Зоран Сиришки: Отворено писмо амбасадору Хилу

Ваше бомбе падале су на главе наше деце 1944. и 1999. Беше и један идиот који је објашњавао да сте то чинили зато што нас волите

Кристофер Хил (Фото: Анђелко Васиљевић)

Г-дине Хил,

САД су кренуле низбрдо!

Влада САД свим силама настоји да оживи духове колонијалне прошлости света. Као жутокљуна нација ви нисте имали прилике да учествујете у подели колача планетарног колонијализма, тог чудовишног чеда Западног капитализма (авај, не јединог…). И природно, покушавате да надокнадите ову пропуштену прилику већ 240 година вашег присуства на светској позорници. Цео свет зна (или би требало да зна) да сте утрошили 93% свог постојања као суверене државе на вођење ратовa! Да ли ви мислите да су сви људи света идиоти који не примећују ову срамну истину? Мислите ли да ћемо ми Срби купити ваше бајке о демократији? Ваше бомбе падале су на главе наше деце 1944. и 1999. Беше и један идиот у великој галерији ваших нечасних службеника који је објашњавао да сте то чинили зато што нас волите!

Г-дине Хил, већ сам вас замолио да нам не држите предавања и понашате се као представник расе-господара. Нисте оно што кроз своју политичку делатност покушавате да представите. Просечног Србина уопште не занимају ваше сладуњаве речи. Ни ја лично нисам наклоњен да вас убројим у силу битну за обликовање будућности човечанства. Ваше полазишта су погрешна, а ваша надменост је одлучујући чинилац који поткопава све ваше напоре и планове. Ово је била и погрешка целокупне Западне политике вековима: потцењивање других, ма ко да су, а уздизање себе. Непрекидно сте подучавали нас не-западњаке, да мислимо да смо слабији и недостојни да кројимо своју судбину. Овај западњачки приступ са воњем Надчовека уграђен је у друштвене науке, гласила, индустрију забаве, уметност, образовни систем и културу циљаних народа преко утицајних лутака и наметнутих влада широм света.

Са Специјалном операцијом коју је предузела Русија из пуке потребе да одбрани своје сународнике у Украјини и будуће постојање Русије као државе, најављене су громадне промене, Богу хвала. Ви не уживате подршку некадашњих савезника, већина светских држава не одобрава ваше замисли и поступке. Запад је оставио болан печат у свести и сећању света: трговину робљем, пљачку сировина, злостављање радне снаге, светске ратове… Сада предстоји поравнање рачуна или се барем примиче њихово представљање пажњи света. Извините, али не можете варати све људе све време. То време је истекло и уверен сам да је то осећање и нада свих добрих људи ма где били, укључив и ваше грађане. Међутим, да ли Запад може да опстане без порока прошлости друго је питање и ваше праве елите ће ускоро морати да раде на њему. Кад до тога дође, можете тражити савете од нас Робова (Slaves), пошто имамо богато искуство у борби за опстанак.

Г-дине Хил, не можете схватити духовност Срба. Ви долазите из средине научене да размишља и ради у материјалистичким појмовима. Словесност, разум и одреднице друштвених наука такође су недовољне за подстирање ваљане основе за смишљање борбе против Словена, међу којима су Срби и Руси посебно непредвидљиви. Ми смо као вода: што је јаче притискаш, са већом силом ће избити када и где је најмање очекујеш.

Још једна мала примедба, Г-дине Хил. Сви смо навикнути да слушамо само-похвале и разметање како сте ‘велики народ’, Прво, овај исказ заслуживао би пажњу једино кад би га изговорио не-Американац. Друго, величина се не мери нашим људским, ситним мерилима. Величина нас чини ближим Богу, а не ‘бољим’, или ‘цивилизованијим’ или ‘богатијим’ од других. Величина није обим потрошње ових или оних добара по глави становника, као што покушавате да нас убедите преко издања меке пропаганде врсте Ко је ко. Ми кажемо на србском ‘На муци се познају јунаци’. Надам се да не треба да преводим. Јеванђеоска мудрост нас учи да ‘ко се узвиси биће понижен, а ко се понизи биће узвишен’ (Јев. по Луки, 14,11). Ипак, како сејете, тако ћете жњети.

Поздрав,
Зоран Сиришки,
Ваљево, СрбијаCategories: Разномислије, Стање@English

Tags: , , ,

1 reply

Оставите коментар