Клан Косова: Будући градоначелници обећавају да ће српске заставе са општина севера КиМ заменити албанским

Представник Лепосавића, као и онај из Зубиног Потока, обећали су да ће, чим добију мандате градоначелника, скинути српске заставе са релевантних објеката како би их заменили заставом тзв. Републике Косово

Фото: КоССев

Измир Зећири, из ПДК, будући градоначелник Зубиног Потока, општине са већински српским становништвом, имаће своју канцеларију у објекту у селу Чабра. Зећири је за телевизију Клан Косова рекао да ће ићи у општински објекат у Зубином Потоку када буде формирао свој кабинет, и тражи да му се Срби придруже у његовом стварању, преноси КоССев.

За разлику од Зећирија, Љуљзим Хетеми, кандидат Самоопредељења, новоизабрани градоначелник Лепосавића, још једне општине на северу земље, која такође има већину грађана српске националности, каже да ће обављати функцију градоначелника општине из кабинета градоначелника, који се налази у центру Лепосавића.

Извор: Данас

Хетеми је гарантовао да ће на овом месту бити великих инвестиција, пошто је добио подршку премијера Аљбина Куртија и његове владе.

Представник Лепосавића, као и онај из Зубиног Потока, обећали су да ће, чим добију мандате градоначелника, скинути српске заставе са релевантних објеката како би их заменили заставом Републике Косово и да ће да прошире функционалност законима државе којој припадају.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Данас, 24. 4. 2023)



Categories: Вести над вестима

Tags: ,

1 reply

  1. Ако ,Бучић их је довео.Куда води Вучићева политика знамо одавно.Ово сада су резултати.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading