Постаните донатор-сувласник Стања ствари!

ss-face-240Српско „Стање ствари“ излази пред своје читаоце и сараднике са новином у нашем медијском простору: жеља нам је да они који читају, коментаришу и стварају „Стање ствари“ постану истовремено и његови (су)власници! Тиме би читаоци и коментатори – од пасивних – постали активни учесници и преузели свакојаку одговорност за ово парче, надамо се истински, слободне српске (медијске) територије.

Имајући у виду да је „Стање ствари“ замишљено као независан српски пројекат, независан – од страних влада али и од домаће, од било којих финансијских и иних центара моћи, политичких и безбедносних структура, позивамо вас да својим учешћем омогућите да зависимо само од вас читалаца/посетилаца/коментатора. Тиме бисте допринели да „Стање ствари“ суштински (п)остане независно, а тиме би се спречила и могућа „непријатељска“ преузимања.

КАКО ПОСТАТИ

Да бисте постали донатор-сувласник српског „Стања ствари“ потребно је да уплатите минимално 20 евра (или 2000 динара) – тиме постајете власник једне донације (будуће акције).

КАКО УПЛАТИТИ

1. За уплате из иностранства и преко кредитних картица (систем PayPal) кликните ОВДЕ или на слику DONATE испод.

PayPal-Donate

2. За динарске уплате пошаљите мејл на ststvari@gmail.com и добићете упутство.

КОЛИКО МОГУ НАЈВИШЕ ДА КУПИМ

Тренутно један појединац може да уплати/купи највише 300 донација/акција.

На продају се износи мање од 50 одсто замишљених акција, што ће обезбедити да се настави досадашња уређивачка политика.

КОЛИКО НАЈМАЊЕ МОГУ ДА КУПИМ

Најмање је могуће уплатити једну донацију/будућу акцију.

Цена је одређена тако да се обесмисли да ЈЕДНО ЛИЦЕ лако откупи све понуђене акције: идеја јесте да буде што више тзв. малих задругара а не да се (су)власништва докопа један човек или једна (повезана) група људи.

КАКО ИЗГЛЕДА ТРЕНУТНА ВЛАСНИЧКА СТРУКТУРА

Тренутну власничку структуру можете видети ОВДЕ. Списак донатора/акционара биће и даље видљив и свима доступан.

Појединци који не желе да оставе прави име и презиме могу се јавно водити под псеудонимом, али са тачним бројем акција – што, уверени смо, доприноси јасноћи власништва.

ШТА ДОБИЈАМ

Сваки донатор/задругари добија прилику да активно учествује у стварању информативног портала који ће бити подједнако удаљен од свих држава и влада, као и од „тајкунског капитала“ и неформалних центара моћи.

Донатори/задругари са већим процентом (су)власништва могу учествовати у креирању уређивачке политике, а предлози свих (су)власника – па и оних са једном донацијом/акцијом – наравно су добродошли.

Цео сајт НЕЋЕ БИТИ продат трећем лицу ако не постоји сагласност 75 одсто свих (су)власника.

МОГУ ЛИ ДА ПРЕНЕСЕМ НЕКОМ ДРУГОМ ВЛАСНИШТВО

Донације (будуће акције) могу се пренети на друго лице, али потребно је да се то уредно евидентира у структури власништва.

ЗАШТО ДОНАЦИЈА А НЕ АКЦИЈА

Да бисмо избегли правне потешкоће и заврзламе у земљи Србији – где је власт традиционално „наклоњена“ независним медијима – у овој фази „стањестварашког задругарства“ свака уплата ће се водити као донација, бити уредно нотирана (и на самом сајту), а даће Бог да се једном на задругарској скупштини она озваничи. До тада остаје да верујете на реч, уз наду да ће и у Србији поново заживети оно да се човек држи за реч и да једном може некога да пређе. А како радили и држали реч, тако нам Бог помогао!



Categories: Вести над вестима

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading