Роберт Хабек: Могуће да у гасу који увозимо из околних земаља има и руских молекула

Њемачка предузећа не купују ТНГ од руских предузећа или у Русији. Дакле, у принципу смо независни од руског гаса, изјавио министар привреде Њемачке

Министар привреде Њемачке Роберт Хабек (Фото: Викимедија)

Непријатељски руски молекули очито су се инфилтрирали у испоруке гаса Њемачкој. Тако бар проистиче из изјаве министра привреде Њемачке Роберта Хабека на конференцији за штампу, настојећи да истакне да Њемачка више није упућена на руски гас.

Хабек је изјавио:

„Може бити да су преко терминала за течни нафтни гас из околних држава, преко којих дотиче гас, руски молекули у гасној мјешавини. То се не може ни контролисати нити искључити. Али њемачка предузећа не купују ТНГ од руских предузећа или у Русији. Утолико је тај удио молекула лако, било би лако замијенити, овај… како да кажем. Овај, удио, удио гаса. Дакле, у принципу смо независни од руског гаса.“

Хабек је причом о руским молекулима хтјео рећи да Њемачка, наравно, и даље профитира од испорука плина из Русије, и то преко сусједних земаља. Њемачка, наиме, добија плин из Француске и Белгије, које, и према недавном извјештају Бизнис инсајдера, до дан-данас спадају у старе муштерије за руски ТНГ. У овим земљама испоруке не само да нису смањење, већ су увелико повећане, због повољних услова. Што добија ТНГ из Француске и Белгије Њемачка има да захвали Русији. Колико онда вриједи Хабекова изјава да је Њемачка постала независна од руског гаса?

С њемачког посрбило: Стање ствари

(Report24, 10. 3. 2023)Categories: Посрбљено

Tags: , , ,

1 reply

 1. Ministar pravde Nemačke Robert Habek je na putu do TV medija usput IZGUBIO mnogo ako ne SVE ZDRAVE MOLEKULE sivih ćelija u svojoj sopstvenoj glavi.

  Može biti da su preko ATLANTIKA iz kojeg dolaze NOVE MOLEKULE sivih ćelija nalazi i po koja ZDRAVA SLOBODNOMISLEĆA MOLEKULA.
  To se ne može ni kontrolisati niti isključiti.

  Dakle mi smo ZAVISNI od ATLANTSKIH
  VAKCINISANIH MOLEKULA za SIVE ĆELIJE
  Nemačkih glava.

  MOLE(te)KULE ćelija SIVIH.

Оставите коментар