Александар Вучић у Лондону: Радио сам у гвожђарској радњи код Индијца за две фунте на дан

Пред пуним амфитеатром Лондонске школе економије премијер Србије Александар Вучић је одржао говор на тему „Поглед у будућност – Србија и Западни Балкан у Европској унији“.

Он је на почетку подсетио присутне како је радио у гвожђарској продавници у Лондону код једног Индијца за две фунте на дан.

vucic-lse

„Ви сте у бољој позицији“, рекао је српски премијер окупљенима.

Током обраћања студентима, српски премијер је истакао да заједно морамо поново да изградимо регион као место у коме влада слобода и напредује отворено друштво, саопштила је Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима.

„Али за мене највећи изазов у региону није политичког већ економског карактера, зато што су економске тешкоће те које бацају мрачну сенку на наша стремљења, нагласио је Вучић.

„Мислим да политика више није тако важна, економија је та која дефинише будућност Западног Балкана“, рекао је Вучић на почетку предавања на Лондонској школи економије (ЛСЕ).

Он је додао да је Србија прва у региону спровела фискалну консолидацију без икакве спољне интервенције, како би успешно превазишла финансијске тешкоће.

Вучић је рекао да је српска полиција ухапсила све одговорне за напад на албанске пекаре и посластичаре. Он није желео да говори о инциденту са албанским дроном на утакмици, али је истакао да ће српски и албански лидери коначно срести након 68 година.

„Сваког дана мењам сам себе, напредујем. Ми нисмо идеални, али покушавамо да Србију учинимо бољим местом“, рекао је Вучић.

Српски премијер је рекао да је Србија посвећена евроинтеграцијама, али да неће никога молити.

„Никога нећемо молити да нас прими. Спровешћемо реформе како би смо заслужили чланство“, истакао је Вучић.

Он је изјавио да нико није недодирљив и да се нико неће богатити на рачун државе.

Након уводног дела присутни постављали су питања премијеру Србије.

„Нема цензуре, лако ме је нападати због моје прошлости“

Вучић је упитан за цензуру у медијима рекао да у Србији нема цензуре и да је њега лако напасти због његове прошлости.

„Чујем озбиљне оптужбе за које не постоје докази“, рекао је он.

На питање какви су односи Србије и Албаније, Вучић је изјавио да су ти односи добри, а да је инцидент на утакмици Србија-Албанија изазван беспилотном летелицом са заставом.

„Чак је и УЕФА одлучила да Србији додели три бода, јер је инцидент изазвала застава“, рекао је Вучић.

Он сматра да треба да Србија и Албанија треба да се усредсреде на повезивања у економском смислу, а да се мање говори о ранијим односима две земље.

Као доказ помирења Србије и Албаније, навео је поновно успостављање лета Београд-Тирана.

Што се тиче посете Владимира Путина Београду, Вучић је рекао да је Русија имала велику улогу у ослобађању српског главног града у Другом светском рату.

Вучић је нагласио да је Србији важно да одржи добре односе са Русијом, али да то неће утицати на њен циљ придруживања ЕУ.

„Није истина да немамо јасан правац у спољној политици. Држимо се стратешког циља, а то је чланство у Европској унији“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је потписан уговор са Русијом о изградњи Јужног тока, али да „нећемо почети са радовима  због проблема између Русије и ЕУ“.

Премијер је изјавио да је веома поносан на компанију „ЕрСрбија“ и сматра да је она најбоља авиокомпанија у региону.

Он је рекао да су за развој Србије кључни аутоиндустрија, рударство и ИТ сектор.

На питање о визном режиму с Великом Британијом, Вучић је рекао да је Београд више пута тражио ублажавање тог режима, и да ће то опет сутра тражити када буде разговарао с представницма британске владе.

Међу присутнима су били Тим Џуда, дописник лондонског листа Економист, а у првом реду је виђен Ветон Суроји, косовски политичар.

Предавање на Лондонској школи економије је трајало око сат времена.

Вучић борави у дводневној посети Великој Британији, током које ће имати и сусрете са представницима британских компанија заинтересованих за улагање у Србију и учествовати на Економском самиту.

Вучић ће се састати и са британским министром спољних послова Филипом Хамондом и градоначелником Лондона Борисом Џонсоном.

Никола Сандуловић упао са адвокатом на Вучићево предавање

Предавање премијера Александра Вучића у амфитеатру Лондонске школе економије прекинуо је Никола Сандуловић, који се представио као председник Републиканске партије и саветник Зорана Ђинђића.

Сандуловић је са својом адвокатицом, која је седела крај њега, покушао да полемише са Вучићем док је у руци држао некакав диск. Прекидан смехом из публике, на српском језику је рекао како су избори били нерегуларни. Његова адвокатица је потом повишеним тоном изјавила како је Вучић „претио Сандуловићу“.

Вучић је одговорио да Сандуловић никада није био асистент Зорана Ђинђића, како се представља.

– Драги пријатељи, могу да кажем да је ово изванредан политички поклон за мене. Цела Србија зна ко је овај човек – рекао је Вучић.

Сандуловић је некада радио у обезбеђењу премијера Зорана Ђинђића. Сандуловићу је 2010. године у Земуну постављена бомба под аутомобил. Он је повређен експлозији и детонација га је избацила из аутомобила, док су тројица његових пријатеља лакше повређени. Тада је изјављивао да иза напада стоји „голубарска мафија“.

(Танјуг/Блиц)Categories: Вести над вестима

3 replies

 1. На дан или на сат? Сумњам да је у Лондону неко радио за две фунте на дан било који посао, неко је изгледа много читао Оливера Твиста.

 2. lazeeeeeeeeeees Vuckoooooooo… ostavku daj izdajniku *******…
  ako je Kosmet Srbija, sto ne uhapsis zlocinca i monstruma Haradinaja!!! najobicinje si **** *****!!

 3. „Он је на почетку подсетио присутне како је радио у гвожђарској продавници у Лондону код једног Индијца за две фунте на дан.“
  А одакле му, уопште, паре да дође у Лондон да се школује?
  Ко му је то обезбедио, будући да школовање није бесплатно као што је било
  у време док се школовао у СФРЈ?
  У гвожђарској радњи је могао да ради за џепарац, а све остало –
  школарина, станарина, одевање, обување, храна, култура…- све то му је било
  обезбеђено!

  И што је врло чудно: држи предавање на економске теме, а он је дипл. правник?!

  Драган Славнић

Оставите коментар