Свети владика Николај: Молитва за спас нашег православног народа од насртаја непријатеља Православља

Помози нам, Боже, Спаситељу наш, ради славе Имена Твога. Ако ми нисмо достојни Твоје помоћи, сети се отаца наших који Ти кроз векове верно служаше, па због њих, Господе, пружи помоћ Своју и нама и помилуј нас

Свети владика Николај (Извор: Епархија зворничко-тузланска)

Царе и Господе наш, Исусе Христе, Боже спасења нашег, милостиво услиши и сада смирену молитву нас недостојних слугу Твојих.

Сагрешисмо Ти – опрости нам Господе.

Падосмо у кал безакоња – очисти нас, Пречисти.

Прогњевисмо Те – смилуј се, Преблаги.

Ево падосмо на колена пред Тобом и молимо Те са сузама покајања, не помињи грехе наше и избриши безакоња наша, чуј и услиши вапај грешне деце Твоје. Узми нас у заштиту, о Свемоћни, заштити Цркву Твоју Православну, јер ево адски јеретици, вековни одступници од истине Твоје, подмукао саставише план и грозно ударише на народ Твој и на светињу Православну. Још једном пролиш крв деце Твоје; још једном отворише потоке суза верних Твојих; још једном обукоше Цркву Твоју у црнину туге и жалости и исплетоше јој трнов венац од лажи и насиља и неправди својих.

Помози нам, Боже, Спаситељу наш, ради славе Имена Твога. Ако ми нисмо достојни Твоје помоћи, сети се отаца наших који Ти кроз векове верно служаше, и за Име Твоје и за Крст Твој часни муке и гоњења и смрт претрпеше, па због њих, Господе, пружи помоћ Своју и нама и помилуј нас.

Због праведних отаца наших и Мученика за Веру праву, избави нас од напасти која нас је снашла. Посрами зловерне непријатеље народа Твога, одби јеретике од стада Твога и уразуми и покај помагаче њихове у земљи нашој, земљи освештаној часним Крстом и Мученичком крвљу. Не допусти, да гонитељи наши ликују над нама, но Духом уста Твојих, одагнај их далеко. И ако се не раскају, суди им по вечној прави, Господе и Боже отаца наших. Цркви Твојој Светој даруј мир, уплаканој деци Њеној поврати радост, а браћи нашој пострадалој у одбрани Свете народне Цркве отвори двери рајске у Царству Твоме бесмртноме.

Свети владика Николај: Три издајника у српској историји – сва тројица са именом Вук

Да Те сви ми на земљи славимо и хвалимо скупа са небеском Црквом Твојом, Тебе, Оца и Сина и Светога Духа, сада и на век века.

АМИН.

Опрема: Стање ствари

(Извор)Categories: Поново прочитати/погледати

Tags: , , , ,

3 replies

 1. Све нестаје

  Све нестаје
  Ко снијег
  Изнад
  Мочваре

  Топе се
  Илузије
  У лијевку
  Ентропије

  Радост
  Далеко
  Туга
  Још даље

  Спремање
  На пут
  Мир вјера
  И сјеме наде

  Момчило

 2. Све нестаје

  Све нестаје
  Ко снијег
  Изнад
  Мочваре

  Топе се
  Илузије
  У лијевку
  Ентропије

  Радост
  Далеко
  Туга
  Још даље

  Молитва
  Мир
  Вјера
  И сјеме наде

  Момчило

Оставите коментар