Владимир Путин: Љубав је основ живота и постојања

(RT.com, 7. 11. 2014)

Владимир Путин је познат по својој оштрој духовитости, али размишљања о љубави су нешто ново. У неочекиваном коментару у петак, руски председник је говорио о “смислу живота” рекао је да је за њега генерално љубав та која је важна.

Владимир Путин (Фото: RIA Novosti Mihael Klimentiev)

Владимир Путин (Фото: RIA Novosti Mihael Klimentiev)

Кратко се удаљивши од политике Путин се упустио у филозофско објашњавање да је “вишеструка љубав” у основи сваке активности и смисао постојања.

“Љубав је основ нашег читавог живота и постојања”, рекао је Путин на пријему поводом 15. конгреса Руског географског друштва.

“То је љубав према породици, према деци, према домовини. То је вишеструка љубав и она лежи у основи сваког нашег понашања”.

Путин је председавао Управним одбором Руског географског друштва, изразио је наду да ће “заједнички рад” помоћи да се појача љубав према домовини.

“То је управо главни приоритет који сви ми морамо да тежимо, и ја сам апсолутно сигуран да ћемо у томе успети” – додао је.

Путин је дуго говорио о неопходности да привуку већ интерес младих Руса према географији, додавши да то “може бити једна од најинтересантнијих тема у школи”.

Председник је саветовао да се покрене Национални квиз из Географије, да би се проверило знање на овом пољу.

За ФБР превела Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

(ФБ Репортер, 8. 11. 2014)Categories: Преносимо

Оставите коментар