против других, и да креираш револуције и грађанске ратове у земљама које су независне и просперитетне, изигравајући да негујеш уметност, науку и уживање у благодетима мира. Да учествујеш на страни бораца и да играш у тајности са својом браћом језуитима, који могу бити на истом послу на супротној страни у рату, али да се отворено супротстављаш ономе за кога би могао бити повезан. Само Црква на крају мора да извуче добит из услова који ће бити саставни део коначног мировног споразума и који ће оправдати сва средства“, подсећа на садржај заклетве Ривијера и наставља да наводи њен садржај:

„Научен си сада својим дужностима шпијуна, да прикупљаш све статистичке податке, чињенице и информације од сваког извора; да се додвораваш као поверљива особа у познатим круговима протестаната и јеретика сваког нивоа и сваке личности, као и банкара, трговца, адвоката, међу ученицима школа и студентима, у парламентима и законодавству, у државном правосуђу и да будеш сав пртљаг свим људима за добро папе, чије смо слуге до своје смрти“, цитира језуитску заклетву Ривијера.

Наслов: Стање ствари

(Вести, 2. 4. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3Y5Categories: Преносимо

59 replies

 1. Razmisljajuci o naslovu ovoga clanka, rekao bih da bi mozda trebalo da Papa Francisko, pracen celom Rimskom kurijom, sa omcom oko vrata, na kolenima, dopuzi do Jasenovca i tamo zamoli da bude pokrsten u pravoslavnu veru . . .

  Da li neko u SPC ocekuje od Pape takav gest da bi prihvatio ekumenski dijalog ?

 2. Оваквог идиотског чланка нисмо (колико ја пратим) још видели на Стању ствари. Ово је дијамант! Још само да је зачињен био како папа пије крв деце коју жртвују Сатани!
  Толика количина глупости и малициозности, и то у време поста, завређује савета да се сви потписници укључе у Изис!

 3. Штампа, тисак и блогосфера надмећу се у екслузивним информацијама о канонизацији Степинца и папиној посјети Јасеновцу. Коментатор загребачког „Вечерњег листа“ то назива win-win комбинацијом. Оно што званично знамо јесте да је на састанку предсједнице Колинде и кардинала Бозанића 18.3. изражена жеља да се канонизација Степинца што прије обави и то у Хрватској, што захтјева посјету папе. Предсједница ће папи уручити званични позив на сусрету у Ватикану 22.05.
  Након посјете кардинала Коха, пред. Конгрегације за унапријеђење јединства хришћана Свјатејшем патријарху јесте жеља курије да се започне дијалог о Другом свјетском рату. То укључује, барем по писању „Политике“ од 26.03. и разговор о Степинцу и укључено је у званични папин одговор патријарху на прошлогодишње писмо.
  Мени се чини очигледним, у овом тренутку, раскорак између Рима и загребачког Каптола на ту тему и не бих очекивао неке спектакуларне гестове, одмах или уз папину посјету Сарајеву.
  Мислим да је, склоност ка дијалогу о усташком геноциду над Србима љековита и да може без журбе да му се приступи. То би био велики напредак у односу на посјету Јована Павла II самостану у Петрићевцу одакле је започео покољ у Дракулићима. (Тада је, по сведочењу еп. Лаврентија због непопустљивости хрватског католичког клера изостао уговорени сусрет тог папе и Блаженопочившег патријарха Павла).
  Актуелније је питање ватиканске политике, у склопу опште политике Америке и западне Европе, према БиХ. Рим је забринут за опстанак пастве у тој „ни Давидовој, ни царској, ни спахијској“ земљи, папа је на аудијенцији позвао Хрвате да не напуштају БиХ. Згодну досетку сарајевског нунција о „напредку мировног процеса“, разрађују и високи амерички представници за Босну и бискупи БиХ на конференцији у Мостару који су осудили Дејтонски мир. Не видим никакаву српску концепцију као одговор на овај вишеструки изазов.

 4. Зоран Ђуровић

  Не лупетај него реци шта је лаж у тексту.

 5. Овај Чворовић је неопевана штеточина, псеудо-српски социолог религије. Било би више него пожељно да се СПЦ званично одреди према свим тим „борцима за веру“.

 6. Izvanredan tekst Gospodina Cvorovica, koji je zaboravio da napomene da Vatikan rukopolaze tajne episkope i svestenike medju pravoslavcima, koje upste nije tesko prepoznati, najvise po tome sto brane lik i djelo ovog ober jeretika a vrlo cesto se mogu prepoznati i po diplomama i doktoratima stecenih u Rimu i skoro uvijek svi ti „eksperti“ papske teologije su i advokati rimskog pape u Srbiji.

  Cinjenica da je SPC prepuna tajnih svecenika i kardinala nije neka tajna za dobroupucene, pa mislim da je Gospodin Cvorovic veoma pogrijesio sto se nije osvrnuo i na taj fenomen.

  Je posjeti pape Srbiji ne bih pridavao bas takav znacaj, jer je ISTINA da je papska organizacija i SPC jedno, to jesu dva plucna krila jednog organizma, kako i sami „episkopi“ SPC priznaju, ali taj organizam nije Tijelo Gospoda Isusa Hrista, nego je taj organizam azdaja-kosmicka crkva-svetska antihriscanska parasinagoga, gdje Vatikan treba da posluzi kao kostur, da da svu infrastrukturu za dovodjenje antihrista na zemlju i za njegovo zacarenje u Jerusalimu.

  Tako, ne uzrujavajte se mnogo, oni su od davno jedno, samo to jos nekima neupucenima nije jasno.

  I treba papa da posjeti svoje stado.

  2
  2
 7. Pitao bih nesto doktora Djurovica, ali mi malo neprijatno.

  Ako se ne bi uvrijedio Gospodin Djurovic, ja bih ga pitao, da li je on tajni katolicki svestenik?

  Evo jednog divnog teksta o tajnim katolicima u Crkvi:

  TAJNI KATOLICI!

  „1959 Конгрес САД донео је закон који је био резултат сарадње власти САД и Римокатоличке „цркве“. Његов иницијатор био је проф. језуитског универзитета у Вашинтону – Лев Добрански – Украјинац. У складу са тим законом сваке године у Америци обележавају у трећој недељи јула месеца „Недељу поробљених народа“ (Латвија, Украјина, Естонија, Белорусија, Поволожје, Казакија, Туркестан). Без обзира што је комунизам срушен Русију и даље сматрају непријатељем.

  Украјина је у плановима садашњег папе Бенедикта ХVI дужна да пређе под пуну (испрва сакривену) контролу латина. Политика Ватикана иде у неколико праваца а циљ им је један – интеграција православних и грко-католика у једну „цркву“ ради каснијег сједињења са Римом.

  Главну улогу у процесу одвајања украјинског дела цркве добио је патријарх Константинопољски. Данас Ватикан и константинопољски патријарх имају исту политику, у њој нема хришћанства и у основи те политике је – јеретички екуменизам.

  Почетком 20 века при Папи Пије Х у Ватикану је развијена идеја „источног обреда“ за коју су говорили да је то „мост по ком ће Рим ући у Русију“. Тај обред је допуштао следеће: примати у унију православне духовнике, који имају остати на својим местима у православним храмовима, који не морају помињати филиокве (римско изопачење Символа вере) и не морају помињати папу. Тражило се само једно – признање римског првосвештенства.

  После фебруарске револуције, кад су се у Русији сложиле погодне прилике, у Риму је саздана Конгрегација за источну цркву, на чијем челу је био Бенедикт ХV, где су обједињењене све снаге католика „источног обреда“. Тада је у Риму отворен Источни институт (касније део Григоријанског универзитета) а у белгијском месту Шеветон почео је да делује римокатолички манастир Св. Крста византијског обреда (са циљем припреме бенедиктанаца за прављење манастира у Русији). Тамо је остваривана тачна имитација Православне литургије и црквеног живота. Те институције данас су главни центри за припрему теолога за Православни Исток.

  Касније се „идеја источног обреда“ допунила новом тактиком Ватикана – тајним римокатолицизмом (криптокатолицизмом) чији аутор је био француски језуит епископ де Ербини. Циљ – гутање Православне Цркве римокатолицизмом уз најмање напоре. Начин: постављање на патријаршијски престол епископа, који је дао тајну заклетву Риму (прешао у римокатолицизам) са циљем даљег потписивања уније са Ватиканом.

  Тактика криптокатолицизма и «источног обреда» крајње искусно се примењује данас у политици папе Бенедикта ХVI, при ком римокатолицизам, избегавајући отворене конфликте и снажно спољње деловање, остварује постепеније и дубље продирање у Православни свет.

  Делатности неких представника РПЦ (а и СПЦ – нап. П.В.) толико се не слажу са православним погледима и моралним нормама, да се и невољно намеће мисао о њиховој припадности тајним римокатолицима. Не треба сада ћутати и покорно следити за пастирима који презиру и не воле своје овце, који их воде у широк пут погибељи.

  Спаси Господе од таквих „учитеља“!

  http://www.rossija.info/

  Извор: «Одна Родина»

 8. А да ли је г. Вукман Чејовић (тј. Армин Ченгић) јавни кретен? То је био мој одговор, ако је довољно јасан.

 9. Vukman je moj „stari banovani prijatelj“ sa svih foruma. Pa gde si ti Čejo ? Radiš li još za BND i jel ti Gerhard Šindler još uvek šef?

 10. Елементарне непогоде су то што jeсу: непогоде!
  Али:
  Не пада снег да завеje брег, него да свака зверка покаже своj траг!

 11. А нарочито оне крупне!
  Капиталне!

 12. Čejo stari druže, moram da nađem one snimke sa mitinga kad si držao „zapaljive“ govore po Podgorici i kad su te apsili, pa posle zbrisao za Nemačku, radiš li još u slobodno vreme kao žigolo? Juriš li matore nemice, čujem da se još pale natebe?

 13. @ Dragan, Овог вашег другара, покрштеног Турчина, ископах овде. Сакупи малу дружину – уствари, распоп и отпадник од Цркве, Славиша Лекић их призвао у помоћ, тако да су се иживљавали у коментарима, где има и тај видео који помињете, а и тамо се „Чејо“ хвалио како креше редом: http://stanjestvari.com/2015/03/28/%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B-%D1%87%D0%B5%D0%BC%D1%83-%D1%98%D0%BE%D1%88-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BA/
  Ово ме подсећа на једног америчког „хришћанског“ гуруа који је имао своје питомице (побијени од агената), па када коју „одради“, показивао им је свој „понос“ и цитирао Псалам: Слива се као магла низ Сион…
  Живописна екипа: отпали, тако да не поштују наше свеце, хуле на Благодатни огањ и све што је свето…

 14. Cekaj druze, reci li ti prvo da sam tajni agent njemacke tajne sluzbe.

  A sad odjednom zigolo.

  Daj odluci se vec jednom, jesam li agent ili sam zigolo.

  Ili sam Armin Cengic.

  Mozes konsultovati i Gospodina Djurovica, on je zavrsio gregorijanski papski institut i na njemu doktorirao.

  On sve zna.

 15. Urednice!

  Gospodine!

  Zar ne vidite gdje god se JA pojavim ta tema postaje najcitanija.

  Otkada sam poceo da pisem kod vas o vama se prica.

  Ukoliko i dalje nastavim da pisem, vi cete postati legendaran sajt.

  Molim Vas Gospodine, nemojte dozvoliti da razni neprijateljski elementi, koji koriste parole neprijateljske sadrzine, ljudi bez stila, kulture i nazadnih gledista provociraju zvijezdu vaseég sajta, koji sam, MORATE PRIZNATI, JA!

  Nadam se da smo se razumeli!

  Vukman Cejovic

 16. @Vukman Cejovic је дао овај линк: http://www.rossija.info/ као извор свог подугачког коментара (превода са руског?) под насловом “Тајни католици“. Нисам био лењ, па одох на тај линк – кад тамо: нема ништа од тог текста – а под претрагом (Тайные католики) на том сајту се ништа не налази. Али, добро – можда није исправно превео наслов? Још један покушај: у Цејовићевом тексту се помиње и неки “проф. језуитског универзитета у Вашинтону – Лев Добрански – Украјинац“ – па, да видимо – опет у претрази на сајту http://www.rossija.info/ (Лев Добранский) – и опет ништа. Закључак: @Vukman Cejovic је лажов и његовим тврдњама не треба поклањати никакво поверење.

  2
  1
 17. Čejo, ti mu dođeš kao Džems Bond, razotkrivaš zakulisne igre , radiš za tajnu službu i usput „dorađuješ“ bake po Nemačkoj. Dobro Bond je bio okružen mladim finim damama a ti bakama, al nema veze ima sličnosti.
  Znaš kako ti je Čejo, mi smo mnooooogo velika Crkva pa nam je odlika bogatstvo obreda a čiji cilj nije nekakvo prodiranje u Pravoslavni svet mi jesmo u Pravoslavnom svetu.

 18. @Зоран Ђуровић
  Као да си мало претерао са првим коментаром и без потребе изазвао ову дискусију. После си мало и досолио и све оде у бестрага. Томе је допринело и Уредништво, које је без икаквог основа, у наслов, ставило део једне реченице господина Чворовића. Ја тек данас, прочитах текст. Мислио сам, да је текст у складу са насловом и очекивао неки ауторски текст, а за то је потребно неко време. Мислим, да је политика Ватикана кроз историју свима позната. Појединачним изјавама папе и других, нити појединим потезима истих, НЕ МОЖЕ се доказивати промена непријатељске политике Ватикана према православљу. Исто то важи и за неке, на први поглед, позитивне потезе. Ни таквим потезима, не може се доказивати промена историјски и суштински непријатељске политике према православљу. Већи је ту проблем Туцић, „верски аналитичар“. Молио бих за објашњење, шта то подразумева? Или је то само поштапалица, за неког ко је засео у медије?

 19. @Драган

  Znaš kako ti je Čejo, mi smo mnooooogo velika Crkva…

  Који сте то “ми“?

 20. @Иоанн Дубињин
  АМИН! О тим стварима ја стално говорим. Ови лажу како зину. И то као мала деца, да можеш одмах да их откријеш. А после се праве луди, јер им је савест спаљена тако да не осећају никакву моралну одговорност. А тако би хтели да буду српске месије! Без озбиљног и отвореног дијалога нећемо отићи нигде, истине се неће открити, остаћемо ушанчени.

  @ слободан млинаревић
  Наравно да појединачна геста не значе много, односно да не могу да поткопају оно што је неки начелни план. Но, проблем је што су католици кренули, са Другим ватиканским концилом, у корениту промену старих експанзинистичких и империјалистичких идеја. Мало је Јн. Павле Други опструирао одлуке и препоруке Концила, али се надамо да ће са Бергољом ствари отићи напред у што већем аплицирању одлука Концила. Но, о овоме (промени ватиканске политике) имам намере да напишем посебан текст. Чак ни православни талибани не мрзе толико овог папу као многи са Каптола!:)))

 21. @Зоран Ђуровић

  Тачно (видите, слажемо се у нечему) „Чак ни православни талибани не мрзе толико овог папу као многи са Каптола!:)))“, а ево и доказа, „Отпадници кују заверу против папе“ http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1878035/%D0%9E%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8+%D0%BA%D1%83%D1%98%D1%83+%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83+%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2+%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B5.html

  @Иоанн Дубињин

  Чејовић вероватно није „скинуо“ текст са оригиналних руских извора већ је преузео са „Борба за веру“. И мада сам у лошим односима са тим сајтом због његове отворене подршке педофилима у СПЦ, ради Истине, која је овде исражена у полуистини, а као што знамо, полуистина је гора него лаж, па да изнесем то, та је Чејовић вероватно вдашњи свој пост „скинуо“ са њиховог сајта који тамо у оригиналу стоји: „Тајни кардинали у РПЦ и СПЦ?“ http://borbazaveru.info/content/view/448/1/

  Мени је наравно жао, што су екуменистички талибани пожурили брже боље са осудама и етикетирањем.

 22. Зачетник и први „тајни кардинал“ РПЦ (?) био је Никодим Ротов и њему је предсказано: “Липсаћеш као пас, испред ногу твог папе!”, тако се и десило, пророчке речи о смрти митрополита Никодима (Ротовa).
  Тринаест година после ових речи Ротов креће пут Ватикана у аудијенцију код новог папе Јована Павла II. Препун жеља о скором заветном присaједињењу. Испунио је Ротов правило које важи за све и целивао папину папучу. После беседе која није дуго трајала Ротову је позлило, и он је склопивши колена пред папом издахнуо. Папа, јеретик прочитао је молитву над умирућим Ротовим.

  http://www.novinar.de/2009/01/09/lipsaces-kao-pas-ispred-nogu-tvog-pape.html

 23. @Зоран Ђуровић
  Саучешће због преране смрти доброг човека и твог често цитираног идола Зорана Петровића Пироћанца (сем тога и ташта ти је пироћанка)

 24. Једна од кључних књига ватиканско-хрватског империјализма, објављена у Бечу 1918. године на немачком и у Загребу 1943. на Павелићевом језику је дело Хрвата др Ива Пилара „Јужнославенско питање и свјетски рат – приказ цјелокупног питања“. У овој књизи се налази основна ватиканскохрватска тврдња о Србима: „Језгра јужнославенског проблема састоји се у томе, што се србство развило у јаки империалистички, једнако вјерски као и национални политички покрет, који иде за тим да подјарми и усише остале народе јужних Славена и да оснује своју властиту величину и моћ на развалинама сусједних држава“ (ово исто мисли и Зоран Ђуровић, говорећи да смо ми Срби талибани).

  У покушају превођења Срба на унију са Римом, а против Православних Срба који се томе опиру, води се борба од Средњег века до данас.

  И воде је разни људи, (нећу споменути Ђуровића јер је он највероватније „корисна будала“ на том послу) од квази-научника до назови-писаца, који се углавном налазе на платним списковима „сестринске цркве“ или њених верних Хрвата (довољно је сетити се црногорских усташа Штедимлије и Дрљевића, или Јеврема Брковића, вође „Дукљана“ у Црној Гори, који је у интервјуу „Гласу концила“ 1991. изјавио: „Ми смо првобитно били католици. To је познато. Онда нас је Сава Немањић, тај геноцидни Сава Немањић, једноставно поправославио… Црна Гора се мора вратити својим коријенима, својој аутокефалној цркви са елементима католичанства“).

 25. @ Славиша Лекић,
  Слушај распопе, не отварај више та твоја лажљива уста и не спомињи ми име; лепо ја кажем, а сви су могли и да виде, да лажете како зинете. Није моја ташта пироћанка него битољчанка, презивала се девојачки Поповска, зато што су јој сви до оца били попови (отац учитељ), а родну кућу јој је освештао владика Николај Велимировић, што је само један додатни ралог за пијетет који имамо према њему. Дакле, немој да баљезгаш.
  Лепо је рекао преп. Јустин Поповић: И волови живе на српској земљи па нису Срби! – Никаквог моралног кредита немаш да се називаш православцем и Србином јер си се раскрстио и рашчинио. Владика Николај, који је активно учествовао у екуменском дијалогу, нарочито са англиканцима, је хтео да Србе поенглези? Тако и ја хоћу да их покатоличим!:))) Да си ишта имао у глави, да си ишта могао да капираш, не би пљунуо на крштење које си добио у цркви Николаја и Јустина, цркви св. Саве. Зато, зачепи више ту твоју лажљиву губицу!

 26. @Зоран Ђуровић

  Тако је, нека изађе сав гнев из тебе, јер од Истине „и ђаволи верују и дрхте“!

  Из Цркве сте ви изашли својом апостазијом (одступништвом), а видећете како ћете у будућности проћи и како ће вас Српски народ прихватити!

  О каквој ти СПЦ говориш када ниси у њој!? Па тебе су шупирали баш они које си подржавао, твоји екуменисти од којих си „попио педалу“ са „бф“, и ти ћеш мени читати лекцију, бедниче!

  А што се тиче твоје таште (и то ме брига од куда је) већ си се сам хвалио „жена ми је пироћанка, а зна се, од куда је ташта од туда је и пироћанка :), тј. жена).

  Тако да можеш ти о папи и „ватиканском концилу“ писати колико ти је воља, јер те нико у Србији подржати неће, а овим „бесом“ си доказао да ипак радиш за ту организацију – ватикански талибану!

 27. Сви коментари, било на овом тексту или неком другом, који имају било какве личне увреде биће брисани а аутори тих коментара биће стављени на „црну листу“ (што значи да им коментари неће ићи без претходног одобрења, које може трајати и сатима).

  Поново позивам све на поштовање Другог и Другачијег, а посебно на поштовање породица коментатора.

  Хвала на разумевању,
  Александар Лазић

 28. @Славиша Лекић: Хвала на информацији која ништа не значи – јер, мада је на том сајту http://borbazaveru.info/content/view/448/1/ истоветни текст заиста могуће наћи, али –“Борба за веру“ се позива као извор на онај исти руски сајт на који се позива и @Vukman Cejovic – а на том руском сајту се такав тест не налази, као што сам већ показао. Осим тога, ако се наслов који наводите: „Тајни кардинали у РПЦ и СПЦ?“ (Тайные кардиналы….) потражи на претраживачу оног руског сајта: опет ништа. Дакле: зачарани круг (или боље речено: за…. хајде да будем пристојан: …витлавање).
  А сада о митрополиту РПЦ (Московска патријаршија)Никодиму Ротову (1929-1978): Појма нисам имао ко му је па тај – али хајде да погледамо: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BC_(%D0%A0%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2) – а ван тога:“….Анализ документов свидетельствует, что каким бы ни было его личное отношение к Римской Церкви, политика, проводившаяся Никодимом всегда была в русле внешнеполитической линии руководства СССР…“ – http://www.peoples.ru/state/religious_figure/nikodim_rotov/
  (толико руски разумете – не треба да преводим). Али, ни то није доста – јер, треба знати да је после убиства патријарха Тихона (1925 г.) и бестијалног прогона свештенства, рушења и уништавања цркава и манастира од стране власти СССР-а, Московска патријаршија постала тотално лутарско позориште КПСС-а, да су сви јерарси били што позатварани, што поубијани, и да од тада на даље нико у њеном жалосном патрљку (РПЦ) није могао постати ни обичан јереј ако није био бар сарадник/доушник “Органа – ГПУ/НКВД/КГБ“, а да су сви епископи, митрополити и патријарх били уједно и (тајни?) официри тих “Органа“. Оно, истина да РПЦ ни у времену Руске Империје није била претерано самостална (није смела имати ни патријарха, него је скоро 300 година на челу св.архијерејског синода стајао државни чиновник – Прокурор Св.Архијерејског Синода, подређен Императору), али ипак…. Немојте мислити ни да се после распада СССР-а РПЦ знатно осамосталила – не, јесте да се веома обогатила и увећала, али – сада се вратила, што се самосталности тиче, можда отприлике на онај ниво од пре 1920 г., с тим што форме ради има и патријарха.
  Да се вратимо на смрт оног Ротова у Ватикану: да ли је пољубио папину папучу, па се загрцнуо и умро, или не – то није битно. Битно је да он ни у ком погледу без дозволе својих претпостављених из “Органа“ ни нос није смео да ишмркне, а камо ли да води неку политику РПЦ у односу на екуменизам и Ватикан.

 29. @ Славиша Лекић,
  то што ме цитираш је рекао Марадона?:))) Заиста ти није добро, дијагнозу за твоју патолошку потребу да лажеш сам ти дао.

 30. Дивим се ингениозности аутора коjи рече ово о воловима!
  Али, не рече ли оно неко, да ни комунисти не могу бити Срби?
  Док се не поjaви неки валидан духовник са идеjoм, да ни „петооктобарци“ не могу бити Срби, сматраjте то моjим личним ставом, коjи je пракса до сада безброj пута доказала!

 31. @-Ioan Dubinjin
  Postovani brate duboki, tekst o tajnim kardinalima u ruskoj i srpskoj crkvi sam ja sam napisao i poslao Gospodinu Dimitrijevicu, koji je to objavio na „borba zaveru“.

  Dogovor je bio da navedemo ovaj ruski sajt kao izvor, ali vidim ima ovdje ljudi koji sve provjeravaju.

  Ipak, buduci da sam JA autor tog teksta, mora se priznati da je tekst GENIJALAN i prije svega prorocki. Molim vas napisite gdje sam ja u tom GENIJALNOM tekstu napravio makar jednu gresku.

  @Aleksandar Lazic

  Gospodine!

  Ja mislim da ovom Djurovicu nikakve opomene ne pomazu, on vrijedja li vrijedja i cini mi se da cemo prema njemu morati da preduzmemo drasticne mjere.
  Ja naravno ne volim nikoga da banujem, ali se bojim da cu ovog puta biti prisiljen.

  @Ioan Dubinjin

  Izvanredno zapazanje o Rotovu i moskovskoj parasinagogi. Da, bez dozvole citavog vrha ruske „crkve“, koji se drugim rijecima zvao „peto odeljenje KGB-a“ on nije mogao ni nos da obrise.
  Takodje je izvanredna primjedba da je stanje danasnje moskovske patrijasije isto kao i za vrijeme Lenjina i Trockog.
  Jedina razloka je u tome sto se za razliku od Lenjina i Trockog (Bernstajn judejski mesija-kako su ga neki Jevreji smatrali) Putin i Mdvedev predstavljaju kao pravoslavni hriscani i sto su zbog tog blefiranja i rada svoje tajne sluzbe uspjeli da obore najaci bastion pravoslavlja „rusku zagranicnu Crkvu“.

  Tako da bih vas dopunio, ruska Crkva je danas u mnogo gorem stanju nego 1920 godine.

  Nadam se da cete se sloziti sa mnom kada kazem, da Vatikan kontrolisu iste snage koje su izvele oktobarsku revoluciju.

  Trenutno pripremam jedan divan tekst o tome, koji ce moj brad Dimitrijevic uskoro objaviti na svom sajtu „borba za veru“.

 32. Ови наши, новопојављени мускетири, изгледа, да су помислили, да су нашли сајт на коме се могу буљувати ЛАЖИ у неограниченим количинама! На њихову несрећу, наиђоше на господу Дубињанина и мог најдражег јеретика. А на нашу срећу! Изгледа, да споро схватају, да на овом сајту ЛАЖИ не пролазе! Да има ко, да провери. Још кад открише, да Зоран Римски, има сајт на коме човек написа све о себи и на коме се види, да има чиме и да се похвали, бедаци стигоше, да УТВРДЕ његову највећу ЛАЖ, по питању порекла супруге. Непоштовани мускетири, можете само да му завидите, на каријери, на знању, на сликању, на супрузи, на деци, практично НА СВЕМУ. Неко паметан ми рече: „Непросвећена вера је 100 пута гора од невере зато што помућује разум.“.

 33. @Dragan

  Kazes da je Dzems Bond bio okruzen mladim damama a ja sve okruzen njemackim babama. E pa brale, ja sam okruzen mojom suprugom koja je 20 godina mladja od mene.
  Sto se tice ono „zigolo, stare babe“ ti si ocigledno neupucen, vidi se da ne poznajes branzu. Usluge zigola najvise traze zene izmedju 30 i 50 godina, nikako stare babe. ima doduse i koja vitalna starka, ali 90 posto pacijentkinja su zene izmedju 30 i 50 godina.

  Eto toliko da znas, da ne lupas vise bez veze.

 34. @ Иоанн Дубињин

  Одлично запажање, можда најбоље од како пратим сајт „Стање Ствари“, али не заборавите да о Ротову постоје и тенденциозни сајтови и википедије који пишу по задатку.

  Замолио бих Вас, ради бољег разумевања проблематике која уопште није наивна, прочитате и мој текст који написах још 2013 год. на Светог Пророка Илију (великог Старозаветног ревнитеља), видећете ко је наследник Ротова… Текст носи наслов:

  „Сиромашна Црква за сиромашне и богати патријарх за корупционере“
  http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/siromasna-crkva-za-siromasne-i-bogati-patrijarh-za-korupcionere/

  Заиста нисам знао да је текст који приложих са „Борба за веру“ писао В. Чејовић, али, господине Дубињин, ви сте се дотакли једне теме овде коју ја нисам помињао: „… да РПЦ ни у времену Руске Империје није била претерано самостална (није смела имати ни патријарха, него је скоро 300 година на челу св.архијерејског синода стајао државни чиновник – Прокурор Св.Архијерејског Синода, подређен Императору)“, и то је тачно. Јер, много сам времена утрошио да пронађем праве катакомбнике у Русији. Знао сам да постоје, али ништа даље. Кад год бих дошао до неког податка, испречавао би се зид тајне и тишине. Када сам најзад пронашао те људе, схватио сам: они су међу нама, али их не можете препознати. Јерархија постоји, присутно је пуно Ап. прејемство, али их нема у јавности. Прави катакомбници!

  Пострадали су од Бољшевика, али њихово страдање је отпочело за време Ивана Грозног, то су ми сами су објаснили: „На Руси – в 14-15 веках во времена царя Рюрика (Иоанна Грозного). Много крови пролил зверь этот, очень много“, тако, они који су подлегли световној власти отпочели слугарење, а на уштрб Цркве, световним владарима. За то је Православна Црква кажњена „Октобарском револуцијом“ 1917 год. и појавом јереси сергијанизма присутној до дана данашњег у Руској Цркви, где рецимо и Патријарх Кирил своју архијерејску службу подређује Кремљу и световној власти, што опет дотакох у тексту чији Вам линк приложих.

 35. Postovani oce Lekicu, blagodarim na komplimentima za moj tekst o tajnim kardinalima, koji je moj veliki postovalac brat Dimitrijevic objavio na svom sajtu „borbazaveru“

 36. Prvo sam se nervirao mnogo što redakcija dozvolja ovog „Cejovica“, ali ispada nešto dobro od tog njegovog hvalisanja i narcisoidne samozaljubljenosti: Opisao nam je kako funkcioniše Borba za veru i da je to sajt Vl. Dimitirijevića, što smo svi sumnjali ali nismo mogli da dokažemo.

  A o tome kako napišu tekst pa stavi kao izvor neki ruski sajt, besramno, besramno… Istinski pravoslavci? Borbaši za veru? Dno dna!!! Stidite se

  „Bolje ti je izgubiti glavu. Nego svoju ogr’ješiti dušu“

 37. @ Иоанн Дубињин
  Драги господине, генерално Ваш приказ полоожаја Руске цркве под комунизмом, сасвим ми је прихватљив, тешко би га на тако малом простору неко прецизније дао. Две примјбедбе: од којих за једну имам аргументацију, а за другу дјечачки идеал кога се не одричем и на Цвијети 2015.
  Чуди ме да не знате за митрополита „лењинградског“ Никодима (Ротова) који је у Руској цркви од 1960. био оно што је Иринеј Буловић код нас од 1990., дакле доносилац најважнијих одлука, само по чину нижи од патријарха, кадровик (његови ученици су многи садашњи руски архијереји, укључујући и садашњег патријарха Кирила)… Из чланка који прилажем виде се и његове заслуге за цркву (обнова руског атонског монаштва) и превазилажење Вашег описа, рецимо у „теоретском“ разликовању „назадног буржуоског“ и „наприједног револуционарног“ атеизма!
  http://www.blagogon.ru/digest/102/
  У склопу „миротворачке политике“ СССР-а (дакако ни друга страна у хладном рату није била наивна и невина) од 1960. је укинут антиекуменистички став диктиран Стаљином и кренуло се у велику пропаганду екуменизма, а тиме и наводне слободе вјероисповести код Совјета (све се дешава кад Хрушчов обећава да ће приказати послиједњег попа на ТВ и када терор над вјерујићима опет добија размјере 20их и 30их година, при чему је митрополит Никодим успио да понеког спасе). Али он јесте био филокатолик и наметнуо је Руској цркви intercomunio (заједничко причешћивање са католицима). То није било тек извршење партијских наредби. Баштинио је много и од „литургијске праксе“ лењинистичких антитихоновских „обновљеника“ и „живоцрквеника“, која је унијела велику смутњу при обнови црквеног живота у Русији (И код нас преведена књига Н. Балашова с предговором, из неких разлога, недавно поново на интернету објављеним епископа бачког) Патријарх Алексеј Други, оштро је пресјекао новообновичељство у Московској патријаршији, а садашњи патријарх Кирил се прије ступања на трон морао зарећи да промјена у богослужбеној пракси неће бити. И сада је владика Никодим у средишту пажње руске црквене јавности, јер се распао изборни блок патријарха Кирила, један од његових промотера протођакон, модернистички мисионар, Андреј Курајев, покушавајући да измјени однос РПЦ према хомосексуалности оптужио га је да је био геј итд.
  Да не би наши преревнитељи не би ликовали да напомјенем само да су и ђед и отац садашњег патријарха били логораши, ђед два пута, а отац ни мање ни више него под оптужбом да је хтио да убије Стаљина.
  Вама као старобреднику можда је из овога мало јаснија ситуација и у СПЦ, између „новатараца“ и „зилота“; први су се ухватили Балашова и врсног католичког језуитског познаваоца источних литургија Р. Тафта и направили од тога једну јевтићевску смјесу, други још праве одговор (највише је у томе правцу отишао архимандрит др Никодим Богосављевић, остали су задужени за издавање анатема и породичних анамнеза).
  Друго, у вријеме митрополита Никодима, патријарх без стварне власти, бивши логораш, био је велики молитвеник Свјатејши Пимен. (Он је оставио тестамент да промјене календара и богослужења не смије бити и то му је, ван молитве, готово све што је изрекао). Негдје, 1973, чини ми се, као петогодишњег дјечака на доксологији у бгд Саборној цркви, као једино дијете, патријарх Пимен ме је благословио. Црква је била испуњена претежно госпођама из руске емиграције, једна ми поклони смарагдни крстић. Успомјена торжанства и достојанства у мучеништву и сад ме напаја. Не бих турску пару дао на приче о папи, а још мање новаторцима и зилотима, да не вјерујем да мученици, а не политичари и дијалектичари, чине да пуна Духа Светога обитава Христова Црква.

 38. Ево још линкова о тајним кардиналима у РПЦ (и запамтите, ово сада невезано за никакав зилотизам, већ је реалност)!

  Наслов је: Римски папа у борби за (да придобије) Москву

  Секта тајних кардинала у РПЦ представља унутрашњо-православну елиту Никодимовца. Они покушавају да изведу „сакралну“ акцију -скрнављење Русије од Папе

 39. На овом линку, посебно је обрађена Иларионова улога: http://www.portal-credo.ru/site/?act=comment&id=1726

  нешто и o Ротову: http://funeral-spb.ru/necropols/nikolskoe/nikodim/

 40. @Mali pomocnik Bate
  Brate, kako ti nista ne kapiras. Nije sajt „borbazaveru“ sajt Gospodina Dimitrijevica, nego sam ja taj sajt posle prestanka rada sajta „ihtus“ organizovao, zajedno sa nekim emigrantima iz USA.
  Prvo smo organizovali sajt „gazimestan“ gdje smo ove justinove ucenike rastavili na proste cinoce, pa smo poslije presli na sajt „ihtus“ i konacno sam odlucio da osnujem sajt „borbazaveru“ gdje me je veoma podrzao moj stari prijatelj Gospodin Dimitrijevic, kao i trojica vladika SPC, koji upravo ovih dana treba da se odvoje od SPC zbog jeresi ekumenizma i da se prikljuce istinskoj pravoslavnoj Crkvi.

  Zelio bih ovom prilikom da se javno zahvalim mome bratu i publicisti Gospodinu Dimitrijevicu i kazem „na mnogaja ljeta“ (tri puta).

  O tom spektaklu, koji ce se uskoro odrzati ne bih htio mnogo da pisem, jer to zaista treba da bude spektakl i IZNENADJENJE.

  A sta ste vi ekumenisti ocekivali, da mi sjedimo i cutimo. Neeeee, mi smo se takodje organizovali i vi cete tek cuti za nas.
  Kao sto cete cuti i za nasu bracu iz Rusije, koji spremaju neka slicna iznenadjenja.

  Doslo je vrijeme za obracun kod „OK-korala“.

  Ekumenisti, j******* jeza.

 41. Cejovicu, nisam ti ja ekumenista. Daleko od toga.

  Ali, ti napisa lepo

  Trenutno pripremam jedan divan tekst o tome, koji ce moj brad Dimitrijevic uskoro objaviti na svom sajtu „borba za veru“.

  a sad

  …ja sam taj sajt…

  Pa dogovori se ti sa sobom i sa Vladom Dimtirijevićem čiji je taj sajt?!?!

 42. @µali pomocnik Bozic Bata
  Dragi brate, veoma me raduje sto nisi ekumenista a sto se tice sajta „borbazaveru“ stanje stoji ovako.
  Glavni urednik sajta je Gospodin Dimitrijevic, bolje receno on je generalni direktor sajta a ja i jos jedna grupa od oko desetak ljoticevaca i cetnika smo vlasnici sajta, mi pomazemo sajt na sve moguce nacine i tri puta se godisnje sastajemo i pravimo smjernice za dalji rad.

  Znas, ja nisam htio ovo da objavljujem, ali mislim da je zrelo vrijeme da igramo otvorenih karata. Dakle, sajt je NAS.

 43. Zasto sam nagovorio brata Vladu Dimitrijevica da stavimo posle teksta ruski sajt (toboze kao izvor)?

  Pa zbog moje licne skromnosti, jer ja ne volim da se hvalim i posto je tekst STRAUBALAN, rekoh Vladi „Vlado brate, objavi ti ovo pod tvojim imenom.“ On rece „Vule mili, to ne dolazi u obzir.“

  I tako drz ne daj, on hoce da se stavi moje ime a ja mnogo skroman, ne volim slavu zemaljsku, rekoh, hajde da stavimo neki bratski ruski sajt, jer ne volim da budem slavan i da me ljudi tapsu po ramenima.

  Eto, tako je to bilo.

 44. Заиста сте ****** достојни дивљења:))))

 45. Sto je ovo Djurovicu, ja misljah da ste vi doktori teologije i ekumenisticki nastrojeni intelektualci, ljudi kulturni, finih manira, misljah da vi ne psujete kao mi ziloti talibani, kad ono Djurovicu vi reagujete drugacije, ponasate se cudno, vristite, vrijedjate, psujete.

  Vi, koji ste toliko izvjezbani u medjuvjerskom dijalogu, vi koji ljeb zaradjujete tim dijalozima.

  Ne znam kako da shvatim ovo vase ponasanje. Mozda je to zbog punog mjeseca.

  Ili smo vas necim u zivac potrefili.

 46. @Александар Живковић
  Питам се, чему Ваше паметовање и надгорњавање са знањем у односу на господина Дубињанина, када су нас овде напали мускетири, швалери, истински православци? Посветите се мало ућуткивању мускетира на овом сајту! Нема смисла, да свима и свакоме саопштавате, „у праву сте“! То је само на први поглед учтиво. Овде се натежемо са полуписменим генијалцем, који није упознат, да се господин пише малим словом. О томе, да нас силује са специјалном латиницом и то са објашњењем, да није способан, он ГЕНИЈЕ, да притисне дугме и промени слова на тастатури, питам се, шта се може мислити и рећи. Успео је, да обрука и Димитријевића! Питам се, да ли Димитријевић зна шта овај ГЕНИЈЕ пише и како га својата. Можда човека, мислим, Димитријевића треба и обавестити, како би знао са ким се дружи и чији сајт уређује.

 47. @Slobodane Mlinarevic
  Vi Gospodine kazeste sledece: „kada su nas ovde napali musketiri, svaleri, istinski pravoslavci“ i sve slicno u tom tonu i onda „UPOMOC BRACO NE MOZEMO VISE, UPOMOC“. Sto se to sa vama cini Gospodo, pa zar mi ne diskutujemo. Mi hocemo medjureligioznu diskusiju a vi vristite „UPOMOC, PECE NAS“.

  Gospod je rekao da se takav rod izgoni samo postom i molitvom, pa umnozite post i molitvu. Sta drugo da vam preporucim.

  A to sto Gospodin pisem velikim slovom, pisem pa sta. To je moj stil pisanja, mogu pisati G kako god hocu a Vi se Gospodine naviknite da me citate onako kako pisem. Ako Vam se ne svidja onda me nemojte citati. Dakle i dalje nastavljamo Gospodin sa velikim G.

  To je znak posebnog postovanja prema Vasoj licnosti. Ja Vas mnogo postujem pa ste zato Vi za mene Gospodin sa velikim G.
  Molim Vas potrudite se da ne iznevjerite moje postovanje.

  I molim Vas, prestanite vec jednom da psujete i da vristite.Sta ce ovi ziloti i talibani pomisliti o Vama Gospodine.

 48. Ovi su prokuvali!

 49. gospodinE mlinaricU, moliM vaS, nA kojE dugmE dA upreM, dA bI mI iskocilA cirilicA?
  stO sE ticE pisanjA gospodiN sA velikiM g, tO jE zboG togA stO sE u njemackoM jezikU svE imenicE pisU velikiM slovoM, pA jA malO deformisaH svoJ pravopiS, ali presudnO za velikO g bijasE postovanjE premA vamA.

 50. Ko o чему, ja oпет о „петооктобарцима“!
  Ако су, по некима, зилоти грешници, колико ли су тек грешни „петооктобарци“, коjи нам 15 година силуjу и убиjajу маjку Србиjу!
  Спаса нам нема, све док се грешници не покаjу и док их за злодела коja учинише и коja joш увек чине, не стигне праведна Божja казна!

 51. Аман, Чејовићу, књиге у руке и доста са малтретманом.
  Пост је, чоче. Што узмогнеш, чућемо хошеш ли.
  Онај Данило Зилот што је побјега из Карејске испоснице не зна Житије Светог Симеона од Светог Саве. Како је Свети Сава три пута погружио Немању???!!! А преноси аброве ка да није дао завјет ћутања него логореје. Ово је сајт који се труди да буде озбиљан и не можеш бесконачним надмудривањем да покријеш оно што имаш…psedulogiu fantasticu. Само је још више откриваш. И још си нашо тему о Јасеновцу да зачињаваш пошалицама.
  “ Поп грјешника за гријехове пита
  да га ђаво није превластио,
  а овога још нијесам гледа,
  да је попа исповједио.“

 52. Aleksandre, nesto si pobrkao. Ja nigdje nisam pisao nikakvu pjesmu ili posalicu o Jasenovcu. Gdje sam ja to na temi o Jasenovcu uopste pisao?

  I odakle tebi ova pjesma uopste?

 53. I cemu ta pritrasnost?

  Za ostale je slobodna diskusija pozeljna, a za nas istinske pravoslavce je diskusija „nadmudrivanje“.
  Ako mi ne smijemo da diskutujemo onda recite pa da znamo.

  Lijepo cemo se onda povuci iz svih diskusija, ali da se zna, da istinski pravoslavci ne smiju da zastupaju svoja gledista, dok pripadnici svetskog saveza crkava, pobornici ekumenizma i advokati rimskog pape to mogu i to uz vrijedjanje, psovanje i sve ostale vulgarnosti.
  Fino to recite pa da znamo na cemu smo.

  I budi ljubazan, kod opisa mojih dusevnih boleti koristi srpski jezik, da bih mogao da te razumijem i eventualno pristupim terapiji. Mozda time napravis i neko dobro djelo

  A sto se tice oca Danila, pitaj njega sto te interesuje, on ce ti sigurno to izvanredno objasniti.

  To sto on ne cuti je zbog toga jer je ovo vrijeme izdaje pravoslavlja, kada i kamenje mora da progovori.

  Danas se cutanjem izdaje vjera pravoslavna. Cutanjem i KVAZI INTELEKTUALNIM SAUCESNISTVOM.

  Mi smo sa time raskrstili, mi smo raskrstili sa SPC za nas je SPC JERES i svjesni smo da ce Hriscani biti gonjeni, ismijani itd.

  Nama je cast da budemo gonjeni i ismijani.

  Cast brate, zato banujte, skidajte tekstove, udruzite se svi skupa i zabranite nam „nadmudrivanje“.

 54. Па, ово је тема управо о Јасеновцу, а не о твојим сексуалним подвизима.
  А, пјесма ми онако паде напамет, из Горског вијенца, аветињо, не брукај се.
  @ Слободан Млинаревић
  Немам ја проблем, господине, да одбрусим тим назови мускетарима. Нијесу они случајно напали „Стање ствари“, као што није ни онај „Пастер“ (Слађана Велков са својом три пута поновљеном Хипократовом заклетвом, као случајним познавањем сопственог демантија Печату, који није ни објавила итд).
  Некада такве морате пуштити да покажу праве намјере. А ови „истинити“ су пуни новца и ми можемо да се нервирамо колко забадава, све те њихове работе Велики брат плаћа, свјесни они тога или не. Видите шта им смета? Уједињење руске цркве? А Руску заграничну цркву је амерички сенат држао као своју организацију пријетио Русији око Духовне мисије у Јерусалиму (Императорског руског православног друштва) као америчке својине. Божјом вољом раскол се надвлада.
  Сад би узгред да облате и Владу Димитријевића, с којим се не слажем у много чему, али који свакако има своје мјесто у Цркви и не може да буде екскомунициран због става Атанасија Јевтића да је „незнавен“. У Русији сада и модернисти и конзервативци имају мјесто у цркви, сви се са поштовањем односе према Патријарху итд, код нас се не одгајају ни монаси који би требало да буду елитни. Једнорог, Деда Ђоле, Ви, сви сте имали виспрене коментаре, дијалог је могао да буде плодоносан. Али прилике су такве… и нијесу за њих криви јединствени „истинити“ у историји Цркве који су се дупло , Боже ме опрости крстили, односно раскрстили, но и званична Црква која нпр. не би смјела сада да објави Ваш на историји, посебно нашој, утјемељен став о улози Ватикана (радови академика Радонића, Новака).

 55. Ne smeta nama ruska crkva, da je to istinita Crkva, nego nam smeta svetski savez crkava, koji kontrolisu zreci novog svetskog poretka i kroz koji se propagira jedna nova vjera noahisticka.

  Daj da pisem malo o toj noahistickoj vjeri, ili cete me banovati kao antisemitu?
  Mozda bi malo znanja o noahistickoj religiji pomoglo ljudima da shvate zasto se pale svijece po sinagogama i zasto se rimski papa i patrijah Irinej zajedno mole sa judejcima. Ili vi mislite da je to tek tako, puka slucajnost, izraz tolerancije i zelje za mirom u svijetu..

  Smeta vam to sto su odredjene americke institucije pomagale rusku zagranicnu Crkvu, koja je bila gonjena a ne smeta vam sto odredjene americke i jevrejske institucije kontrolicu svetski savez crkava i sto je „ruska“ parasinagoga organski clan tih antihriscanskih organizacija. Ne utopi li se ruska zagranicna Crkva zbog toga da bi zajedno sa moskovskom patrijasijom postala organski clan tih americko judejskih internacionala?

  Vi znate da je Adolf Hitler pomagao rusku zagranicnu Crkvu i da su jereji ruske zagranicne Crkve blagosiljale pohod Hitlera na crvenu judeo boljsevicku azdaju, koja je gutala zivote pravoslavnih hriscana, pa je li zbog toga ruska zagranicna Crkva bila anticrkva a crvena moskovska patrijasija na celu sa Staljinom i dinastijom Kaganovic je bila Crkva?

  Sveti i netrulezni Svetitelji Hristovi, Sveti Jovan Sangajski i Sveti Filaret Voznosenjski, cije mosti se kriju, nikada nisu priznavali Blagodat moskovskoj patrijasiji, jer je ta organizacija od njenog pada pod komunisticko ropstvo prestala biti Crkvom.

  Nama zilotima smetaju samo dvije stvari i to: clansvo u svetski savez crkava i zajednicko sasluzivanje sa jereticima i pripadnicima drugih religija.

  Samo nam ove dvije stvari smetaju i ako se samo ove dvije stvari izmijene, mi cemo se svi vratiti u SPC.

  Ali, ovo se nikada nece desiti, voz je otisao predaleko, avetinjo, nemoj da se brukas, no izadji iz jeresi, ti bi bar trebao da znas gdje se nalazis, bez da te ja ucim.

  I knjigu u ruke i citaj sta su sveti Oci ucili, kako treba da se ponasamo u vezi jeresi.

  Sto se tice gospodina Vladimira Dimitrijevica, ono sa tekstom je bila sala. Niste valjda toliko zastranili da ne mozete salu da prepoznajete.

 56. @Vukman Cejovic
  Цејовицу, покушајмо поново. Не сметају овде твоје мисли. Смета, што у виду коментара, које бесконачно понављаш, узурпираш простор за коментаре. Тврдиш, да се озбиљно бавиш православљем, зар је могуће, да твој „генијални“ мозак, није у стању, да напише ауторски текст у коме ће изнети у озбиљној форми све оно што покушаваш, да нам саопштиш кроз коментаре. Овако су ти мало разбацане мисли, реченице, правопис, па је, бар мени, тешко, да пратим твоју „генијалну“ мисао. Мораш и да схватиш, да ниједан геније, није у своме времену СХВАЋЕН. Сигуран сам да ће Уредништво, радо објавити такав текст, а ја ћу моћи, да га пренесем у ПЦ и натенане проучим.
  У последњем коментару нам саопштаваш, да се повремено и шалиш? Па како ми, који мислимо, да ти озбиљно пишеш о „иситнском православљу“, да знамо, када се шалиш, а када пишеш озбиљно? Зато је ауторски текст, прави начин, да нам нешто од твоје „генијалности“ пренесеш. Или ниси способан за тако нешто, па нас давиш коментарима у кратким рафалима?

 57. Konacno gospodine Mlinarevicu (gospodin sa malim g, sto ne znaci da Vas ne postujem) da i Vi pocnete normalno da pisete, bez histerije.

  Vrlo bih rado objavio autorski tekst, ali gospoda urednici to nece objaviti, pa necu da se naprezem bez veze.

  Objavio bih autorski tekst u kojem bih veoma detaljno objasnio noahisticko ekumenisticku religiju i gdje bih VEOMA DETALJNO objasnio zasto je ovim jereticima u SPC ekumenizam toliko vazan.

  Takodje bih veoma detaljno objasnio ucenja Svetih Otaca u vezi ekumenizma i zajednickog sasluzivanja sa jereticima.

  Taj autorski clanak bi se sastojao, recimo iz tri djela, pa ako gospoda urednici obecaju da mi tekst nece kastrirati i da ce ga objaviti, ja cu to rado da uradim.

  Ovako, da trosim dragoceno vrijeme da bi mi oni to obrisali, ne pada mi na pamet.

  U svakom slucaju planiram pisanje jedne knjige o jererticima iz kvazi pravoslavnih crkava, koja ce se zvati „SPECIJALCI“ i ta knjiga ce biti moj doprinos narednom zasijedanje sve jeretickog „pravoslavnog“ sabora od kojih ce se normalnim pravoslavcima svaka dlaka na tijelu najeziti.

  U toh knjizi ce biti objasnjenje metode djelovanja specijalnih agenata u kvazi pravoslavnim crkvama (judeiziranih kvazi episkopa) i bice objasnjeno ono u sta oni vjeruju.

  Gospod je rekao da ce Crkvi dati ljude koji ce raspoznavati duhove.
  Citav svoj zivot sam se bavio izucavanjem judeo masonerije (preko 25 godina) imao izvanredne ucitelje (najbolje poznavaoce ove materije u svijetu) i Slava Bogu, imam taj dar da raspoznajem ove duhove koji stoje iza ekumenizma.

  Ne dao Bog srpskim ekumenistickim vladikama da imam neku politicku moc, sto bih im napravio..

Оставите коментар