Жарко Видовић: Наше „комисије“ чекале, до дана данашњег, да сведоци Јасеновца поумиру!

Пробој из Јасеновца су извршили занатлије. Они су били спремни и да сведоче о Јасеновцу, пред јавношћу нашом и светском. Али то није одговарало Брозу!

Жарко Видовић (Фото: Душан Јауковић/Искра)

Први пут објављено 23. 9. 2019.

Заточеници („логораши“) раде, док могу, само „гробарске послове“. Додуше, ту у близини су и бараке. Али у њима су само занатлије – свеједно да ли Срби, Јевреји, Муслимани или Хрвати! Они живе у баракама, у којима су и радионице, редовно добијају храну, јер су њихови занатски производи и услуге неопходни усташком гарнизону и домобрану. Међу занатлијама и стручњацима је и доктор Зец, па чак и неки сарајевски Јевреји, „занатлије“.

То је значајан моменат чувеног „Пробоја“, априла 1945, о којем се, из посебних идеолошких разлога, ни дан данас, чак, ни на РТВ Београд, не открива пуна и права истина кад званични „историчари“ говоре о Јасеновцу и о „ослобођењу-пробоју“. Пробој из Јасеновца су извршили занатлије, јер су само они имали и снаге да то покушају. Схватали су да им је та могућност једини спас, јер су преко свога (тајно монтираног и скривеног) радија сазнали за наредбу да буду поубијани, као једини преживели сведоци Јасеновца! (А делове за радио су набавили кад су, под стражом, ишли у Загреб по материјал потребан њиховом послу и занату!) Они су били спремни и да сведоче о Јасеновцу, пред јавношћу нашом и светском. Али то није одговарало Брозу! А наше „комисије“ су ваљда чекале, до дана данашњег, да ти сведоци поумиру!

Жарко Видовић: „Св. Вукашин Јасеновачки у логорској историји Срба“, одломак

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Жарко Видовић)Categories: Поново прочитати/погледати

Tags: , , ,

7 replies

 1. Наше „комисије“ чекале, до дана данашњег, да сведоци Јасеновца поумиру!
  ++++
  Да, а те исте „ наше комисије „ чекале, до дана данашњег, и даље чекају да им из Ватикана слети авион на сурчински аеродром.
  Са свом документацијом о злочинима њихових пулена у NDH.
  Коју им је предао највећи усташки син.

  https://srbin.info/pocetna/aktuelno/tajna-cuvana-od-1966-godine-ovde-su-zavrsili-dokazi-o-stradanju-srba-u-jasenovcu/

  19
  3
 2. @ Грешан

  Август 1944. у Ватикану папа римски Пио Дванаести је црвеном поглавнику Ендехазије Јозефу Брозу лично уричио ликвидационе спискове Срба у Србији.
  Октобар 1944. у Србији после украјинско-бугарско-шиптарске инвазије и ендехазијско-монтенегријске окупације титоисти или црвене усташе су на основу папиних спискова почели геноцид над србским грађанством тако да су убили 260.000 Срба до 1947.

  15
  1
 3. Ово словце посвећујем магистру јеврејске историје и културе Јовану Ћулибрку, папином каваљеру-рукољупцу Порфирију Перићу, фра-усташком теологу Драгу Пилселу, и осталим латинским мишевима и мишинама, глодарима мученичке истине – без чијег инспиративног дидактичког присуства међу нама можда никад не би било изречено.

  Тисућу лета без Духа Света

  Испуњава се 1000 година како је западна папска црква из своје среде изгнала Духа Светог – догматизовавши лаж да Он од Сина исходи. Изгнавши Духа Светога и усвојивши дух лажи, поглавар западне цркве предао је самог себе, њу и сав живот њен новом господару, кнезу овога света, оцу лажи. И тај је од свег запада учинио своје царство – колонију пакла на земљи. Коју данас гледамо у последњем замаху, што изгледа као моћни скок (на Восток) самоувереног предатора, а заправо је епилептичка хиперекстензија, прва карика у кинетичком ланцу спектакуларног пада живог мртваца, који је већ почео.
  Од тада, 1000 година, од безДушника страдају и Срби. И не само зато што су Звери на којој јаше „жена блудница обучена у порфиру и скерлет и накићена драгим камењем и бисером, са путиром златним у руци својој, пуним гнусоба и нечистота, која се опија од крви светих и од крви сведока Исусових“ (Откривење 17:4,6), најближи и што су древне границе власти западне цркве пролазиле посред србских земаља, па су канџе и очњаци Звери били заривени и у нас.

  Никад, заправо, није изговорена сушта истина о томе: која је то помесна Црква од које је папска римска секта отпала? И где је та Црква данас? Јер, Црква је безсмртна, и не може нестати – настаје само онај ко од Ње отпада. Па чак и ако је некротични аутоампутирани део много већи, као у случају римске свештенотрулежи.
  Та западна помесна апостолска Црква, која је од Апостола примила Јеванђеље пре Рима, то је Црква Илирика. А њени прејемници и верни синови су Православни Срби. Ако они тога и нису свесни, Звер зна, и добро зна курва која на њој јаше. И зато, зато Срби страдају.
  Римски безДушници и безУмници, обезумљени духом свога оца Сатане, мисле: ако нестане сведочанстава, сведока и – најбитнијег – свести о Црквоубиству, нема ни злочина, јер не постоји corpus delicti. Али постоји Corpus delicti – живо Тело Христово од Срба, исто оно Које је овде било пре 2000 година, 2000 година клано и убијано и 2000 година незаклано и васкрсавано.
  +
  Ава Јустин говорио је о три главна пада у историји људског рода: Адамовом, Јудином и Папином.
  Али ако наставимо где је Ава стао и у истом Духу подробније анализирамо историју болести човечанства – падавице, или „велике боље“ како се у древности звала –фазе болести можемо сагледати и незнатно другачије, детаљније.
  Адамов пад десио се у Рају, изван кожних хаљина, грубе плоти, и он је тиме посебан; осим тога, он је био преступ само једне заповести, и на неки начин „природан“ (као вољом усмерен на природно, али привремено неблагословено; не у смислу да је склоност паду била Богом дана природи Адамовој). Остали падови човека на земљи били су противприродни.
  Али три пада бејаху свакако, јер човек је троједно биће, од плоти, душе и духа – и над сва три му је дата власт и слобода, а с њима и слобода да злоупотреби све што се може злоупотребити.
  Први пад човека, у кожним хаљинама плоти на трновитој земљи, био је пад Каинов.
  Други пад човечанства био је пад Јудин.
  Трећи пад човечанства пад је Папин.
  Свим је заједничко једно: намера да се изгна из света сведок истине, и да се „своја правда утврди“ (Римљанима 10:3).
  И сви као резултат имаху двоструки плод: једног Мартира (сведока=мученика), и једног мртваца.

  Пад Каинов био је по преимућству, симболично, пад тела, у насртају на плот: убиство тела, брата који је био сведок и миљеник Истине, нежељене истине и правде, покушај изгона брата из света (по команди: „убиј, закољи, да не постоји бољи!“). Био је то пад већ палог, и ослепљеног и мртвог човека, иако то олашавајућа околност није.
  Авељ бејаше Мартир, мртвац би Каин (мртвац духовни).

  Пад Јудин био је, симболично, пад душе, у насртају на Душу: пад изабраног народа Божјег, старозаветне цркве која се у тезоименом Јуди шизофрено и приљубила свом Богу Који је сишао у народ Свој, и истовремено решила да Га убије, јер јој Он, Брат Сведок нежељене Истине и Правде, није потребан. Било је то Богочовекоубиство, покушај изгона Богочовека из света (по команди: „да човек Син Божји не постоји!“). И био је то пад већ телесно и душевно обновљеног човека, јер Јуда бејаше крштен телом и душом бејаше примио предујам силе Духа Светога (Матеј 10:8).
  Мартир би Исус, мртвац телом и душом Јуда (и у њему духом сва синагога јудејска).

  Пад Папин био је, симболично и на делу, пад духа, у насртају на Дух: покушај изгона из света другога Сведока нежељене Истине и Правде, другога Утешитеља људског, Духа Светога (речју: „ми, Црква, не верујемо у Духа Светог који од Оца исходи – ми верујемо у спиритус који исходи од сина, и још присније од његовог Заменика на земљи“; по команди: „да Дух Свети у свету не постоји!“). Био је то пад новозаветне цркве, пад савршено обновљеног човека, који је примио сведејство Духа Светога у пуноћи. Био је то покушај Богоубиства (јер суштаство Духа Светога је сама природа Бога Оца) и Црквоубиство (јер Цркве нема где нема Духа Светога). И покушај изгона из света сваке истине, јер где нема Духа Истине, нема никакве истине (ни истине са малим и – тамо је све лаж, управо како видимо у данашњем западном свету).
  Мартир би Дух Свети, мртвац Папа и у њему сви из негдашње Цркве који су при њему остали.
  А затим, кроз тисућу лета, до данас, Мартири у Духу Светом бејаху безбројни који су у Њем остали. Први међу њима, јер стално најближи Духоубицама, Срби Духа Светога.

  Пад Каинов био је пад једног и братоубиство.
  Пад Јудин био је пад многих у једном, Братоубиство, Христоубиство и самоубиство.
  Пад Папин је пад свих у једном, свеубиство: Црквоубиство, убиство свега народа Божјег, и Богоубиство, покушај убиства све Свете Тројице (Духа Којим Отац дела, Сина Који је и Црква, и Оца, Који Јесте у Сину и Духу), убиство сваке светости света.

  Стога, закономерно је и логично што Папа и чеда му, они који су с предумишљајем убили Бога у себи и у свима око себе – и који су до сад већ тисућу лета без Духа Света – настављају да то, озверени, без прекида и систематски чине до данас. А нарочито им сведоци Злочина, сведоци Истине, сметају – јер, кукавни мисле, интелигенцијом не много већом од животињске, и у аналогној алогосној нади која исходи из пасје вјере, грђе од карго-култа: ако успешно уклонимо све трагове и све сведоке злочина, нема ни злочина, па неће бити ни оптужнице.
  И ако нема Цркве, осим њих како веле, онда су они Црква, па ће Христос као Глава дати одговор за своје тело, не они (а ако је слагао у својој речи о Цркви, онда је он први погрешив, па нема право да суди ни непогрешивом Папи).
  Али Цркве која је остала иза палог Рима има, живе и данас и православствујуће – у Србима Православним, верним наследницима Цркве праотаца својих. И, колико видимо и тврдо верујемо, звери из западне Таме неће успети да нас све потамане, или преведу на своју страну, пре него што Господ дође.
  +
  Пад Папин је, дакле, најдубљи и најсвепогибељнији пад човечанства који се теоретски могао десити. Али, у пракси, постоји и дубљи пад, којем смо такође сведоци.
  Ава Јустин је, у истом слову у ком је поменуо „три пада“, рекао да је Други Ватикански Концил (са догматом о „непогрешивости“) био „’друга смрт’ папизма“. И у исто време „ренесанс лешева“. То јест, наше време је у духовном смислу заиста, како би се данас популарним жаргоном рекло – зомби апокалипса. А зомби се постаје, како сведочи и савремена „наука“, зомби трансформацијом – додиром са мртвацем.
  И у томе ужасу је пад дубљи и морбиднији од папског: пад српских црквених кнезова који Тело Христово свезују за римског мртваца – узама екуменистичке „љубави“, заједничким молитвама у духу несветом, славословима упућеним папском богу (папкару, човекоубици од искона), исповедањем да је папска геноцидна секта Црква Христова.
  И стога, заправо најтрагичнији од свих падова човека је пад Србина у папизам, данас: трагичнији од свих, јер најапсурднији – као прелазак војника херојске Војске Светлости у армију Зла у часу када је Победа већ извојевана и само тренутак него што ће све живе мртваце заувек прогутати језеро огњено. Тим падом, авај, падају данас сви Срби што послушно следе своје зомби официре потчињене армади Зла и њеном главнокомандујућем Папи – који своју припадност и да су део „ренесанса лешева“ демонстрирају здруженим борбеним дејствима са армијом свеубица, заједничким молитвама, зомби парадама. И рукољубима Врховног мртваца, наравно.

  24
  1
 4. @ Евсевије

  Године 589. ватиканци су кривоверци.
  Године 863. ватиканци су расколници.
  Године 1014. ватиканци су отпадници.
  Године 1870. ватиканци су паганисти.
  Године 2013. ватиканци су сатанисти.
  Године 2020. ватиканци су содомисти.

  Година 800-2023. јевропски ватиканци већ 1.223 година непрестано воде стални геноцидни рат против Срба од Балтика до Јегеја.

  17
  1
 5. Јерко Зовак и Драго Пилсел, Мишина и Ристић, Јовић …

  Веома интересантна дружина, све сами стручњаци “за Јасеновац“.
  Онај који је вадио ове зекане из јармулке, мора да је имао неки ваљан разлог.
  Да пре ступања “гиганата и дивова“ у ову представу, најпре опипа,
  докле тренутно добацује свест (интелектуалне) јавности?
  Може бити.

 6. @Дана Тан је овде (види горе) објавио сензационалну вест – да је Тито августа 1944 год посетио папу у Ватикану и од њега добио ликвидационе спискове Срба.

  Ова дуго чувана тајна најзад је објављена на СС.
  Она ме је охрабрила да и ја објавим нешто о томе. Обзиром да је кардинал Степинац октобра 1946 год осуђен на 16 год затвора с присилним радом, папа је 6 и 7 децембра 1946 год инкогнито боравио у Београду где је срео Тита и молио га да смањи казну Степинцу и укине присилни рад. Срдачан сусрет завршен је ручком на коме је служена сарма која је папу одушевила. Није успео да добије смањење казне Степинцу. Добио је уверење да је ликвидација Срба у току.
  И рецепт за сарму.

  2
  12
 7. @Дана Тан нам саопштава (види горе) још једну тајну :

  “Октобар 1944. у Србији после украјинско-бугарско-шиптарске инвазије и ендехазијско-монтенегријске окупације титоисти или црвене усташе су на основу папиних спискова почели геноцид над србским грађанством тако да су убили 260.000 Срба до 1947.”

  Другим речима, он тврди да су титоисти у Србији током две године (1945 и 1946) убијали просечно по 356 Срба сваког дана.

  Рачун : 260 000 жртава : 730 дана = 356 дневно !

  1
  5

Оставите коментар