Нимало екуменске претње православним свештеницима у Украјини

Поводом претњи упућених православним свештенослужитељима у Украјини на територији под контролом кијевске хунте и нестанка без трага и гласа карпато-руског православног  свештеника Димитрија Сидора, италијански портал Ortodossiatorino.net је објавио следеће саопштење.

ort-torino-logo

Ослободите оца Димитрија Сидора!

Протојереј Николај Балашов је објавио један од анонимних летака који су дељени у богомољама кијевског региона. Тамо се свештеницима Московске патријаршије прети убиством и позивају се да се ставе под послушност “патријарху Филарету”(поглавару канонски непризнате украјинске цркве – прим. прев.) или да напусте Украјину пре него што буду подвргнути примени “радикалних мера”.

letak-ukrajina

Напомињемо да пошиљаоци летка, самопроглашене “украјинске патриоте”, немају храбрости да своја лице ставе иза својих речи. Ми ћемо наставити да указујемо на претње којима су изложени православни свештеници у Украјини. Наши гласови неће утихнути док се не буде нашао на слободи протојереј Димитриј Сидор, духовни вођа Карпато-руског народа, о чијој се судбини ни дан-данас ништа не зна. Отац Димитриј заиста заслужује титулу патриоте зато што је увек ставио своје лице иза сваке речи (увек мирне) коју је изговорио у одбрану своје земље.

Ми захтевамо да се наш глас чује у корист Карпато-руског народа, позивајући на ослобађање оца Димитрија Сидора, незаконито притвореног од стране агената хунте у Кијеву.

dimitrij-sidor

Руки прочь от о. Димитрия Сидора!

Jos mâinile de pe părinte Dimitrie Sidor!

Ortodossiatorino.net

Центар CIVG, секуларан и нестраначки, веран основним вредностима солидарности са народима, државама и људима који су изложени нападима било какве врсте, придружује се апелу за подршку о. Димитрију, кога сматрамо праведником и патриотом.

Координатор кампање CIVG  у Италији је Енрико Виња (Enrico Vigna).

Управни одбор Центра иницијативе за истину и правду, август 2014

Са италијанског посрбио: Стефан КаргановићCategories: Посрбљено

2 replies

  1. Svim ljudima koji su izloženi rasnim napadima želim da budu na slobodi.Pridružujem se molbom da oca Dimitrija Sidora pustite na slobodi.

  2. Pravom veta svim ljudima je zagarantovano pravo na slobodu,rad i slobodno ispovedanje vere.Pridružujem se apelu da se ocu Dimitriju Sidoru dozvoli da bude pušten na slobodi.

Оставите коментар