Миодраг Зец: Једино Срби верују да је комунизам могућ (видео)

Миодраг Зец

Миодраг Зец

Професор економије на Философском факултету у Београду др Миодраг Зец гостовао је у емисији „Наша прича о економији“ Краљевачке телевизије и тамо се осврнуо на бројна питања – од стања у српском друштву/држави, преко питања зашто пада руска рубља, па до буџета Србије.

„Србија се третира као неко вашариште у коме свако хоће некоме нешто да отме: богати сиромашнима, једна социјална група другој – ови се радују кад неком смање пензију а сутра дође ред и на њих… Студенти Филозофског факултета нису поставили кључно питање: зашто је Србија земља која најмање издваја за образовање, не само у Европи него и у региону? Зашто се у српском буџету даје више за казне које чини некомпетентна администрација – која губи све могуће спорове – него што се издваја за образовање? Зашто је у српском буџету за преваре у банкама потрошено милијарду евра, толико коштају преваре у банкарском систему, а немамо услова да решимо [лечење] тешких болести“, рекао је професор Зец.

За даље одговоре на питање које је др Миодраг Зец сам себи поставио – „зашто сам узнемирен“ – погледајте цео интервју који је снимљен крајем новембра 2014.

(Стање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2ZUCategories: Преносимо

3 replies

  1. Какве везе има наслов „Миодраг Зец: Једино Срби верују да је комунизам могућ (видео)“ са текстом? Као да је таблоидни наслов?

  2. @ слободан млинаревић

    Нема никакве везе са текстом, који је са почетка приче и који је прекуцан. Али има везе са целим видео записом. АКо не верујете на реч, преслушајте – како и што предложисмо – цео запис. Није додуше рекао Срби, али рекао је „друштво у Србији једино верује, чак ни у Русији не верују…“, што је свакако рогобатно за наслов.

  3. Са великим закашњењем, пропустих да се упитам, како професору не паде на памет, да у Русији потоји Комунистичка партија, да је у Кини слично, а има још неких- У том смислу је јасно, да се таква глупост професору НЕ СМЕ ни омаћи.

Оставите коментар